Pozývame:


Ut 16.7.2024
Žilina @ Hájovňa

ECOWAR (Austrália), CTIB (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

HABAK, MOIRA, ŚMIERĆ (29 - 29.6.2024, Żelebsko)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


PRETTY LITTLE FLOWER / DEAD INSTRUMENT 7"

Autor: Fog | Počet videní: 571

Raw birth records
Písal sa máj minulého roku a tieto dva grindcore buldozéry mali spoločné tourko. Vtedy pre mňa ešte neznámi DEAD INSTRUMENT mi odrapili dekel. Hneď som prevetral ich distro, ale mali len sedempalce "See through negative" (odporúčam!). Toto tam ešte nebolo, inak by som po tom skočil ako feťák po ihle. Tento kotúčik napriek dobe jeho nahratia uzrel svetlo sveta asi neskôr. Asi to nestihli, pravdepodobne kvôli vinylovému ošiaľu, ktorý postihuje undergroundových interpretov. Tí, ktorých objednávky pomáhali tomuto médiu prežiť, musia na ne teraz čakať dlho. Desaťtisícové objednávky z major labelov majú prednosť. Ničmenej sedempalec pod menom "Season of velocity" je už je von a tak ho môžeme poobtáčať na grile.

PRETTY LITTLE FLOWER patrí k špičke severoamerickej scény. Bodaj by nie, keď tam trieska jeden z najvychytanejších bubeníkov, Mr. Fayardo. Jeho kombinatorika, flow, štýl a posadenie hry je tak unikátne a pritom flexibilné v každom jeho projekte. Baví ma počúvať každú jeho kapelu. Ale nielen kvôli nemu je strana P.L.F. masaker. Gitarové nápady s výrazným shreddingom, špinavo-thrashovým feelingom a hrubozrný vokál dodáva tomuto zoskupeniu rovnakú porciu vlastného ksichtu, ktorým sú títo Texasania zapamätateľní. Dostávame jeden vlastný song a jeden cover. Ubehne to ako tsunami. Rýchlo a ničivo.

DEAD INSTRUMENT natesnali o jeden song viacej, ale tiež to nemení nič na tom, že ich strana naháňa samú seba. Ultrarýchle nájeby, bez momentov odychu, bez poľavenia - nestály hlukový tlak. Tým ma títo Dáni dostali. Na tomto sedempalci len dokazujú, že sledovať ich aktivity je v najlepšom záujme každého, kto si fičí na extrémne rýchlej grindcorovej muzike. Má to neskutočnú dynamiku, jebe to ako o život, ide to s ničiacou deštrukčnou silou. Cirkulárka, čo ťa rozpoľuje zaživa. Keď som minulý rok videl ich set, povedal som, že u mňa objav roka. Po tejto strane (a spomenutom 7" EP "See through negative") konštatujem, že z objavu sa u mňa DEAD INSTRUMENT posúvajú do kategórie "musím-počuť-každú-ich-nahrávku". Tri skladby, ale neskutočná devastačná nálož.

Záverom len toľko, že obe strany sú výborné. Niet moc čo dodať. Jediná vec, ktorá by toto už tak namakané splitko mohla vylepšiť, je formát. Keď si predstavím, že z tohto materiálu by som dostal do rúk dvanásťpalec, išlo by ma od blaha rozdrapiť. Taká dobrá je to nahrávka. Čo už, niekedy si musíš vystačiť s piatimi trackmi. Schrasti si kópiu, kým jesto.


  1. P.L.F. - Freeway prophet
  2. P.L.F. - Another rejection
  1. - DEAD INSTRUMENT - Burning uniform
  2. - DEAD INSTRUMENT - War drum
  3. - DEAD INSTRUMENT - Gauze

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: O+F+S

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)