Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


PARANOID - PUNKDEMONIUM HELL 7"

Autor: Števo Holos | Počet videní: 690

Viral age
To je žrádlo! To je žrádlo! Síce len malá dávka, ale počíta sa. Najmä keď po maximálnej ignorácii tejto grupy si ich dávam teraz plnými priehrštiami. Fakt neviem, kde som mal uši. A to som už po ELECTRIC FUNERAL mal spozornieť, že aha Števo, ďalšia Jockeho kapela s názvom po sabbaťáckom songu. A opäť zásah do čierneho. Zoskupenia okolo tohto majiteľa D-takt & råpunk records ma nijako extra netankovali, až práve na spomínaný dizbítový one-man projekt. A ako som sa náhodou dostal k E.F., tak sa to zopakovalo teraz aj s PARANOID. Trochu viac voľného času, a že som ho mal tohto roku dosť, trochu brázdenia po nete a ani som ďaleko nemusel chodiť, stačilo si po čase otvoriť bandcamp Phobia rec. a bolo vymaľované. A to mi ešte len padla sánka, že im Vokál stihol vydať už dva vinyly a ja som zavadil o ne asi len pohľadom. Artwork od Sugiho si vždy všimnem (split s ABSOLUT). Prvý singel, čo je vlastne demo, sa už dosť ťažko zháňa.
PARANOID sú ľudia okolo kapiel WARVICTIMS, BROTTSKOD 11, ... atď., vlastne kapely, v ktorých má prsty aj Jocke. Neviem, či chcel dať takto živú podobu ELECTRIC FUNERAL, no chlapci obohatili ich disbeat o všetky správne položky. Základ je japonský pohľad na vec, čiže divoko a hlučne a ešte divokejšie a hlučnejšie. Pre závislých na DISCLOSE, D-CLONE, CONTRAS ATTITUDE, ... a pod. nemusím vysvetľovať. Lenže to by neboli Švédi, aby neprimiešali niečo z domáceho korenia. Či už klasický švédsky hardcore a v neposlednom rade dávku severského metalu. Takého toho ostrejšieho s ozvenou v speve.
"Punkdemonium hell" ípka vyšla vlani v Amerike ako jednostranná flexi, no a toto je jej tohtoročné vydanie k britskému turné, ktoré šli niekedy začiatkom mája. Veľmi pochvalná práca sympatického anglického labelu už len preto, že predsa vinyl je lepší než flexi. Navyše ako bonus sem hodili cover od DISCLOSE - "Nightmare or reality". Inak celá ep je tak trochu viac v punkovom kabáte, to znamená o čosi menej metalových vyhrávok a sóličiek, menej záhrobia, viac odsýpajúceho klasického d-taktu. Keďže som hneď vyštartoval po všetkých dostupných nahrávkach, tak si to teraz porovnávam. To ich album ("Satyagraha"), tiež z minulého roku, je kurva krutý. Tam severský nádych riadne cítiť. O zvuk je postarané ako vždy na vrcholnej úrovni, to si až lahodím, švécka kvalita. Jedine čo som do teraz nerozlúštil, či aj naozaj hulákajú po japonsky, alebo to je len o grafike. Totiž všetky texty mávajú len v klikihákoch. Zo začiatku som si myslel že nie, no teraz fakt neviem.
Už dávno ma zo Švédska nič takto nerozhádzalo. Každá ich nahrávka je lahôdkou pre uši. Už len veriť, že raz sa zľutujú a kazetu "Cover of the Month" prevydajú aj pre širšie publikum. Najlepšie na vinyle.

pndftw.bandcamp.com

  1. 止めの一撃
  2. 暗闇
  3. 悲嘆と苦痛
  4. Nightmare or reality (DISCLOSE cover)

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: S+W+5

Správa:

#6994 Twg napí­sal/a: 21.09.2016 08:31:03

Toto je mor kamo

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)