Pozývame:


Pi 12.8.2022 - 13.8.2022
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
piatok: SMALL TOWN LIFE (SK), TVÖ (SK), 2 MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), GRINDHOUSE (Austrália), OMSORG (Dánsko), DEMERSAL (Dánsko), BETON (SK), RATO TRISTE (CZ), KURWS (Poľsko)
COURO (SK) x FVCK KVLT (SK), DUŠAN VLK (SK), CISAŘPANCÍŘ x GGSTALIN (CZ), IT´S EVERYONE ELSE (Slovinsko), IAMNOT (SK)
sobota: BLAMAGE (SK), KORIDOR (Chorvátsko), FAILURE (Taliansko), RÚBANISKO (SK), REK (CZ), KAKOFONIUM (Poľsko), TORPUR (Poľsko), HELTER SKATER (Poľsko), BEZLAD (Ukrajina), RIVERS RUN DRY (Maďarsko), PRACH (SK), SANGRE DE IDIOTAS (SK), TENDENCIE (SK)
LICKSPIT (CZ), IS DODELIJK (Nemecko), INCRIMINATE (SK), ARNOxDUEBEL (Nemecko), ORBÁN (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

PETROL GIRLS (6.8.2022, Liptovský Mikuláš)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

SANGRE DE IDIOTAS, DADCARE, ONA SNOP, FAMILY VACATION (19.7.2022, Lovčica - Trubín @ Pohoda)

Najnovšia recenzia:

2 MANKY HOOKERS AND A RACIST DWARF - Demo MC

Najnovší cestopis:

OTRAS (Rakúsko, Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river winter

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


RÚBANISKO - NIHIL BLUES 10"

Autor: DeeGee | Počet videní: 1959

Burina records
Na tohto ročnom Ffud feste sa mi do rúk dostala čerstvá novinka od troch pankáčov z Malej Fatry RBNSK. Po ich show som to proste musel kúpiť. Názov je "Nihil blues" a vyšlo to pod Burina records. O doske som vedel už nejaký čas dopredu a vedel som že sa mám načo tešiť, keď že tvorbu som už trochu poznal z koncertov. Týždeň pred Ffudom začal Dáša nahadzovať nejaké songy, takže to len moje očakávanie naplnilo.

Vydaných je 300 ks čiernych desaťpalcových dosiek v pekných ručne robených lynoritových obaloch s veľkou sekerou, ktorá seká hlavy, hlava nehlava. Dosť podobný štýl ako na Dašovom prvom 10", len trochu premakanejšie. Veď po toľkých vyrobených kusoch už aj musí byť.
Booklet je na dvoch papieroch s textami v angličtine aj slovenčine, doplnený tematickými obrázkami. Čo by som chcel podotknúť, že niektoré texty sú celkom vtipne preložené do angličtiny. Takže sa oplatí aj čítať.
Človek ešte pred položením vinylu na gramec má pocit, že si kúpil niečo, do čoho bola fakt vložená energia a je to niečo na čom si dali fakt záležať. Kto má Dášove predchádzajúce nosiče určite pochopí o čom hovorím.

Doska obsahuje 14 songov. Na strane "NIHIL" prvá vec s názvom "Čistá nenávisť" výborne popisuje celú tématiku kapely, nenávisť, nihil, zlo. Druhá vec "Rúbanisko, Rúbanisko" čo to rýchlejšia, ale v  podobnom duchu. "Trendy, hviezdy, pičovinky" s trefným textom o  trendách a pičovinkach v punkovej scéne. Každý určite vie očom a o kom je reč. Štvrtá vec je skladba s názvom "Je čas". Myslím že text je o politikoch, keď som to dobre pochopil. Jedna z melodickejších vecí na doske. Číslo päť sú "Predajné kurvy" a je to o hudobnom biznise. Tiež melodickejšia vec, venovaná marketingovým pankáčom. Posledná pesnička na prvej strane je pre mňa osobne najlepšia. Je to pieseň s názvom "Vám musí jebať". Pekný začiatok s nemeckým odpočítavaním a text, kde sa nájde asi každý priemerný Slovák, aj hocijaký kokot od Koňýka až po Kokotlebu. Až by som reálne chcel vedieť koľko obyčajných ľudí by sa našlo v tejto pesničke. Takže si neodmýšľaj texty ako pri Procese a počúvaj!

Strana "BLUES" začína s pomalšou songou "Peklo". Pojednáva o tom, kto každý by mal skončiť v pekle. Nebojte sa, na každého dôjde rada. Nasleduje song "Ajdontkér", čo je z môjho názoru myslené ironicky ak sa nemýlim. Opravte ma ak nie. Tretí zárez je o tom akí sú ľudia, čo všetko (ne)vedia, ako sa správajú a má jednoduchý názov "Jednoducho kokoti sme". Štvrtá vec "Nič sa neoplatí" je pomalšia vyhrávka a je o smrti. Čo by to bolo za nihil punk keby tu nebola pieseň o smrti? Číslo päť je "Príbeh života" a rieši tri rozličné príbehy normálneho života. A riešenie dáva jasné, všetko končí smrťou. "Vojna je na piču" má minutáž 4 sekundy a jasný odkaz - Vojna je na piču. Predposledná vec je "Erektion" cover od TRBNGR, a keď dobre chápem, tak sú to veci, z ktorých sa chlapcom z RÚBANISKA postaví. Veď každý máme niečo, čo si budeme klamať. Posledný song s  názvom "Svart vattenrutschkana" je o rodinnej udalosti Ffud fest. Nezažiješ, nepochopíš. Asi toľko.

