Pozývame:


So 27.7.2024
Malá Bystřice @ Santov

INTERPUNKCE (CZ), LICKSPIT (CZ), AM (Poľsko), NERVY (CZ), PERLY SVINÍM (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


HUMAN FAULT - NO NENÍ TADY KRÁSNĚ? CD

Autor: Adrik | Počet videní: 680

DIY
Toto CD mi ležalo na kôpke "na vybavenie" dosť dlho. Nebolo to lenivosťou alebo zaneprázdnosťou o ňom čosi napísať, skôr by som sa mal poďakovať ochranizovanému chaosu a veľhorám nosičov v mojej izbe. Kapela je z Vyškova, ale nájdeš v nej napríklad aj hyperaktívneho Kraťasa (iks ďalších hlučných kapiel), od ktorého mám aj toto CD. Dík, ale poďme už konečne na to. 10 skladieb s ideálnou minutážou 20 minút. Pre niekoho možno málo na radový album, pre mňa tak akurát, aby sa kapela nezunovala (o koncertoch to platí dvojnásobne). Od začiatku sa búcha v strednom crust punkovom rytme. Niekedy je to viac punk, inokedy sa to prehúpne viac do hard core alebo dbeat crustu. Niekedy je to viac špinavé, sem tam je to viac melodické. A ako ináč nechýbajú ani hovorené intrá ("Upravený svět a "Volání o pomoc") plus hrané outro. Povedal by som, že taká česká kolovrátkovo - krastová klasika, ktorá možno od ostatných vytŕča o milimeter dvoma spevmi, ktoré sa navzájom dopĺňajú. No a koho nepoteší zrýchlený cover od TELEXU? Spevom mi pripomína pána Brožíka hulákajúceho za bicími SVINÍ. Myslím, že keď už nevyšla vinylová reedícia telexovského "Punk rádia", tak raz hádam výjde aspoň nejaký sedempalcový tribút. Adeptov, ktorí zrýchlili ich skladby je až až. Textovo klasika, anti anti anti ... vyzdvihnúť musím song "Upravený svět". O téme GMO, klonovania a úpravy zatiaľ škaredého sveta na zaručene krajší, stále spieva málo kapiel. A aj málo hovorí. Zaujímať to ľudí bude asi až vtedy, keď sa prestane platiť vymyslenými peniazmi, ale (pozor spoiler!) semenami rastlín, lebo tie geneticky upravené budú na nič. Pritom tento problém je stále aktuálnejší vďaka chystanej transatlantickej dohode medzi USA a EÚ o voľnom obchode, ktorá ak sa schváli v podobe, akú ju momentálne tajne (!) predkladajú, tak napríklad bude normálne, že výrobky nebudú musieť byť označené, že sú z GMO rastlín a GMO alebo klonovaných zvierat, pretože to bude znevýhodnenie výrobcu v konkurenčnom boji. A podobných sránd je tam viac, pritom EÚ sa stále chváli, že stojí na strane spotrebiteľov. Teším sa na budúcnosť. Ale o tom už písal jeden konšpiračný fanatik v Predčasnej vzbure. Rád by som si aj prečítal celý text alebo komentár kapely k tejto téme, bohužiaľ v búklete sú len rôzne protisystémové koláže. Ak nepočítam absenciu textov, za mňa celkom fajn. Kapela sa mi zatiaľ neopočúvala. HUMAN FAULT chystá ďalší album, zatiaľ môžeš hodiť oko po klipe s novým songom "My Lai", takže to zase nebude o spokojnom nakupovaní v nadnárodných reťazcoch.

humanfaultcz.bandcamp.com

  1. Sny jsou tvá svoboda
  2. Výstřel a start
  3. Zrůda
  4. Odzbrojit
  5. Poselství míru
  6. Chromovaná jehla (TELEX cover)
  7. Upravený svět
  8. Proměny
  9. Volání o pomoc
  10. Outro

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: I+T+I

Správa:

#6506 Trawex @ napí­sal/a: 10.09.2015 00:42:48

Nazdárek,dík za recenzi:)Pokud nevlastníš kopii,texty najdeš uvnitř obalu:)

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

20.07. 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

20.07. 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)