Pozývame:

Po 27.5.2024
Brno @ Vegalité

NO FUCKER (USA), DISEASE (Macedónsko), BRÜNNER TODESMARSCH (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MASSA NERA, SNACKTHIEF (19.5.2024, Praha, Café Na půl cesty)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #6 / 2014

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


ŽELEZNÁ KOLÓNA - MY SA TROSIEK NEBOJÍME .. CD

Autor: Adrik | Počet videní: 1541

Bod zlomu
Celých sedem rokov čakala bratislavská kapela Železná kolóna na svoj debut a tu už máte na neho aj recenziu! Zabudnite na punkovú gitaru a spev, na ktorý ste boli doteraz zvyknutí z koncertov a predchadzajúcich live nahrávok. Tvrdšia gitara a oi! spev už od začiatku naznačujú, že nepojde o žiadnu suchotu. Po intre (národná hymna SR) sa na vás vyrúti už spomínaná "nová tvár" Železnej kolóny, ktorá sa mi páči viac, ako tá punková. Na 33 minútovom debute nájdete chytľavé a ľahko zapamätateľné anarcho texty: "No pasaran" alebo "Červenočierna výstraha". Alebo moje obľúbené "Žerme bohatých" a pomalšia, na rozpätí oi! a hard core "Politickí väzni" sa dosť podobajú na ďalšiu bratislavskú smečku s názvom Rozpor. Niet sa čomu čudovať, na tomto CD si ako zbory zahosťovali Datra a Banán z už vyššie spomímanej party. Nedá mi to nespomenúť, že v niektorých pasážach mi to až pripomína Krátky proces ("Slobodná spoločnosť) alebo nebodaj českú operačku (najmä v skladbe "Červenočierna výstraha" v prechode z intra do skladby). Snaď tam niekde nehosťuje aj Rasťo Rogel :) (pozn. Adrik: pre pomalšie zmýšľajúcich, to bol vtip) Najviac textovo zdatná sa mi zdá skladba s číslom 9 - "Kurvy". Skladba nepojednáva o klasických kurvách, ktoré stoja na ulici, ale o domácom násilí, o ktorom si myslím, že sa nespieva skoro vôbec, ale čo je asi najhoršie, že sa s ním nič nerobí. Asi jediná skladba, ktorá sa mi na tomto CD nepáči je "Keď sme ...". Neviem nejako mi do toho všetkého vôbec nesadla, ani textovo ani hudobne. Musím pochváliť pekne spravený hrubý booklet, obsahujúci komplet všetky texty (okrem songu "Kurvy"), dokonca preložené do angličtiny a maďarčiny. Booklet taktiež obsahuje komentár k jednotlivým skladbám. Fakt kvalitná práca. CD vyšlo symbolicky 1. mája v slovenskom Nakladateľstve bod zlomu. CD sa dá dostať vo väčšine distier na Slovensku za symbolickú cenu 98,- SK alebo 80,- KČ! Touto cenou dostal tento debut prívlastok "najlacnejšie lisované CD v Česko-Slovensku", takže dúfam, že aspoň polovica u ľudí, ktorí si prečítali túto recku ho už nemá v počítači stiahnutý, ale si tento nosič kúpi! Už len dodám, že skladby z tohto albumu si možete vypočut v jukeboxe alebo na myspace. No pasaran!

01 Za boha, za národ
02 Spravodlivosť
03 No pasaran
04 Solidarita
05 Slobodná spoločnosť
06 Červenočierna výstraha
07 Žerme bohatých
08 Priateľstvo
09 Kurvy
10 Čierny blok
11 Keď sme ...
12 Politickí väzni

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 5+F+Q

Správa:

#140 Almir napí­sal/a: 23.05.2008 10:48:00

Kupujte, kupujte, kupujte stoji to zato...

#139 DP napí­sal/a: 22.05.2008 15:26:00

sak jasne ze su dobry, kto ich nevidel na zivo tak ani zomriet nemoze hehe, a to je otrava zit vecne, takze rychlo ked budu hrat treba ist na koncert a tancovat, spievat, bavit sa. Album paradny, snad najlepsi zvuk na slovensku. Paradne texty, jednoduche spevave, nie o srackach ako sme zviknuty.Hudba tiez dobra.CD si urcite treba kupit.Sledujte zeleznakolona.priamaakcia.sk tam bude info ak bude koncert.

#151 Noone napí­sal/a: 17.03.2008 17:21:00

Je to určite najlepšia slovenska kapela čo sa neda povedať o šetkych tych punk 77 sračkach ktore amju trvanie asi tak 5 minut a nikdy nič nove nepriniesli ani neprinesu..fuck the nazis..No passaran!!!

