Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


THE AFTERNOON GENTLEMEN 12"

Autor: Fog | Počet videní: 634

Dead heroes
The AFTERNOON GENTLEMEN si za posledné roky vydobyli celkom slušné meno a ak sa to dá aj takto nazvať, dajme tomu pozíciu. V pamäti mi utkvel ich set na OEF 2010, kedy ma ako prvá kapela sobotného rána rozkrájali na kocky. Odvtedy ich sledujem a nespúšťam z nich očí. A oni sekajú dobrú nahrávku za nahrávkou. Konečne sme sa dožili plnohodnotného veľkého samostatného LP, ak nerátame kompilačku "Pissedography". Vydaná v kooperácii dvoch labelov, zabalená v peknom designe (labely na platni sú úplne geniálne) a pomenovaná jednoducho ako kapela.

Lepšie svoje prvé plnohodnotné bábo ani pomenovať nemohli. Úplne to vystihli. Nielen názvom, ale muzikou. Toto je proste TAG v plnej forme a so svojou krásnou strihnutou muzikou. Dosekané, ukričané a nabrechané skladby, ktoré ťa hockedy prekvapia a explodujú ti pod rukami v epileptický záchvat. Strih sem, strih tam. Vedia hrať masívne a ťažko, vedia sa odtrhnúť od reťaze a besnieť hlava nehlava, vedia kam ich hudobný výpad udrie najbližšie. Či to bude facka po spánku, päsť po temene alebo zákerná kopačka do vajec. Tak funguje táto kapela. Nevieš, čo z nej vypadne, ale oni hej a môžeš si byť istý, že to bude mať kurevské gule a energiu. Plochý, ale rezavý a  chraplavý sound perfektne doplňuje túto chaotickú zmesku 16 songov, ktoré ťa v priebehu pár minút intenzívne prepláchnu a zobudíš sa vyklepaný na koberci. Proste solídna grindcore/power-violencová masáž. Bez nutnosti riešiť niečo iné, ako bohapustý rozjeb.

Myslím, že túto kapelu zachytilo už viacero ľudí. Po krátkometrážnych zárezoch a spomínanej kompilačke je ťažké na nich nenaraziť. Obzvlásť, ak človeka baví rýchla a agresívna muzika. A ešte taká, ktorá ma svoj ksicht. Títo angláni ho rozhodne majú. Ich posledný album je zachytenie ich nekompromisnej a zaujímavej energie. A muziky. Ak ešte od TAG nemáš nič na poličke, rozhodne skoč po tomto.

theafternoongentlemen.bandcamp.com

  1. The Outsider
  2. Down And Out
  3. Swirl Night
  4. Pog Till You Drop
  5. War On The Poor
  6. Too Late
  7. Bottling Up
  8. Till The End
  9. Lidney
  10. Grindcorpse
  11. The Monster
  12. Grind Is Music
  13. Drain The Dregs
  14. Shut Up
  15. Booglechrist
  16. Children Of The Grain

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 5+W+5

Správa:

#6520 Mx napí­sal/a: 29.09.2015 11:28:47

Totok je velký šmak!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)