Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


DEGRADACE - B-SIDE BLUES 12"

Autor: Vlado | Počet videní: 888

PHR
Všetkým veľmi dobre známy label Papagájův hlasatel records vydáva jednu novinku za druhou. Jedno z najnovších vecí pre tento rok je nový album ostravskej kapely DEGRADACE. Za svoju existenciu kapela stihla vymeniť zopár bubeníkov, a tiež sa zmenil aj post speváka. Momentálne kapela funguje v štvorčlennej zostave a dá sa povedať, že všetko klape ako má.
Pre túto kapelu je to prvý album v asfaltovej verzii. Album nesie názov "B-side blues", no béčkový určite nie je. Bol nahrávaný GM studiu a má poriadne premakaný a kvalitný zvuk.
"B-side blues" obsahuje 12 skladieb, ktoré sú rozdelené na dvoch stranách - SIDE B a SIDE B. Stopa skladieb sa točí okolo troch minút, čiže nijaké 4 minútové intra nečakaj. Všetky texty sú písane v českom jazyku, sú veľmi chytľavé a majú správny rakenrolovy feeling. Práve to robí Degradačku Degradačkou.
Album ťa hneď na začiatku nakopme slovami "... and the before it’s to my mind degradation" a nedá ti pokoj až po posledný song. Nájdeš tu všetko; od melodických gitár, vymakaných riffov, rakenrolový vokál, pankový chrapák až po dvojkopák na bicích. Pritom tá všetka rozmanitosť vytvára celistvosť, čo je znak toho, že kapela viem kam chce ísť.
Ako prvá skladna prichádza "Rychla jízda". Práve tu sa ukazuje nová tvár kapely, pre ktorú sú charakteristická rezané gitarové riffy, a so svojim spevom prechádzaju od panknrollu až po bigbeat. Jedna z pomalších skladieb je "Chtél bych", kde sa kapely inšpirovala starým rakenrollom. Prvú stranu B uzatvára "Outsider", kde je hosť britský hudobník, ktorý žije v Ostrave - David John Lloyd. So svojím saxofónom vytvoril neuveriteľý zvuk. "Outsider" je spojený aj so Steve Mackey, nebohým saxafónistom the STOOGES. Práve aj on mal na tomto albume hosťovať, keďže sa toho nedožil, kapela mu venovala túto skladbu. Na druhej strane B je opäť 6 songov. Vydvihol by som hlavne "Mám tě, kámo", "Alright" a "Příliš mnoho". A v neposladenom rade "TV JAJ", kde si kapela nedáva servítku pred ústa a rieši zmanipulovaný svet cez média.
Nový album DEGRADACE je viac než nadpriemer a určite si nezaslúži byť pohodený. Kapela zmenila svoj štýl, trocha pritvrdila a je už len na tebe, či s tým dokážeš žiť, alebo nie.

bandzone.cz/degradace

  1. Rychlá jízda
  2. Nevěra
  3. Píšu dál
  4. Bullshit
  5. Chtěl bych
  6. Outsider
  7. Proč ne?
  8. Mám tě, kámo
  9. TV JAJ
  10. Alright
  11. Slobodná
  12. Příliš mnoho

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 8+M+I

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)