Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


BASAL BANAR - BASÁK CHLASTAL MC

Autor: Adrik | Počet videní: 834

DIY
Zvolenská grúpa BAGDAD BARMAN alebo BASTARD BARAN už nejaký ten víkend terorizuje ľudí na koncertoch v Banskobystrickom samosprávnom kraji, ale minulý rok sa pozreli aj k našim západným bratom, takže už aj tam veľmi dobre vedia, čo sú zač. Na konte mali akurát tak split CDr s DISENT (recenzia tiež niekde tu). Tentoraz sa rozhodli pre samostatnú kazetu. Formát schvaľujem! Po tri nové skladby na každej strane plus nejaké to intro a outro ("Čo si spravil? Rozlial si mi víno. Ty prašivec jeden." - asi vysvetlenie že prečo sa kazeta volá "Basák chlastal"), alebo výseky z filmu Baščovanský a zať (ďalšie body naviac!). Hudobne je to stále besný, určite o kúsok viac bestiálnejší, metalický crust core. Tá skreslená metalová gitara krásne harmonizuje s tým neľudským vrieskotom. A samozrejme Michalove nabúchané bicie (prajem skoré uzdravenie!) Vlastne som nikde ani nenašiel zostavu, samé ex, ex, tak neviem, či je to už len Majčina robota, alebo je to ešte staršia nahrávka s dvojpohlavným vokálom. Ale asi hej, počuť tam nejaké rozdiely, aj keď ja by som tie spevy ešte viac vydráždil a pohral sa s nimi, nech to nie je až také stereotypné. Texty sú ostré, jednoducho vyjadrené a neberú ohľad na nikoho: proti mediálnej propagande z obrazoviek, o tom, že aby si sa nažral, musia zomrieť iné tvory a ešte k tomu na druhej strane zemegule pestovať pre nich potravu alebo ako inak si vysvetliť skladbu "Sója z pekla"? o GMO to zrejme nie je. A sú tu ešte silne pro-kresťanská "V mene boha" a "Les" o bývalom lese. Možno sa z tejto kazety neposerieš, jednoduchý obal asi tiež veľmi nenadchne Fakultu moderných umení, ale mne sa od nich tento bordel páči. A nenahrával nikto iný ako Bibo z Vomitoru! Záruka slovenskej bordeloidnej kvality.

bandzone.cz/basalbanar

  1. Mediálny hnoj
  2. Paranoja
  3. Sója z pekla
  4. Podvedomie
  5. V mene boha
  6. Les

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: P+S+8

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)