Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


ANGRY BRIGADE / WOUNDEAD KNEE 7"

Autor: Adrik | Počet videní: 864

Emergency records
ANGRY BRIGADE hrajú od roku 2003, ale prvý krát som ich zaregistroval až minulý rok na koncerte v Trenčíne, kde hrali pred DISCHARGE a nebolo to zlé. Pod ich "skrytú existenciu" sa určite podpísali aj nekonečné zmeny zostavy, až to pri tom zozname bývalých účinkujúcich vyzerá, že sa o kapelu obtrel každý, kto prenocoval v žižkovskom podniku Bohužel. Po dvoch CDčkách je toto ich prvý vinylový zárez a dlhšiu dobu sa už chystá ďalší, split s FEAR OF EXTINCTION. Na túto čierno - čiernu placku umiestnili tri ľahko metalické crust punkové skladby. Zámerne píšem ľahko, gitary majú ostrý zvuk a bicie sú parádne nadupané až mi skáču repráky, ale muzika sa miesi so žižkovským chaos pankom, takže výsledok je taký pankovejší DREAD 101 (spevom ho úplne pripomína!) alebo crustovejšia EXEKUCE? Prirovania som si nevycucal z prsta, v kapele sú bývalí členovia aj týchto kapiel, a tak nejak možno aj podvedome prepašovali vplyvy svojich predošlých kapiel aj do ANGRY BRIGADE, čo len dobre. Názvy sladieb sú po anglicky, ale jednoduché texty sú v češtine (našťastie, tá angličtina bola katastrofa). Posledná skladba je venovaná Jozefovi Gabčíkovi a Janovi Kubišovi, ktorí sa v štyridsiatomdruhom postarali o ríšskeho protektora Heyndricha. Rokom "1942" pomenovali aj celú svoju stranu. Na opačnej strane má tri sklaby ďalšia pražská anarchoteroristická lůza a trikrát kontrolujem, či mám správnu rýchlosť. Je tam tridsaťtrojka, takže všetko by malo byť v poriadku. Síce sa v 50-tych až 70-tych rokoch experimentovalo aj rýchlosťou 16 ⅔ RPM, toto nebude tento prípad. Kurva, to si požičali bubeníka so SAYWHY? Nehorázny šicí stroj. Gitary so speváčkiným hukotom sa mu snažia prispôsobiť a vzniká z toho fast thrash hard core punk zelovoc. Dokonca je to miestami aj melodické. Fakt zvláštnosť, ale taká tá pozitívna. Jedna skladba po anglicky, zvyšok je v češtine. Texty obdobné ako u kolegov. V búklete sú písané rukou, takže chvíľu potrvá, kým ich rozlúštite. Nemôžem si pomôcť, ale celkovo strana obalu WOUNDEAD KNEE mi pripadá dosť odfláknutá. Na poličke ju obrátim stranou ANGRY BRIGADE. A aby som nezabudol, ku doske je nášivka a samolepka zdarma plus navyše je benefičná pre Anarchistický čierny kríž.

bandzone.cz/angrybrigade
bandzone.cz/woundeadknee

  1. ANGRY BRIGADE - Who know
  2. ANGRY BRIGADE - Brain wash
  3. ANGRY BRIGADE - 1942
  1. WOUNDEAD KNEE - Ghost dance
  2. WOUNDEAD KNEE - Bludiště hlubin
  3. WOUNDEAD KNEE - Hoď kamenem

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: V+O+Q

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)