Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


KRÖMOSOM / NOMAD 7"

Autor: Števo Holos | Počet videní: 579

Lengua armada
No nič, lenivosť Števa Holosa v priamom prenose. Táto ípka sa mi doma povaľuje už nejaký ten mesiac - dva a nie a nie sa dokopať k nejakému opisu týchto necelých siedmich minút hlučného punku. Máme tu však predĺžený víkend s  nie bohvieakým počasím a tak ide sa na to!
Po ďalšom vinyle od KRÖMOSOM som vyštartoval hneď, len čo sa prvé kusy dostali do distier v Európe. Najbližšie do tých českých samozrejme. Myslím, že táto austrálska banda je už ako tak známa aj zo stránok punkgenu, najmä z reportáží nášho vyslaného redaktora u protinožcov. Pozdravujem malého M. Zaujali ma už na svojom splite s japonskými ISTERISMO, od kedy im už vyšlo pár ďalších dosiek na samých renomovaných značkách, vrátane diskografického CD u samotných Southern lord... hehe. No a teraz ich druhé splitko v kariére a na labely Martina z CRUDOS / LIMP WRIST / NEEDLES (však poznáte). O žiadny latinocore alebo old school sa tu síce nejedná, no špina, hluk a divokosť tu prekypujú, tak prečo nie. Toto malajzsko-írsko-austrálske zoskupenie, čiže ex PISSCHRIST / ex NUKLEAR DEATH TERROR / ex čojaviemčoešte, rúbu priamy hlučný mix starého japonského hrubého punku a starého škandinávskeho hardcore. Konkrétne? Tak napríklad rané KURO šľahnuté raným ANTI-CIMEX / SKITLICKERS ku príkladu. Však hneď prvý song "The future" je čistá vykrádačka "Warsystem" od SKITS. K tomu ešte ďalšie dve silno pogovatelné divočiny s hrubým zvukom a z reťaze odtrhnutým Yeapom za mikrofónom. D-takt rules!!! Matúš síce písal o nejakých personálnych zmenách v poslednej dobe, no hádam sa to vyrieši. Rád by som sa dožil aj nejakého ich európskeho turné. KRÖMOSOM by som na živo rozhodne chcel vidieť.
NOMAD, ikeď sa to nezdá, sú pankáči z New York City, ktorí pred časom sprevádzali KRÖMOSOM na ich turné po východnom pobreží štátov (po západnom šli s nimi FRENZY). Nezdá sa to hlavne preto, pretože ak je tu niečo o nich uvedené, tak je to v klikihákoch. Aj to teda len zoznam skladieb, nič viac. Myslím, že to tak majú aj pri iných svojich nahrávkach. Najskôr som si myslel, že mi ich booklet, čítaj papierik, niekde vypadol, keďže som našiel papierik len od Austrálčanov, no tak to má byť. Japonským noisy punkom sú aj silno inšpirovaní, čiže ďalšia reinkarnácia CONFUSE, GAI, alebo už z tej novej vlny slávnejších amerických kolegov LEBENDEN TOTEN. Naštartované vŕtačky, mixéry, primitívne tempo a ide sa na to! Našťastie celkom dosť energicky a s riadne garážovým zvukom. Aj na ich strane rovnako tri natriasačky.
Obal plne korešponduje s muzikou, úplne jednoduchý s D.I.Y. grafikou nejakého pavúka pankáča. Primitívne, hrubé a priame. Super!

https://kromosom.bandcamp.com target=_blank>kromosom.bandcamp.com

  1. KRÖMOSOM - The future...
  2. KRÖMOSOM - Vicious cycle
  3. KRÖMOSOM - Apathy
  1. NOMAD - 解決
  2. NOMAD - 刀
  3. NOMAD - 問題

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: V+P+R

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)