Pozývame:


So 8.6.2024
Žilina @ Hájovňa

FVCK_KVLT (SK), NABOSOPOSKLE (SK)
benefit na VLKa
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MASSA NERA, SNACKTHIEF (19.5.2024, Praha, Café Na půl cesty)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #6 / 2014

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


BLUES FOR THE REDSUN - WAITING FOR ENLIGHTENMENT CD

Autor: Hovlado | Počet videní: 748

DIY
Idem domov z roboty a nakuknem do schránky, či ma tam náhodou nečaká nové číslo Sedmé generace. Nebola tam, ale poštu z Česka som našiel. Kukám na to jak puk, adresa mi nič nehovorí, zvedavý otváram obálku a vypadne z nej toto CD so žiadosťou o recenziu. Milé prekvápko. Existenciu BLUES FOR THE REDSUN som registroval, ale doteraz som ich nikdy nepočul, takže zvedavosť ... Keďže kapela si zvolila názov podľa albumu od KYUSS, tak som tušil, že power violence to asi nebude.

Na tomto deme z roku 2015 sú dve skladby, dĺžka CD je niečo cez 26 minút, takže tušenie bolo správne. Na začiatok vybrnkávačka, po chvíľke sa pridajú spätné väzby, pak aj ostatné nástroje a už to frčí v doom / sludge rytme. Takže pomalá, hrubá, zádumčivá a ubijajúca muzika, kde sa pasáže opakujú dlho a ja si spokojne kývem hlavou do rytmu. Super je, že jeden z kapelníkov sa venuje ambientným elektro pasážam, ktoré muziku spestrujú. Jak som povedal, tak jednotlivé pasáže skladieb sú dlhé, ale vôbec to nenudí, lebo keď už to začína byť montónne, tak skladbu spestrí zúfalý krik, ktorý do tejto muziky fakt sekne, alebo vystúpi do popredia ambientná časť ich tvorby, alebo v jednom prípade gitarista vystrúha sóličko. Napriek tomu si viem predstaviť, že by prvá skladba bola o troška kratšia. Obal albumu je šumný, červeno - čierno - biela abstraktná maľba, temnota. Akurát je škoda, že pri pohľade cez fóliu, ktorou je potiahnutý obal CD ju neni dobre vidieť. Zvnútra čierno - biele prevedenie. Nájdeš tu základne info o kapele, nahrávke, texty aj s prekladom a ilustračné foto k textom, ktoré sa sa týkajú drog.

BLUES FOR THE REDSUN ma zaujali, idem si pustiť z bandcampu aj ich novšiu nahrávku z roku 2016 a dúfam, že někdy si ich pozriem aj naživo. Ak môžeš pomalú muziku, tak tomu daj určite šancu.

bluesfortheredsun.bandcamp.com

  1. Left hand solution
  2. White flood

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 4+W+L

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)