Pozývame:


Ut 16.7.2024
Žilina @ Hájovňa

ECOWAR (Austrália), CTIB (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

HABAK, MOIRA, ŚMIERĆ (29 - 29.6.2024, Żelebsko)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


G.L.O.S.S. - DEMO 2015 7"

Autor: Alfredo Nuñez | Počet videní: 513

Sabotage
"They told us we were girls / How we talk, dress, look & cry
They told us we were girls / So we claimed our female lives
Now they tell us we aren´t gurls / Our femininity doesn´t fit
We´re fucking future girls / Living outside society´s shit!
"

A už to ide! Nakladačka ako sa patrí. Kapela z Washingtonu G.L.O.S.S. (Girls Living Outside Society Shit) spôsobila doslova poprask na hardcore punkovej scéne so svojim 5 skladbovým demom, ktoré vyšlo v januári minulého roku. Kapela v textoch analyzuje pôsobenie žien, LGBTQ+, etnických menšín v hc/punkovej scéne, takže nečakaj klasické "hirax" punkové texty o pive, prípadne o tom, že apolitickí oi!kači sú úplne v pohode, a to že majú niečo proti imigrantom alebo sa niektorí (česť výnimkam) bavia s náckami je úplne v pohode. V songu "Lined lips and spiked bats", ktorý je podľa mňa jeden z najlepších z celého dema (nehovoriac o perfektnom názve pesničky) sa spieva: "They told us to die but we chose to live / Straight America you won´t ruin me! / Sick american dream / Combating the crap / Bad girls have each other´s backs / Lined lips / Spiked bats / Gotta take femininity back." Kapela sa tu snaží naviazať na tradíciu hnutia Riot girrrl, ktoré sa v deväťdesiatych rokoch snažilo o to, aby sa ženy aktívne podieľali na formovaní punkovej scény a aby neboli len ako "doplnok" ku chlapom.
Túto recenziu som mal pekne dlho rozpísanú a nebol fakt čas to dať celé dokopy. Každopádne kapela dnes už nefunguje. Ak máš facebook, tak si mohol vidieť nejakého kámoša ako zdieľa článok o tom, ako práve táto kapela odmietla ponuku od zabehnutého vydavateľstva Epitaph na zmluvu v hodnote 50 000 dolárov. Kapela sa síce vyjadrila, že by sa im tie peniaze zišli na novú dodávku, ale tak trošku sa im to rozchádzalo s ich presvedčením a ponuku odmietli a do pár týždňov sa kapela rozpadla. Zanechali za sebou len dve nahrávky "s/t" a "Trans day of revenge", a to vo forme 7". Tak ako sa hovorí že v najlepšom treba prestať a namiesto toho, aby využili svoj raketový výstup na vrchol a nabalili sa na tom, čomu fakt verili, tak s  tým prestali. Myslím že je to sympatické a veľa kapiel by sa asi takto nezachovalo. Veď ak ste dnes ešte nezvracali, tak si pustite nové video od LE TIGRE, ktoré vypustili pred voľbami v USA a smelo do toho ...

girlslivingoutsidesocietysshit.bandcamp.com

  1. G.L.O.S.S. (We´re from the future)
  2. Masculine artifice
  3. Outcast stomp
  4. Lined lips and spiked bats
  5. Targets of men

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: G+Q+1

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)