Pozývame:


Ut 16.7.2024
Žilina @ Hájovňa

ECOWAR (Austrália), CTIB (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

HABAK, MOIRA, ŚMIERĆ (29 - 29.6.2024, Żelebsko)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


RÚBANISKO - KEĎ ZVONÍ KOSA / ČISTÝ HNEV 7"

Autor: Adrik | Počet videní: 669

Burina records
Úvod: Vopred sa ospravedlňujem, že je táto recenzia uverejnená na stránke s množstvom chíb, grafikou z 90-tych rokov a úplne minimálnym alebo žiadnym nacionálnym presahom. Ale keď inde mi ju zobrať nechceli.
Jadro: Dnes už štvorica lesných drevospracujúcich robotníkov nahrala ešte minulého roku v marci štyri skladby. Dve z nich už vyšli na spoločnom asfalte s južanskými pltníkmi CHEAP TALK, zvyšné dve mali fyzickú premiéru až na tohtoročnom Ffud feste. Viem si všetky štyri predstaviť na jednej placke, ale nekalý zámer bol úplne iný. Celé to má prevedenie ako staré suprafónovské single, 45 rpm s veľkou dierou v strede a aj totožnou grafikou na etiketách. Zabalené v roztváracom obale s mámvpičistickou fotkou so štyrmi persónami, z ktorých sa len Dáša (Nihil Tmavomodrý) tvári vážne. Vidí niečo, čo my nie? Alebo vie niečo, čo mi nie? Ktovie. Možno ani on. Na áčku nájdeš klasický rúbaniskový song = totál nihil "Keď zvoní kosa", ktorý pojednáva ako ináč o smrti a o tom, ako sa s ňou nevieme zmieriť. Pekne sa o tom spieva, ale nikomu sa nechce do tej studenej a tmavej hliny. Treba ešte nahromadiť okolo seba toľko nezmyslov, toľko vecí vidieť a zažiť ... "Nič nie je isté, jedine smrť, z prachu do prachu, na padrť. Všetko je márne, život je prd, zlá nočná mora, nihil a srd."
Ak si na áčku našiel len nihil a smrť, béčko potom bude pre teba soundtrack z výkopu vlastného hrobu počas chladného zimného večera. Žiadne chodenie okolo horúcej kaše, toto je naozaj "Čistý hnev", ktorý sa na konci zmení na poriadne krupobitie. Takže napokon si ostal v noci sám v hlbokej diere, ktorá nesie tvoje meno, je ti zima a si po kolená vo vode. Dáš sa radšej spáliť? "Berú nám zem, hrdúsia sen, ostáva len čistý hnev."
Záver: Another war nihil EP. Ja som dostal to, čo som aj čakal, špinavý zvuk a úprimné nihil love songy. Vonku len 333 kusov, tak neviem, načo ešte čakáš.

burinarecords.bandcamp.com

  1. Keď zvoní kosa
  2. Čistý hnev

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 6+O+R

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)