#150 Mimo napí­sal/a: 09.01.2008 18:52:00

Co sa vam na tom paci:D SAK TO JE JEDEN OTRAS :D do pice ...kokotina...vidno ze to je za 70sk ci za kolko:D len tak dalej:D

#149 PhoeniXnr napí­sal/a: 12.11.2007 19:20:00

FAKT PECKA!

#148 MarekNr napí­sal/a: 12.11.2007 19:18:00

Zmyselne texty aj hudba a vyborny zvuk

#147 MarekNr napí­sal/a: 12.11.2007 19:16:00

!boa sak su DOBRY!

#146 rdblck napí­sal/a: 29.07.2007 20:09:00

supa jak svet myslim ze shupo tam vniesol poriadny vietor v dobrom zmysle slova

#145 Dr.Pako napí­sal/a: 11.06.2007 23:10:00

Su to kokoti ale fakt vyborny :D kupujte a pocuvajte...

#144 marylin napí­sal/a: 11.06.2007 15:00:00

CD fakt stoji za to Co sa tyka skladby Kurvy, pocuvam ju stale dokola,konecne niekto nacal aj taku haklivu az tabu temu mnohych rodin!!! A pesnicka Ked sme ma na albume neoslovila ale na koncrte bola prijemnym odlahcenim Vrelo odporucam, radost pocuvat

#143 AdRik napí­sal/a: 30.05.2007 01:59:27

deedee: Ved sa to da normalne objednat v distre ..

#142 tabak to deedee napí­sal/a: 27.05.2007 23:54:00

Tak si objednaj bud cez hiraxa alebo adrika, alebo prid do kosic a mas to bez postvneho alebo ked tu mas znameho tak ti to kupim a dam to tomu tvojmu znamememu a on ti to da...

#141 deedee napí­sal/a: 26.05.2007 23:47:00

pezinku nepredavaju:/

#138 bastardxx napí­sal/a: 22.05.2007 10:34:00

dobry sa chalani! Hlavne si treba precitat booklet. Su tam zaujimave veci a nazory

#137 riso to tabak napí­sal/a: 21.05.2007 23:41:00

fakt je to take super? mno ok idem to stiahnut :D

#136 Tabak napí­sal/a: 21.05.2007 14:33:00

Zdravim. Toto cd je uzasne po vsetkych strankach. Booklet je perfektny po grafickej aj obsahovej strane, no a cd samotne je proste parada. Perfektny spev, vokaly, hudba a texty. Odporucam kupit a dufam ze si toto cd nikto nebude stahovat a ani ho davat na stahovanie,pretoze kapela sa dost nedrela na nom a dala ho takmer zadarmo do predaja.

#135 HaRi napí­sal/a: 21.05.2007 13:19:00

Super cd, takmer zadara... Ked sme... je jedna z najlepsi songov na albume

#134 Marián napí­sal/a: 20.05.2007 17:35:00

...heh...kolko )ludí sa z tejto kapelu istú dobu smialo . Myslím, ze najlepsie CD, aké na Slovensku vyslo za posledny rok a možno aj dva. Vyborná muzika, zaujímave texty a komentáre. A presne tak...o myslinke v skladbe "Kurvy" treba hovorit viac...ako aj o inom násilí pachanom na ženách

#133 glg napí­sal/a: 20.05.2007 03:15:00

ste sa zlaznili?vacsiu kokotinu som nepocul naozaj...plus by si mali presne urcit politicku orientaciu v hlave,mi to pride raz tak raz inak..muzika sracka detto...:)

#132 jardo161 napí­sal/a: 20.05.2007 03:15:00

fajnovy booklet paani..za tu cenu dpc nekup to..!

#131 kuboMA napí­sal/a: 19.05.2007 16:39:00

cd je velmi podarene veru..najviac ma chitila pesnicka kurvy .hudobne ale aj textovo.supe rje to len tak dalej veru

#130 Dudleif napí­sal/a: 19.05.2007 11:25:00

ZK je proste vymakana kapela... ;) A tie intra sa skvele hodia k pesnickam...

#129 dRakoR napí­sal/a: 19.05.2007 11:07:00

S prirovnanim k OA suhlasim, Kratky proces som nepocul ani nepamatam . Inak je to CD super, aj ked textovo trosku cliche(alebo ako sa to pise:)). Vsetko vsak splnilo svoj ucel a fakt sa podarilo! Toto CD, dufam postavilo latku ktoru sa kazda kapela bude snazit preskocit a to nie len cenovo ale aj kvalitou a keby sa to podarilo aspon niektorej, bolo by to super. Kolona, len tak dalej, super praca!!!

#128 denes napí­sal/a: 19.05.2007 09:33:00

osobne to cd povazujem v ramci zanru za cz/sk spicku...

#127 AdRik napí­sal/a: 19.05.2007 02:08:33

Tak a som zvedavý na názory!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)