Pozývame:


Ut 16.7.2024
Žilina @ Hájovňa

ECOWAR (Austrália), CTIB (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

HABAK, MOIRA, ŚMIERĆ (29 - 29.6.2024, Żelebsko)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


MALIGNANT TUMOUR - THE METALLIST CD

Autor: PissMaster | Počet videní: 835

Unrest records
MALIGNANT TUMOUR. Prvá vec, ktorú si od týchto pánov pamätám bola červená kazetka, na ktorej sa stretli tri veličiny českej extrémnej hudby v 90-tych rokoch. GRIDE, CEREBRAL TURBULENCY a práve MALIGNANT TUMOUR. Pamätám si, že MT sa mi tam nepáčili vôbec a ani za boha som nevedel pochopiť ten bordel, čo títo ostravskí matadori produkovali ...

MT od tej doby ušli gigantický kus cesty. Zmenili 78268 členov, pár krajín pôsobenia a v neposlednom rade skúsili hrať už všetko asi okrem dychovky, reggae a vážnej hudby ... Priznám sa, že naposledy som si od MT kúpil asi split LP s GURKHA, na ktorom sa kapela začala formovať do podoby a výsledku aký môžeme počuť dnes.

Ok, poďme nato. Šiesty full album. Z predošlých dosiek poznám tak 3 - 4 songy z každej ... neviem prečo som to ignoroval, ale mám pocit, že aj keď je MT na scéne 25 rokov, práve tých posledných 10 sa akoby hľadali, alebo proste len cibrili to, čo hrajú dnes. Album otvára úvodná "Fine hellride", ktorá vás pripraví na to, čo vás bude čakať v nasledujúcej cca pol hodinke ... zvuk bulldozer a Korkove sóla jak z GUNS AND ROSES hehehe ... album pokračuje pozvoľna ďalej a ja som úplne vyčarený z toho, že aj keď je to celé v tom rock n roll crustovom háve, tak songy vôbec nenudia, sú prešpikované zaujímavými nápadmi, vyhrávkami a mega sa mi páči Bilošov spev a frázovanie. Je počuť, že si na tom dal záležať a posobí to premyslene a tak nejak "profi" ... čo asi nie je náhodné, lebo členovia tejto smečky vedia čo robia a vedia ako to chcú robiť. Miestami mám pocit, že mi hraje novejší DISFEAR, miestami sa zastavím a naozaj skontrolujem, či nepočúvam DRILLER KILLER. Naozaj podarené. Na albume nepočujem žiaden slabší moment, ale priznám sa, že najviac si ho užívam po šiesty song "I want to die with no pants on", ktorý je asi môj top a zneje to jak keby IRON MAIDEN naverbovali Biloša, aby im ukázal, jak sa hraje crust´n´roll ... Parádne riffy, nápady, zvuk! Nahrávka vznikla v GM studio a o mix a master sa postaral Andy Classen, ktorý sa svojmu remeslu dosť rozumie. O obal sa postaral Jano Tornád. Keď si predstavím, že ten metlák, čo si odkúsil prsty do paroháča je reálne existujúca socha, tak sa majstrovi klaniam hlboko a ešte viac (začal som chodiť na kickbox a už sa viem aj viac prehnúť). O vydanie sa postaral Unrest records (25.10.2016) a nájdete to asi na všetkom okrem kotúčakoch. Takze, LP, MC, CD, picture LP dajaký limit box ... Neviem čo viac by som mal napísať. Vieme, že MT je celkom rozporuplná kapela, ktorá sa v určitom momente rozhodla, že to skúsi možno trochu ináč. Každý sa raz dostane do bodu, keď má pocit, že prešľapuje na mieste a chcelo by to posun alebo aspoň zmenu. Totálny rešpekt majú odomňa chlapíci kvôli tomu ako sa kapele venujú. Určite sa tým neživia a predsa tomu venujú podstatnú čast svojho života. K promo CD bol priložený aj VIP lístok na galakoncert, ktorý sa odohraje už túto sobotu 19.11. v Ostrave. Okrem špeciálneho setu MT, tam zahrajú svoj old school death metal legendýrny ASPHYX, AGATHOCLES a TENDR + pred koncertom je naplánované kino s dokumentom o MT a ich 25 ročnej histórii ... Veľmi som chcel na ten koncert íst, ale posledné dni ukázali, že ostanem doma ... Keby niekto chcel lístok, ozvi sa! Na záver len poviem, že keby sa METALLICE podarilo teraz taký album, tak sú zase králi sveta. LP si určite kúpim!

malignanttumour.com

  1. Fine hellride
  2. The metallist
  3. Fly high
  4. Walk as we talk
  5. Kiss by hammer
  6. I want to die with my pants on
  7. Missing rebellion
  8. 1984
  9. Rolling coals
  10. Swimming in mud
  11. Wicked

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 2+T+B

Správa:

#7036 dáša f.f. @ napí­sal/a: 16.11.2016 13:58:28

19.11. budem v Ostrave, ale budem na inom koncerte, škoda, parochňový rokec by som možno kukol...

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)