Pozývame:

Po 27.5.2024
Brno @ Vegalité

NO FUCKER (USA), DISEASE (Macedónsko), BRÜNNER TODESMARSCH (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

BELL WITCH, the KEENING (18.5.2024, Brno @ Kabinet múz)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #6 / 2014

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


DESTRUCT / MAD PIGS - GLOBAL RESISTANCE CD

Autor: disbeat161 | Počet videní: 742

PHR
Pripadla mi milá povinnosť urobiť recenziu na split týchto dvoch punkových kapiel, takže bez zbytočných rečí prejdime k tomu o čom táto recenzia má byť. Začnem Kalifornčanmi Destruct, s ktorými mám tu česť po prvýkrát. Úvodným songom "Final Warning" je laťka pre toto CD stanovená hneď vysoko, pretože od prvých tónov nastupuje energetický punk, ktorý šľape presne tak ako to mám rád. Má to silu, má to dobrý zvuk, má to energiu. Výborné vokály celkový dojem z tejto dosky posúvajú ešte o niečo ďalej. Keby som to mal k niečomu prirovnať, na čo asi väčšina čaká, tak ma pri počúvaní Destruct hneď napadne kapela Total Chaos, snáď to má aj niečo z Casualties, možno tie vokály zborové mi to pripomínajú, no neviem. Každopádne ale hrajú skvelo, nápadito. Pre mňa je skladba číslo 3. "Left For Slaughter" naozaj skvelou hitovou skladbou, a nebudem skrývať že si ju púšťam aj pár krát za sebou. Navrch majú dobré texty, a super imidž. Takže pre ich kámošov a partnerov z tohto splitu to bola naozaj hodená rukavica a čakal som ako sa popasujú s už vysoko nasadenou laťkou brňáci Mad Pigs. A musím kurva priznať, že od prvých tónov som vedel, že aj keď ich kalifornský kolegovia boli dobrý, oni sú ešte o niečo lepší. Prvé tóny skladby "Go To Hell" musia zodvinuť ruku každému punkáčovi, a musí si s ňou poriadne zahroziť do rytmu. To isté nasleduje pri druhej a následne pri ostatných skladbách. Boha má to skutočnú šťavu, má to gule, nápaditá gitara, trefné sóla, skvelá basová linka, ktorá mi sem tam pripomenie v melodických pasážach Defiance, ale to možno len mne to tak pripadá, spoľahlivo odsýpajúce bicie, a v neposlednom rade vokál a zbory, ktoré sú naozaj dobré. Fakt môžem s kľudným svedomím povedať, že Mad Pigs sú špička českej punkovej scény, a myslím, že títo chlapci nám ešte neraz vytrú huby svojimi nahrávkami a vystúpeniami. Tých sedem skladieb čo sa nachádza na tomto splite má v sebe naozaj kvalitu, má v sebe neskutočný náboj. Hudobne podobné ako Destruct, ale cítiť tam aj vplyv iných kapiel ako napríklad Discharge, a nemôžem si pomôcť, ale v tých melodickejších pasážach, hlavne v skladbe "Five Minute Of Glory", mi hlavne ta basová linka pripomína už tých spomínaných fotrov portlandského punku Defiance. Takže zhrniem to: skvelý split, ktorý naozaj vo mne vzbudil ten pozitívny dojem, ktorý mám stále pri počúvaní dobrej muziky.

01. Final warning
02. Breed of fear
03. Left for slaughter
04. Identity
05. Destruct
06. There´s no change
07. Go to hell
08. Where are they?
09. Loser´s morning
10. Malicious dogs
11. Five minutes of glory
12. Culture
13. Blind society

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: A+T+9

Správa:

#157 ivanka napí­sal/a: 30.09.2007 16:44:00

ha to pecka toto bolo

#156 Jaco napí­sal/a: 29.09.2007 23:41:00

mad pigs v ke boli po pici a toto splitko je iba toho dokazom

#155 Vlad Tepes napí­sal/a: 28.09.2007 10:42:00

Musim priynat fakt je mad pigs sracka , bol som na nich v Brne a nestalo to za nic. Risposta bola skvela!

#154 rotten napí­sal/a: 26.09.2007 11:40:00

mad pigs v blave na zivo sracka... akurat image na to si potrpia....

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)