Pozývame:


Ut 16.7.2024
Žilina @ Hájovňa

ECOWAR (Austrália), CTIB (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

HABAK, MOIRA, ŚMIERĆ (29 - 29.6.2024, Żelebsko)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


NOISEAR / IDOLS PLAGUE 7"

Autor: Fog | Počet videní: 548

Jerk off records
NOISEAR je u mňa od objavu ich albumu "Subvert the dominant paradigm" jedna z tých šialených kapiel, ktoré proste musíš sledovať. Druhú kapelu, IDOLS PLAGUE som pred obstaraním tohto splitka ani nepoznal. Ničmenej som to v tom momente vyhrabal, zakúpil a teraz to aj pekne zrecenzujem. Na začiatok, tento sedempalec má pár chýb. Strany platne sú označené naopak a cover GRIDE na NOISEAR strane je uvedený s preklepom a z Argumentu je Agrument. Inak sa však grafici ani lisiari viac nevybláznili, tak je to funkčné.

NOISEAR, ako som spomenul, je u mňa povinná jazda. Kapela, ktorá ma nezameniteľný štýl, akým komponuje a hrá. Je to šialené, bizardné, svojsky odídené a pritom kompaktné a zakaždým svieže. Gitarové nápady, ktoré nemajú limit ani strop v tom, kam chcú smerovať. Šialená kombinatorika bicích z toho robí grindcore kabaret, kde je možné skombinovať akékoľvek netypické nápady, ktoré túto trojicu osvietia. Ujačané lomeno odgrowlované vokály len umocňujú víziu psychiatrickej liečebne vyzbrojenej nástrojmi a energiou na ich pohon. Táto kapela je svojská až hrôza, úkaz a zjav. Dúfam, že čoskoro už vypľujú nejaký dlhohrajúci nosič.

Naproti tomu IDOLS PLAGUE je síce celkom solídnymi nápadmi vyzbrojená, ale predsa len o niečo klasickejšia kapela. Tempo nie je také vražedné, feeling nie je taký ujetý a rôznorodý a prevedenie o niečo menej muzikálnejšie. Má to skôr hardcorovú, než grindcorovú dynamiku. Počúva sa to ale moc fajn, vokál sa mi mocne páči. Je to dobré, ale nejak to nevyčnieva ničím špecifickým z radu iných kapiel. Skrátka, majú smolu, že na druhej strane je práve NOISEAR. Inak by z toho vyšli určite lepšie, ale tak to chodí, keď sa dáš na splitko s takou kapelou.

Svojsky bizardný, uletený a netypický grindcore na strane jednej. Dynamický grind hardcore na strane druhej. Ak je táto kombinácia vhodná pre teba, naisto by som dal tomuto splitku priestor. Ak si NOISEAR fanatik, nebudeš ani čítať recenziu a chňapneš po tomto sedmipalci tak ako ja - za tri sekundy aj s platením.

noisear.bandcamp.com
idolsplague.bandcamp.com

  1. NOISEAR - Stigmatized
  2. NOISEAR - To sleep no more
  3. NOISEAR - Argument
  4. NOISEAR - Dying to live
  1. IDOLS PLAGUE - Demon whore
  2. IDOLS PLAGUE - Beat n sour
  3. IDOLS PLAGUE - Y

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: E+W+X

Správa:

#6417 drrrrrro napí­sal/a: 28.05.2015 06:24:50

Výborná charakteristika NOISEAR!!!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)