Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


SVAVELDIOXID - KRIGETS BRUTALITET 7"

Autor: Števo Holos | Počet videní: 524

Phobia records
Avizovaný split 12“ s ABSOLUT zatiaľ v nedohľadne, niet nad čím váhať a  tak tu máme novú ípku od tejto relatívne stále čerstvej formácie zo Štokholmu. A to má každú chvíľu uzrieť svetlo sveta ďalší ich nový sedempalec, tentoraz splitko s Američanmi MANIA FOR CONQUEST. Švédski pankáči na nič nečakajú a produkujú nahrávku za nahrávkou. Bolo by dobré, keby sme sa dočkali nejakého ich koncertného výletu aj mimo Škandinávie. Nech mám čo zase prepásnuť.
Tento ich nový sedempalec vyšiel v celkom nabitom čase, kedy Mirek na svojej značke Phobia records vypustil do sveta naraz zo štyri či päť nových vydaní. Tak či tak, najviac som sa tešil práve na tento vinyl. Vlaňajší mini-album si ma celkom podmanil a dostal sa dosť vysoko v mojom osobnom rebríčku minuloročných nahrávok. Som len rád, že nastavenú latku vôbec nepodliezajú, skôr naopak. Ostatné sa dá viac-menej odpísať z mojej predošlej recenzie. Päť nových vecí v nadupanom BOMBANFALL / CIMEX štýle, s masívnou zvukovou stopou a  s pár novými nápadmi, ktoré skvele fungujú. Na mňa teda fungujú fakt rázne. Hutná pogovateľná d-beat hrubosť v troch songoch rýchlejšia, na konci každej strany sedempalca sa to trochu spomalí, no na intenzite sa aj napriek tomu neuberá. Hromy, blesky a zaťaté päste. Posledná vec je prerábkou starej švédskej záležitosti D.N.A.
Po textovej stránke je to tiež stále po starom, skôr ešte jednoduchšie. Teda myslím to tak, že si skúšam, koľko toho rozumiem po švédsky. No a pri textoch SVAVELDIOXID si myslím, že celkom dosť ... heh. Grafika nápodobne. Vkusné, jednoduché, no nič prekvapivé. Tá ich veľká platňa mala zaujímavejší cover. Nič to však neuberá na kvalite vylisovanej v drážkach vinylu.
Štokholmská štvorica SVAVELDIOXID si už po svojom druhom vydaní koleduje o status kapely "stávka na istotu". Teraz prichádzajú na rad teda splity. Verím, že tento svoj status len potvrdia.

svaveldioxid.bandcamp.com

  1. Krigsromantik
  2. Hederskodex
  3. Dödens uttryck
  4. Extrem realism
  5. 4000000000 döda kroppar (D.N.A. cover)

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: D+Y+7

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)