Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


SVAVELDIOXID - ÄNDLOS MARDOM 12"

Autor: Števo Holos | Počet videní: 441

Phobia records
Ach, zas ďalší projekt z nekonečného migrovania švédskych pankáčov medzi svojimi krátkodobými kapelami?! Môže mi to tak byť jedno, ak sa jedná o  dobrú muziku. No predsa mi to akosi stále nejde popod nos, ako som už písal v recke na krajanov PARASIT. Tí síce fungujú, no po radikálnej obmene, ich nový album na mňa však nefunguje. Spomínam ich naschvál, pretože Pjär (basák PARASIT, 3-WAY CUM) sa objavuje aj v zostave na tejto nahrávke. Najnovšie však už nehrá ani v tejto kapele. Ďalšie vydanie SVAVELDIOXID (split 12" s Kanaďanmi ABSOLUT) mám už v hľadáčiku pre budúci rok, tak nakoniec som sa rozhodol aj pre túto ich prvotinu. Však čo, dobrý švédsky käng nemôže byť zlý. A tento určite nie je. Starí psi rozhodne vedia ako na to. S názvami si veľa práce nenarobili, kapela po songu od ANTI-CIMEX a titul platne "Nekonečná nočná mora" tiež nie je žiadny originál. Muzika je tiež jasne zadefinovaná v medziach švédskej školy hrubého hardcore. Presnejšie ide o stret naechovanej hrubosti BOMBANFALL s našľapanosťou ANTI-CIMEX. A funguje to úplne parádne. Neviem, niekedy som na pochybách aj ja sám, že už hádam nič nové a zaujímavé sa v tomto štýle nedá vymyslieť. Nové asi ani nie, ale zaujímavé a kvalitné určite áno. A tento osemskladbový minialbum je toho pekným príkladom. Odsýpa to skvele vo všetkých tradičných polohách d-taktu. HM2 brúsi hrany ako na gitare, tak i na base a Jocke z WARVICTIMS reve ako nevybúrený tur. Gitarové vyhrávky sú veľmi striedme, no dobré. Nuda určite nemá šancu sa dostaviť. Len jedna vec tu má cez 2 minúty a celé dokopy niečo cez 13. Texty sú vo švédčine, no je zrejmé, že sa nesú v klasických protivojnových a protispoločenských témach. Tradičná crustová grafika gatefold obalu s tým jasne korenšponduje. O to viac u mňa boduje predná strana s  naozaj výstižným obrázkom tak pre názov kapely (oxid siričitý), ako aj pre jej jednoduchú a explozívnu muziku.
Nemusím a ani nesiaham po každej novej švédskej kapele, ale som fakt rád, že SVAVELDIOXID som si nakoniec nenechal ujsť. Ešte keď to vyšlo u preborníka na škandinávsky crust v českej kotline za normálnu sumu. Svetu mier!

http://phobiarecords.bandcamp.com

  1. Brända skuggor
  2. Paralyserad
  3. Nukleär vinter
  4. Edsvurna, uppskurna, bortburna
  5. Liemannen
  6. Falsk ritual
  7. Hjärtlös räd
  8. Fred på jorden

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 2+G+X

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)