Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


INSTIGATORS - THE BLOOD IS ON YOUR HANDS 12"

Autor: Denis | Počet videní: 564

Skuld releases
Kleister už medzi nami nie je. Ale keď ešte mohol stáť na čele svojho labelu Skuld releases, stihol sa spolu s Ruin nation podieľať na tomto kúsku, ktorý je vlastne kompiláciou nahrávok the INSTIGATORS, ktorým ešte predtým vyšla po tridsiatich rokoch reedícia albumu "Nobody listens anymore". O  histórii tejto kapely si veľmi ľahko môžeš zistiť všetko čo chceš. Zmapovanie ich histórie na základe knihy Iana Glaspera skončilo kdesi v útrobách môjho PC pred niekoľkými mesiacmi, kedy mala byť táto recka už dávno odoslaná, a keď som ešte netušil, že väčšinu času na písanie budem venovať argumentácii so svedkami jehovovými - keby niečo, nepýtaj sa... Takže ak ťa zaujíma ako sa títo fagani sčuchli kdesi v Anglicku na škole, ktorú navštevoval iba takí počet punx, aký stačil na založenie tejto svorky, máš tu net alebo výbornú recku na už spomínané "Nobody listens anymore" na kidsandheroes.com, ktorú by som v podstate iba napodobnil.
Čo muzika? Hneď prvá vec "The church says" napovedá, že táto kapelka svojimi názormi Boha Jehovu príliš nepoteší. Dokola sa opakujúca mantra "There is no God" nielenže výborne šlape, ale pomáha nám aj spoznať pravú tvár "Prekladu nového sveta svätých písiem", kde je zo starogréčtiny účelovo nesprávne preložená veta "Theos en ho logos". Namiesto "and the word was God" preložili túto vetu svedkovia ako "and the word was a god", čo The INSTIGATORS evidentne prekáža, a tak odsúdili túto prekrútenú teológiu upozornením, že tu žiadneho boha nemáme. Výborná vec!
Ok, ak to mám nejako zhrnúť, muzika je ukážkový anarchopunk 80-tych rokov. Miestami pripomínajú the CLASH, ale nie sú takí opatrní a pokryteckí; miestami zas pripomínajú CRASS, ale nie sú takí kostrbatí a harmonicky obmedzení. Musím vypichnúť texty, ktoré určite stoja za prečítanie, hlavne tie s najmierumilovnejšími názvami "Play dead" alebo "Genocide" (tú odporúčam). Cítiť z nich skutočnú nasratosť (viem, cliché), ale hlavne sú skvelo vystavané. Dávajú človeku možnosť stotožniť sa s emóciami, ktoré autora viedli ku konkrétnemu textu (napr. "Play dead" určite nevznikla z toho, že by bol autor v klídku a nebál sa, že sa ho boje v Írsku netýkajú inak, ako intelektuálne). Keďže je to kompilácia, nájdeš tu veľa nesúrodých vecí, ktoré často znejú ako od inej kapely. To je dobre, a to robí túto nahrávku silne atmosférickú.
Platňa je pestrá na rytmy, vokály aj atmosféru, ale takisto booklet a všetko okolo je perfektne zmáknuté a každému zberateľovi vhodné do zbierky. Ak nemáš gramáč, môžeš použiť priložený download code. Nech ťa Jehova a jeho činná sila sprevádzajú pri počúvaní tohto skvostu anarchopunkovej histórie.

ruinnationrecords.bandcamp.com

  1. The church says
  2. Ignorance is bliss
  3. Ugly people
  4. All creatures...
  5. Old soldiers
  6. Monkey man
  7. Mankind
  8. Play dead
  9. Agression
  10. Who´s the enemy
  11. Behind closed doors
  12. Genocide
  13. Forgotten few

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: V+W+I

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)