Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


TELEFON - PUTINOUT CDr

Autor: Adrik | Počet videní: 786

DIY
Toto CDr mi do rúk vtisol Ctib na Opičom bále v Sklabini pri Martine. Počúvali sme ho celú cestu domov a dnes som dostal "chuť" na Ctiba zase a nakoniec sa začala táto recenzia písať sama od seba. Síce to nie je to žiadne oficiálne vydanie, len prosto vypálené CDrko k príležitosti poľského turné, ktoré obišli s kolegami v slovných i hudobných zbraniach INNOXIA CORPORA, ale i tak potešilo. Obal je síce strohý a bez textov (aspoň moja kópia ich nemá) - zdôrazňujem ešte raz, že sa jednalo len o promo, ktoré sa rozdávalo na turné - ale o to výpovednejší. Je na ňom nakreslené iné turné; Budapešť 1956, Praha 1968 a Krym 2014, na ktoré sa "pozerá" celá Európa s vyloženými nohami na stole. Takto tam čoskoro pribudnú ďalšie zastávky. Áno, áno, aj toto médium vlastnia Židia, Američania, Bilderbergovci a vesmírní lidé a chudák napadnuté Rusko sa stále len bránilo. Ako by dnes spievali DEAD KENNEDYS, keby s Biafrom neviedli súdne spory o nahrávacie práva: "Rusofilní punx fuck off!", lebo aj takí u nás sú. Dvojstránkový obal a hneď toľko správnych alebo nesprávnych emócií a dalo by sa pokračovať donekonečna ... Takže cédečko obsahuje 8 zásekov (tento formát by zniesol určite aj viac, ale na spoznanie kapely bohato stačí): štyri novinky nahrané v Trenčíne a Rožnove z roku 2014, dve veci zo splitu s INNOXIOU a dve zo "Smyslu malých činů" s mojím obľúbeným "Kostol"om. Na posledné dve dosky by tu niekde mala byť recka, ale novinky sú naozaj pecky (nie že by staršia tvorba nebola). Pank aký má byť, kúsavý a provokačný nielen textami. Jasné, že nemusí byť stále vážny a môže občas robiť srandu zo seba alebo iných vecí (nie na celom albume!), ale poväčšine by aspoň mal otvárať diskusiu, keď už je dnes to "making punk a threat again" v pasé. "Prohlásí se za naději, ucpe davům hubu tím, že dá jim to, o čem přesvědčí je, že to je to co chtějí." / "Všichni ti, co se špínou živí říkají: ´my jsme jen soutěživí, lidi se přeci nemění a kořistit je přirozený´ a všichni ti, co se špínou živí, co říkají ´my jsme jen soutěživí´, ti všichni se musí pojistit, že sami nebudou kořistí.", ale aj muzikou a samozrejme nezameniteľným Ctibovým vokálom. Pritom pri takom kvante textov a kapiel to so Ctibom stále nie je nuda. U mňa zase za jedna s hviezdičkou, pretože v novej tvorbe počujem hlavne starú CO-CU, ale niet sa čomu čudovať. Dúfam, že nové songy znamenajú v blízkej dobe nový dlhohrajúci album. PS: "Rouhat" na LP!

telepunk.bandcamp.com

  1. Co chtějí
  2. Pojistit
  3. Svítání
  4. Velikáni dobra
  5. Nahej
  6. Stisk soukolí
  7. Kostel
  8. Epocha kalašnikova

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: A+U+W

Správa:

#6472 retsil @ napí­sal/a: 28.07.2015 12:37:28

kurnik to by som si rad vypocul

#6471 michalko napí­sal/a: 26.07.2015 20:20:38

tematicky by tam dosť sedela skladba noc.

... a ofkorz, že sú za punkgenom židia. veď hosting máš u tej istej firmy, ako sme.sk, to nemôže byť náhoda.

#6467 Balki napí­sal/a: 24.07.2015 08:44:01

Tak motiv obalu aj slovna hracka je parada.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)