Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


HUMAN BITES MC

Autor: Wrbo | Počet videní: 787

Korobushka records
Túto kazetku som si zaobstaral na odporučenie Dana, ktorý mi zdelil, že sa jedná o emo z Plzne, ktoré dokonca scoverovalo song od už kultových LAKMÉ. Nebolo čo tým pádom riešiť a musím povedať, že kúpa naslepo sa skutočne oplatila.
Obal tvorený tvrdým kartónom so spínacími magnetkami, na ktorom je popis herných pravidiel nejakého športu (teda aspoň sa mi to tak zdá). Až pozdejšie som sa dočítal, že vyšlo von len 50 ks MC. Z toho 20 mnou popisovaných, 20 polepených luxusnou komunistickou tapetou a 10 s ručne gravírovaných plechom. Všetko v 100% DIY duchu.
Booklet tvorí malá knižôčka s textami, kontaktom a zložením kapely. Minimalistické, ale ako celku tomu nie je čo vytknúť. Všetko má svoje miesto a každá vec navyše by bola asi zbytočná. Demo obsahuje 5 vlastných piesní a už spomínanú jednu prerábku.
Nad čím sa ale musím pozastaviť, je riadne osobitý zvuk. Gitara s minimálnym skreslením, ktorá je miestami nezrozumiteľná (čo je trochu na škodu) a bicie znejúce trochu sterilnejšie - tým tomu chýba celková dynamika. Keď sa ale na to pozriem z pohľadu ako celku, tak má každý nástroj svoje miesto a spolu s revom speváčky tvoria dokonale ponurú atmosféru, ktorá je ešte gradovaná striedaním smutného recitálu do už spomínaného revu. Čo sa mi ale páči je, že textovo neskĺzli do marasu opakujúcich sa fráz a tém, ktoré bývajú často živnou pôdou pri podobných kapelách.
Úvodná "Hlavne pro sebe dost lásky" začína krásnou vyhrávkou a po pár tónoch sa to začína valiť. Nasranosť strieda (dis)harmónia - trochu mi to tým pripomína našich the PUBLIC. "Chtěl bych" skĺza do romantickejšej stránky kapely. Skvelá je na tom tá rôznorodosť - nezačne to nudiť.
Jednoznačnou hitovkou je "Do sebe sa podívám", tam jednoznačne cítiť vplyv LAKMÉ, či REMEK a dokonca refrén vo mne evokuje francúzké screamo ANOMIE. Záverečný cover ",i>Život: prodáno" je balzámom pre ucho poslucháča. Skvelá pieseň v skvelom prevedení. Tu nie je viac čo dodať.
Trochu ma mrzí, že mi strana A miestami vypadáva a zo stereo zvuku sa prepína na mono (v prvej a druhej piesni). Ale to je asi chyba spôsobená pri samotnom duplikovaní kaziet, keďže z bandcampu to hrá OK. Aj napriek tejto malej chybičke sa jedná o skutočne kvalitnú vec, a keď máš rád energetickejšie emo/hc spolky, nemal by si si nechať ujsť túto nahrávku.

humanbites.bandcamp.com

  1. Hlavně pro sebe dost lásky
  2. Otevřeme dveře
  3. Chtěl bych
  4. Roztrhnout kruh
  5. Do sebe se podívám
  6. Život: prodáno (LAKMĚ cover)

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: W+J+H

Správa:

#6513 Wrbo napí­sal/a: 17.09.2015 06:19:05

Podla všetkého tu:
korobushka(a)seznam.cz

#6512 hovienko kollektive napí­sal/a: 16.09.2015 23:39:05

cauky kde sa da kazetka objednat?

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)