Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


WILDERNESS - ČAS 7"

Autor: Spikey | Počet videní: 1108


Keďže na moje počudovanie som ešte nikde na internete nečítal recenziu na túto výbornú nahrávku, rozhodol som sa že ju zbúcham.
Hanbím sa, ale túto kapelu som prvýkrát zaregistroval až keď sme hrali spolu v Trnave zhruba pred rokom a pol. Pravda, chalani už hrajú nejaký ten rok, no ten punk čo vtedy drtili ma kúsok obchádzal a obchádza dodnes, i keď tam boli zaujímavé nápady a hlavne tá trnávčina sa mi nehorázne páčila. Uplynul nejaký čas, a keď som ich znova videl padla mi sánka až zadunela podlaha. Akoby chalanov úplne vymenili. Starý playlist nahradil nový. Agresívne, energické pesničky cca do dvoch minút rezali do živého. Vtedy som už vedel, že keď raz vyjde nahrávka budem ju milovať. Mal som pravdu. Martin (basák) mi na Ffud feste podáva prvých 5 vinylov a ja sa teším, ako už dávno nie na novú nahrávku z domácej scény. Ffud fest skok v čase a v priestore ... objavenie tekutého teleportu. Som doma.
Pozerám sa na sedempalec. Priesvitná platňa a čierny zaujímavo poskladaný obal. Na obale kladivo a sekera ... a krrrrv ... mmh.
Dávam to na gramec nech to šlape a už to ide:
Prvý song "Čas" sa už pred vydaním objavil na nete a hneď ma odrovnal. Chytľavý, rýchly vál, kde sa strieda spev/vreskot Denisa a Tomáša. Text je síce na pár riadkov, ale o to silnejší. Pre mňa úplná hitovica.
"Môj zločin vymaže krutejšia budúcnosť.
Ked nie, tak len dúfam že nikto nepočíta moje hriechy.
"
Druhý song "Deň" celý spieva bubeník Tomáš. To už je kludnejšia vec, a tak tu najviac vynikne trnavský prízvuk, kvôli ktorému je táto kapela ešte orginálnejšia. Chlapci sa nehrajú sa na niekoho, kým nie sú, a tak to má byť. Celý tento feeling cítiť z kapely, či už na koncertoch alebo na nahrávke.
Tretia vec "Moc" začína hneď klepanicou, za ktorú by sa nehanbila ani powerviolence kapela. Tempo sa strieda každú sekundu. Pesnička na konci prechádza do melancholickej pasáže, kde vyniknú hlavne bicie.
"Hrob" sa volá štvrtý song a asi sa najviac podobá štýlu, aký chalani hrali pred ich pádom do divokejších vôd. Melodický, surový punk s textom odkazujúcim na vygumovanie mozgov médiami čoho sme svedkovia (obeťe?) práve teraz.
"V hlave informačný teror,
komplexné teórie,
tradičné hodnoty, alternatíva,
finálne riešenie.
"
"Ples" začína chytľavou melódiou a už už by si šiel na lúku kvety trhať, ale nastúpi nehorázna facka a ty padáš medzi žihĺavu. (prirovanie inšpirované recenziami od Fog-a) Text o bratislavskom plese, kde sa promenádujú kurvičky a podnikatelia, no na druhej strane kritizuje aj protestujúcich. Celá nahrávka sa vlastne nesie v nihilistickom duchu. Motáme sa stále dookola. Robíme tie isté chyby už stáročia a nič sa nemení. Nikto nemá pravdu - každý má pravdu.
Album uzatvára song "Fin" ako nápis na konci starých filmov. A zas je to fajnový punkový nárez, ktorý ťa núti spievať spolu s chalanmi refrén: "som blázen ... som blázen".
Chalani sú fakt blázni. Vydali podla mňa najlepší punkový sedempalec za rok 2015 na česko-slovenskej scéne. Keď budeš mať šancu, tak určite bež na ich na koncert! Trnava punk is not dead.

bandzone.cz/thewildernesstt

  1. Čas
  2. Deň
  3. Moc
  4. Hrob
  5. Ples
  6. Fin

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 9+S+N

Správa:

#6518 erikajemoja napí­sal/a: 26.09.2015 12:33:39

presne tak majto :D

#6517 Majto napí­sal/a: 26.09.2015 11:59:32

Maťo, ako myslíš, že napr. takto?:
1. Čas
2. Deň
3. Moc
4. Hrb
5. Pes
6. Fin

#6516 Martin The W napí­sal/a: 24.09.2015 13:21:22

Sam si chyba na albume :)

#6514 Erika je moja napí­sal/a: 23.09.2015 08:03:45

Jediná chyba na albume je, že sú neni šecky názvy skladeb na tri písmená...!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)