Pozývame:


Ut 16.7.2024
Žilina @ Hájovňa

ECOWAR (Austrália), CTIB (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

HABAK, MOIRA, ŚMIERĆ (29 - 29.6.2024, Żelebsko)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


JEŽIŠOVI PIVO NELEJ / ERIKAJEMOJA CDr

Autor: Adrik | Počet videní: 1206

Haluzeum produkt
Tak toto je naozaj comeback kapely JPN aka JEŽIŠOVI PIVO NELEJ. Naposledy od nich registrujem CDrko "Niektorí spasitelia sú všetci rovnakí" (kurva rok 2007, je to normálne, že to takto beží?) a odvtedy už Ježišovi po celom svete ponalievali hektolitre piva a ohnivej vody. Aj JPN opäť koncertne ožili. Podľa názvu by ťa možno napadlo ich heslo "Keď si čakal kokotinu, tak sme ešte horší!", ale nenechaj sa prvoplánovo odradiť (ako moja priateľka, ktorá si myslela, že je to nejaký hipísacky folk - na koncerte jej to spočítajte, dobre?). V skutočnosti ide o dosť jednoduchý, ale prudko chytľavý punk, kde gitaru v nekomplikovaných riffoch nahrádza kazoo, takže to niekedy viac pripomína zvuky zo štadióna alebo nejaký párty protest ako slohy angažovaného punk rocku. Angažovaný nie len tak do vetra, žiadna apolitika, alebo zámerne uhýbanie sa niektorým témam, ale nahlas a bez servítok vykričané to, čo má celá kapela na srdci. Sedem nových skladieb, z ktorých by som väčšinu rád vypichol - "Tradičná rodina": "Bojíš sa, že zomiera čo nikdy nefungovalo, v strachu z neznámeho si vymýšľaš nepriateľov.", mierne pesimistický "(Anti)nihil song": "Že sme v riadnej piči tušili už aj naši rodičia, nádej na záchranu, že je s každým dňom iba menšia. Ďalej než za svoje vrecká si už nikto viacej nevidí a není sa ani kam odjebať do piči ..." alebo nová verzia songu od HNF - "Dům na revoluci": "Stojí tam na ulici, starý dům na revoluci." Hitovka! A za Montyho Pythona veľké plus! Ak máš rád bordel a nezvyčajné postupy v punku, ale crusty a prasopaly sú už pre teba nepočúvateľné chlievy, skús JPN, ktorí sú miestami dokonca hudobne aj celkom veselí. Druhá časť splitu patrí duu ERIKAJEMOJA. Nástrojové zloženie zostalo podobné; basa, bicie a spev (možno aj preto ten nápad na spoločnú nahrávku), len kazoo vystriedali echá, ozveny a odrazy akoby z jaskyne. Basa je naozaj mohutne nazvučená, dunivá ako asi pri takej muzike má byť, Zločincov spev sa stráca v diaľavách a bicie raz za čas vedia aj "zabúchať", no pre mňa to vyznie celkovo aj tak dosť monotónne aj keď viem, že aj pri takej hudbe sa dá vyblázniť a všetko zlé zo seba vykričať, dávam prednosť nekultúrnejším veciam a zrecenzovanie tejto časti splitka by som mal nechať asi na niekom inom. Zo všetkých skladieb vyčnieva cover od kapely KATARZIA s názvom "Paranoje". Pôvodnú verziu som síce nepočul, ale tento cover stále prepínam na úkor ostatných piesní. Na CDr verzii, ku ktorej som sa dostal ja, sú ako bonus dve skladby zo samostatnej sedmičky, len neviem prečo k nim nie sú v búklete aj texty, ba dokonca nie sú uverejnené ani na trackliste. Vonku je aj minimalistická LP verzia s diy pokresleným obalom zo starých platní. Videl som už podobnú recykláciu veľa krát aj na iných releasoch a podľa mňa sa s obalom dalo pohrať oveľa viac. Ten na CDr verzii vyzerá celkom spoko. Obe verzie v striktnom počte po 100 kusov.

bandzone.cz/jezisovipivonelej
http://bandzone.cz/erikajemoja

  1. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - Comeback
  2. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - Tradičná rodina
  3. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - (Anti) nihil song
  4. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - Sám
  5. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - Nechceme!
  6. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - Dům na revoluci
  7. JEŽIŠOVI PIVO NELEJ - Voľ, baby, voľ!
  1. ERIKAJEMOJA - Víno
  2. ERIKAJEMOJA - Pod dohľadom
  3. ERIKAJEMOJA - Paranoje (KATARZIA cover)
  4. ERIKAJEMOJA - Otázka času
  5. ERIKAJEMOJA - Zasadil som ľan

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: E+K+1

Správa:

#6998 Jemoja napí­sal/a: 03.10.2016 16:16:31

Adrik hentie dve skladby som tam dal preto aby boli na cedecku a dali sa pustit z neho. Normalne aj s textami vysli na 7" este pred tymto splitkom. Nepovazoval som za nevyhnutne dat tam ich texty alebo ich vobec pripisat do tracklistu kedze je to ako hidden bonus. Len tolko. Nazdar

#6997 drrrrro napí­sal/a: 30.09.2016 19:50:44

katarzia? https://www.youtube.com/watch?v=AB_Wj5MZXno

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)