Tak také zhrnutie. Ťažko hodnotiť jednotlivé piesne, ale ako celok pre mňa osobne výborne. Niečo také tu už dlho chýbalo. Myslím si, že na Slovensku za dlhú dobu jedna z naj punkových nahrávok. Dokonale trefný punk, ktorý si nedáva servítky pred ústa. Všetko v duchu DIY. Keby sa dosky dali vyrývať ručne ihlou, tak by asi aj toto robili. Ale fakt poctivá práca s tým obalom. Na to, že je to "nihil" asi veľmi vychvaľujem, no nedá mi inak.
Takže, ak chceš zo srdcom a sekerou robený punk, určite hľadaj túto dosku, vrelo odporúčam, a ak nie tak počúvaj ďalej "apolitické" kokotiny typu Krátky proces alebo Zóna a, seď pri pive (aspoň pri piatich), aby sa splnila ta zázračná hranica a choď voliť Kotlebu. A samozrejme nezabudni vykrikovať panksnotdet.

burinarecords.bandcamp.com/album/nihil-blues-2

  1. Čistá nenávisť
  2. Rübän?skö rübän?skö
  3. Trendy hviezdy pičovinky
  4. Je čas
  5. Predajné kurvy
  6. Vám musí jebať
  7. Peklo
  8. Ajdonker
  9. Jednoducho kokoti sme
  10. Nič sa neoplatí
  11. Príbeh života
  12. Vojna je na piču
  13. Erektion (TRBNGR cover)
  14. Svart vattenrutschkana

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: W+L+T

Správa:

#7884 roman @ napí­sal/a: 14.11.2021 13:37:14

Nevie niekto o voľnej LP - márne zháňam

#7190 kočo napí­sal/a: 07.06.2017 15:51:40

osobne som ich videl ako fetujú marišku, sú to narkomani

#7189 Peter Getting napí­sal/a: 06.06.2017 11:53:50

Ty kokot, neverím, že aj tu do diskusie sa najebe nejaký čurák - webový sajrat, čo nemá ani len gule zverejniť svoje meno a bude pičovať na Rúbanisko :-)) Smejem sa z toho kokota, čo zvládne dať si do nicku "c" a "v" :-)
V recenzii sa mi najviac páči veta: "Keby sa dosky dali vyrývať ručne ihlou, tak by asi aj toto robili."
To sedí presne.
Palec hore.

#7188 Sajmon napí­sal/a: 03.06.2017 15:09:59

pre Vccvbcvvv: hej, jebú si marihuanu do kábla...

#7187 Vccvbcvvv napí­sal/a: 28.05.2017 09:32:57

Rubanisko celu pravdu sveta si zjedol..ti musi jebat .. tvoj zivot je isto prikladom...aj tebe podobny pankaci co len piju fetuju ..robia naozaj svet krajsimm miestom

#5981 erika je moja napí­sal/a: 16.08.2014 20:22:37

chyba na slovensku dobry punk? zilina vybavi
chyba na slovensku dobry hardkor? zilina vybavi
chyba na slovensku dobry metal?nie, ale ked bude treba, aj to zilina vybavi. mat tak vasu vodu v v tomto skapatom kraji..zdravim seckych zo ZA

#5979 tadko napí­sal/a: 15.08.2014 19:49:23

rubanisko uplne ze osviezi drzim palec

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

06.07. 12:26 kočo:


teufelsmauer moja oblubena kapela
TEUFELSMAUER (rozhovor)

24.06. 11:33 Mišo Štich:


Paráda! Dík za tip.
GOVERMENT BADTRIP - Demo MC (recenzia)

20.06. 15:21 4X3L:


Velice dobrý album aj bez žánrové čistoty:)
DISTAX - Božská komédia 12" (recenzia)

26.05. 22:19 miro:


dobre ti to kuruje axc
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

17.05. 08:09 Mišo Štich:


Super, zaujímavá stránka. Dík za info.
(novinka)

10.05. 15:21 Zxxx:


za ten Slavin 9.5 si mozte podať ruky z našimi náckami z lsns a Kotlebom,to iste robili pred pár rokmi...hnus*a ze liberálny fašizmus nieje :-D mozte náckov dovzdelavat v nenavisti...
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

05.05. 20:08 Wrbo:


Mňa by len zaujímalo, že keby jeblo v hlave napr takému Orbanovi. Kedy by si nárokoval územie niekdajšieho Uhorska a začal by vyhlasovať, že tu operuje fašistická uderka Slovenskí branci, ..
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

04.05. 19:49 axc:


sheby to je snad otazka na mna nie na tvorenie domnenok od inych ;)ale ano mas pravdu tiez sa cudujem niekedy.rad zajdem precitat recky info o koncertoch a som rad ze to tu niekdo drzi pri zivote ps n ..
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

04.05. 15:18 Scheby:


Prečo sem vlastne ten axc furt lozí?
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

04.05. 12:42 anti:


axc: Chudacik sa v tom stracas. Uz si skusal vysoku skolu zivota?
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)