Pozývame:


So 27.7.2024
Malá Bystřice @ Santov

INTERPUNKCE (CZ), LICKSPIT (CZ), AM (Poľsko), NERVY (CZ), PERLY SVINÍM (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

LIKANE LEPPÄNE, ET ON TUERA TOUS LES AFFREUX (21.7.2024, Trnava @ Kubík)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


EVIDENCE SMRTI / BRŰNNER TODESMARSCH 7"

Autor: Števo Holos | Počet videní: 972

DIY
Márova EVIDENCE si už popri ako-tak prežívajúcej FESTE DESPERATO vybudovala svoje vlastné postavenie na českej scéne. A keď obe kapely skolabovali zhruba v rovnakom období, väčšie šance na zmŕtvychvstanie sa predsa len dávali funkčne mladšiemu zoskupeniu. FESTA ešte na rozlúčku zamávala jedným sedempalcom a chlapci sa pobrali nadobro každý svojou cestou. A že to bola kurva poriadna rozlúčka!
Vedúci preskupil formáciu a návrat na pankové pódiá mal takú ľahkosť, akoby ani o návrat nešlo. Prvé dve nahrávky hodili na kompilačku "Na krev" a hneď za ňou malo nasledovať toto splitko, keďže všetko je z toho istého pobytu v štúdiu. Lenže bez meškania by to už asi ani nebolo ono. Zrejme si už na takéto oneskorené vydania zvykám, a tak mi trištvrte rok ani nepríde veľa. Čiže spoločné turné zo začiatku tohto roku sa vinylu nedočkalo. Nebolo by od veci strihnúť si ešte jedno teda.
Všetci čakali, či sa nová zostava nejako zásadne odrazí na produkcii, no Mára a spol. si idú jasne svoje. Cieľ je daný, prostriedky sú k dispozícii, výsledok máte tu. Berte alebo nechajte tak! Odporúčam prvú možnosť. Na tomto kuse vinylu sú k dispozícii ďalšie dve porcie. Prvá vec je v strednom tempe, stenchcore á la EVIDENCE SMRTI. Odriekanie textu hneď s nástupom nástrojov. Márovo frázovanie ja hlavným rozpoznávacím znakom tejto kapely. Druhá "Vězni" síce odsýpa rýchlejšie, no nemá na mňa až taký účinok ako "Hlad". Témy songov sú viac než klasické, ešteže však pán veršotepec sa s tým vie pohrať a žiadna bezduchosť od neho nehrozí. Predsa len ma trochu omíňa taký slabý pocit, že silnejšie, resp. hitovejšie skladby poskytli na spomínanú kompiláciu.
B stranu okupuje ďalší básnik z FESTY so svojou novou bandou. Ich prvé stretnutie s vinylom sa rovná šesť minútových vypalovačiek roztatáreného hardcore/punku. Už pri prvom živom vzhliadnutí som bol zvedaví, ako ten divoký chaos skrotia v štúdiu. Tých 10 - 12 minút z pódia na Yachte zaváňalo kadečím. Hluk, bordel a rana za ranou. Ako keď sa japonské kapely snažia napodobniť fínsky pal alebo taliansky chaos. No ako tak teraz počúvam, predsa sa najviac predrali na povrch ich domáce korene. Však koľko brnianskych kapiel na svojich prvých nahrávkach začínalo takto kostrbato. Akurát tu sa to deje zámerne. Na druhú RISPOSTU tým pádom zabudnite. BRŰNNER TODESMARSCH stavili na totožné štúdio a aj master-mana ako ich ostrieľanejší parťáci. O kvalitu zvuku sa teda netreba obávať. Možno je zbytočne viac heavy, možno uberá na rozlete, na druhú stranu to znie viac crusty a dáva spomenúť práve na FESTU v akcii za pokročilého nočného času. Už som vyzdvihol lyriku? Nie, tak si to prečítajte.
Aj napriek nejakým mojim menším poznámkam, toto viac-menej brnianske splitko netreba premeškať. Štandardná kvalita od skúsených borcov podzemného punku. Mne osobne ešte silno imponuje grafika tejto ep. Je to strohé a svieže!

bandzone.cz/evidencesmrti
bandzone.cz/brunnertodesmarsch

  1. EVIDENCE SMRTI - Hlad
  2. EVIDENCE SMRTI - Vězni
  1. BRŰNNER TODESMARSCH - Mentální krach
  2. BRŰNNER TODESMARSCH - Slabé já a silné my
  3. BRŰNNER TODESMARSCH - Dovolená v Egyptě
  4. BRŰNNER TODESMARSCH - Na vrchol a výš
  5. BRŰNNER TODESMARSCH - Hrozba ráje
  6. BRŰNNER TODESMARSCH - Poslední vál

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: M+X+1

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 09:30 Elramon:


aha takto, ja len ci sa ten report nezabudol uverejnit. tesime sa.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

20.07. 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

20.07. 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)