Pozývame:


Ut 16.7.2024
Žilina @ Hájovňa

ECOWAR (Austrália), CTIB (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

HABAK, MOIRA, ŚMIERĆ (29 - 29.6.2024, Żelebsko)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


MÄRESVIN / LOBOTOMIZED 7"

Autor: Fog | Počet videní: 604

DIY
Šikovné splitko, tak by sa dal v kocke nazvať tento sedempalec. Jednoduchá dvojstrana s vtipným, nápaditým a dobre nakresleným coverom, oldschool ručne spracovaným inlayom a čierny vinyl v bielom obale. Jednoduché, ale dobre graficky vymyslené a vyriešené. Keďže som nenašiel zmienku o vydavateľovi, len údaj kde a koľko kusov sa lisovalo, tipujem, že kapely sa do toho pustili DIY. A dali dokopy šikovnú nahrávku.

Európski pozbieranci MÄRESVIN so sídlom v Kodani idú svoj špinavý, zahúlený a uličný thrash. Žiadna zdĺhavá gitarová ekvilibristika. Na svoju stranu natesnali až 7 songov, čo niečo napovedá o ich dĺžke. Krátke, intenzívne, zboostrované priamočiare výplachy. Poháňa to šialený, na reťazi odtrhnutý vokál. Práve ten mi príde z celého spektra "nástrojov" najpestrejší. MÄRESVIN je ako auto zrážajúce ľudí na ulici. Kapela je výbušný motor a ide s plynom na podlahe, sem tam spomalí pri bočení, ale otáčky sa udržujú vysoké. A  spevák, on ho šoféruje. Ak nestíhaš, uhni z cesty.

LOBOTOMIZED, na strane druhej, sú Nóri a tiež podľa svojho bandcampu produkujú thrashovú špinavú muziku. Ale troška odlišnú. Songy sú viac vystavané, zamerané na riffy a orientované na inú dynamiku. A dlhšie, vtesnali tri. Kompozične si požičiavajú nápady aj v iných odnožiach - nájdeš tu ako blackové, tak aj rock and rollové motívy. Oproti druhej strane chýbajú také intenzívne sypačky, ale má to náboj, nápady a svojskú severskú náladu. Je to síce na mňa štýlovo troška rozhádzané, ale jedno je isté: je z toho cítiť solídny metalový smrad.

Dve strany so svojskou, príbuznou, ale predsa aj odlišnou muzikou. Jednoduchá, účelová, ale neodfláknutá grafika. Kvalitná DIY prezentácia dvoch kapiel. Ako som spomenul, šikovné splitko.

maresvin.bandcamp.com
lobotomized.bandcamp.com

  1. MÄRESVIN - Wargrind
  2. MÄRESVIN - Bloodparty
  3. MÄRESVIN - Powertripper
  4. MÄRESVIN - I am Morpheus
  5. MÄRESVIN - Routine showdown
  6. MÄRESVIN - Comrats
  7. MÄRESVIN - 24 CW
  1. LOBOTOMIZED - 1814
  2. LOBOTOMIZED - Disorder Of The DFDS
  3. LOBOTOMIZED - Curse of the dammal dansk

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: E+N+4

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)