Pozývame:

Po 27.5.2024
Brno @ Vegalité

NO FUCKER (USA), DISEASE (Macedónsko), BRÜNNER TODESMARSCH (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

BELL WITCH, the KEENING (18.5.2024, Brno @ Kabinet múz)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #6 / 2014

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


(V/A) SLOVAK UNDERGROUND PUNX ATTACK II. CD

Autor: Adrik | Počet videní: 1125

Hirax records
Po opakujucej sa patdesiatej casti nekonecneho dielu Punk rock made in Slovakia v snahe este vyzmykat nejake peniazky od mladych punx a prvej casti slovenskej vyberovky Slovak underground punx attack je tu jej dalsie pokracovanie. Narozdiel od niektorych vyberoviek sa na nej konstatne neopakuju kazdym dielom tie iste veci. Vo farebnom booklete najdete adresy na vsetkych 28 zucastnenych kapiel. Celkovy cas CD je 80 minut bez 4 sekund :) Tentoraz boli na tuto druhe pokracovanie umiestnene aj znamejsie kapely ako Lord Alex, Vandali alebo Disident. CD otvara znamejsia kapela Klemones so svojou skladbou "Nie je to lahke" z nedavno vydaneho albumu "Hudobny hluch". Skladby z novych albumov tu prezentuju aj kapely Editor - "Nie sme ako vy", Hospital bukra so znamou piesnou "Stara pani", Disident s "Ludskou hlupostou", Lord Alex so skladbou "Noci aj dni", ktora vysla na ich novom CD "Televizna rodina", prve po rokoch, S.R.O. s piesnou "Mesto slobody", alebo s novinkou sa predstavila aj vychazajuca hviezda soubiznisu Vandali s "Dezerterom". To, ze nejde len cisto o punkovu zalezitost dokazuje skladba "Angel" od zvolenskych elektrometalhardcoristov Masa, skladba "Skeleton dance" zavanajuca psychobilly nadychom od kapely Street spirit alebo neopunkovu Horsku chatu so skladbou "To som ja" .. Zaujimavy prierez sucastnymi aktivne hrajucimi kapelami rozlicnych kutov a regionov Slovenska od hlavneho mesta (kapela Karpina s ich nepodarenou kritikov na Slovakov v piesni "Slovensky narod") sa cez cele Slovensko dostaneme az na vychod republiky, kde hraju kapely Pijani orchestra - "Pionierkin sen" alebo taky CBA - "Fasista". Za zmienku este stoja zaujimave skladby od kapiel Na smiech a SHT. Treba si to hlavne v klude vypocut a utvorit vlastny nazor o tychto mladych kapelkach. CD uzatvara v podobe bonusu kapela Das kokot projekt s ich parodiou na slovensky hip hop. Nestihol som spomenut vsetkych zucastnenych, dufam, ze to zvysne kapely nejako preziju. Prajem im len kvalitnejsie nahravky a vela hodin stravenych v skusobniach, garazach a na koncertnych podiach. Cest!

01. The Klemones - Nie je to lahke
02. Editor - Nie sme ako vy
03. Hospital bukra - Stara pani
04. The Bullboxers - Nazor nie je na predaj
05. Disident - Ludska hlupost
06. Bacova fujara - Zamer
07. SHT - Ludia na zemi
08. Horska chata - To som ja
09. Absurdita - Nestarajte sa!
10. S.R.O. - Mesto slobody
11. CBA - Fasista
12. Gauleader - Svata
13. Jedina moznost - Pycha rodiny
14. Karpina - Slovensky narod
15. Infekcia - Krasny zivot
16. Maso - Angel
17. Nadorasz - Tam ci tam?
18. Lord Alex - Dni a noci
19. Paralyza - Vasa hrdost
20. Na smiech - To som ja
21. Punkreas - Na okraji
22. Pijani orchestra - Pionierkin sen
23. Randal - A tak si zakric!
24. Sayrayt! - Robert
25. Streetspirit - Skeleton dance
26. Anonym kids - Rovnost, bratstvo, sloboda
27. Vandali - Dezerter
28. Das kokot projekt - Ulica

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: B+O+U

Správa:

#112 fuck off faso napí­sal/a: 05.06.2007 12:32:00

punks not dead ,pivo ,cuco a ideme

#111 ja napí­sal/a: 24.03.2007 02:43:00

underground niesu zacinajuce kapely do pici.underground je o myslienkach ktore same vytlacia ludi ktori ich prezentuju na okraj alebo teda do podzemia. hirax nech sa preberie a nech tretie pokracovanie nazve radsej slovak amater punk atak + ako bonus par kapiel ktore hraju sice dlho ale hraju na picu a o nicom. do pici.

#110 čirko napí­sal/a: 31.12.2006 23:36:00

adrik asi by si si mal umyt uši. prevaznej casti pesniciek je velmi dobre pocut o com spievaju

#109 spido napí­sal/a: 24.12.2006 21:50:00

tato vyberovka je fajn disident a lord alex dobry ako vzdy

#108 sus napí­sal/a: 15.12.2006 14:45:00

atk toto cedecko si vzdy rada vypocujem no sak mi tam vadia kapely typu horska chata co sa miesaju do punku a pritom s nim nemaju nic spolocne

#107 AdRik napí­sal/a: 04.12.2006 22:00:14

to tatarka: netreba odsudzovat hned kapelu za to,ze je mlada a nic nedosiahla,ale ked uz sa chcem prezentovat napriklad na nejakom vybere,tak si zaplatim studio aspon na tu 1 - 2 skladby ..

#106 tatarka napí­sal/a: 04.12.2006 18:41:00

98 % mladych kapiel su sracky takze lepsie to uz byt nemoze..verim ze sa hirax snazil.

#104 satan napí­sal/a: 01.12.2006 01:26:00

taka recenzia ze pod ma jebat....sak si nenapisal nic o kapelach a ani o songoch co su na nej...si napisal kto je na cd a koho ty poznas a aj to len z pocutia a dost.....taku recenziu mozem pisat aj ja a hocijakom hudobnom style......sak staci si precitat kto je na cd a dat to do akoze RECENZIE.....hovado sproste........

#103 curak napí­sal/a: 19.11.2006 14:09:00

No urcite to prezijeme ze si nas nespomenul ved tie najkvalitnejsie kapely si tam vymenoval.Asi si nepochopil prave poslanie tejto kompilacie priblizit mlade kapely ludom takuto recenziu by som fakt od teba necakal vychvalil si tu len to co kazdy uz pozna.DIK:)

#102 pogo napí­sal/a: 17.11.2006 12:46:00

jeeej fakt klame?:D:D a v com takom klame

#101 rotten napí­sal/a: 16.11.2006 07:37:00

hirax klame-fuck off

#105 AdRik napí­sal/a: 12.04.2006 18:34:27

to satan:Je mi to luto, ze si z kapely, ktoru som nespomenul (aspon sa mi to tak zda),ale co mam o nich pisat, ked ich za prve nepoznam, za druhe maju kvalitny zvuk a prejav made by zachod. Ked nerozumiem o com spievaju je to o hovne,nemyslis?

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)