Pozývame:


So 28.1.2023
Vsetín @ Vesmír

KURVY ČEŠI (CZ), VOLE (CZ), the WILDERNESS (SK), PERLY SVINÍM (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

MALERBÆ, REVERIE, ØJNE (6.1.2023, Fontanafredda @ Astro)

Najnovšia recenzia:

MORBID ANGEL DUST - Retaliation EP MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


MÄRESVIN / SWARM 7"

Autor: Fog | Počet videní: 987

Metal age
V Dánsku usadených MÄRESVIN som už nejakú dobu evidoval cez net. Štvorica poskladaná z Poliaka, Slováka (Charlie, ex-ABORTION) a dvoch Dánov sa postupne šplhala z tmy na svetlo, až vypľula prvý nosič. Pôvodne som mal recenzovať ich stranu tohto splitka, ku ktorému bol prístup na bandcampe, ale keď som sa zaplietol okolo vybavovania ich koncertu v BB, prišlo mi adekvátnejšie počkať na celý nosič a zrecenzovať ho celý aký je.

MÄRESVIN na svojej strane, pod názvom "Laws of modern thrash", priniesli sedem thrashgrindových výpekov, ktoré ale netreba prirovnávať k technickému, ale skôr uličnému, špinavému a priamočiaremu prevedeniu tohto hluku. Opierajú sa o základné parametre tejto muziky: jednoduchosť, agresia, ťah. Dostaneme tam krátkometrážnu porciu hluku, kde gitary štandardne zbesilo riffujú, bicie to tlačia dopredu a nad tým dominuje pestrý, hlavne škrekotavý, vokál. Dokopy to tvorí výbušnú zmes, ktorá sa fajne počúva a za tých pár minút preletí ušami a zanechá pozitívne dojmy. Na debut rozhodne dobrý štart.

Druhú stranu pod názvom "Embryonic tomb", okupujú SWARM, rovnako z Dánska. Ich strana je viac posadená v grindcore vodách, gitarovo mi prídu inšpirovaní z rôznych žánrov. Počuť to na gitarových postupoch. Na ich strane dostaneme tri songy, ktoré kombinujú grindové, thrashové a punkové elementy, sem tam riff zabŕdne aj do pomalších, sludgeových, vôd. Gitary majú nápady, konštrukčne je muzika poskladaná umne a dobre a aj vokál má svoj charakter. Songy sú tým pádom inak vystavané a celkovo nahrávka pôsobí sviežo a je rozhodne sľubným naznačením do ďalšej budúcnosti.

Suma sumárum sa jedná o celkom šikovné splitko, ktoré je v podstate debutom dvoch kapiel. Myslím, že každá dala do svojej nahrávky maximum a svoj štartovací bod si nastavili dobre. Ostatne, pobehajte bandcamp a uvidíte sami. Alebo objednávajte, kým ešte jesto.

maresvin.bandcamp.com
swarm2.bandcamp.com

  1. SWARM - Inhuman
  2. SWARM - Dying chromosome
  3. SWARM - Always decaying
  1. MÄRESVIN - Laws of modern thrash
  2. MÄRESVIN - Barricades of reality
  3. MÄRESVIN - Flowerviolence
  4. MÄRESVIN - Laws of modern thrash
  5. MÄRESVIN - Love that shit
  6. MÄRESVIN - Grindzone
  7. MÄRESVIN - In the claws of death
  8. MÄRESVIN - Ghouls of nordvest

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: Y+Z+V

Správa:

#5809 ferchi napí­sal/a: 14.04.2014 16:32:53

maresvin - ten trek ghouls of nordvest znie KOMPLETNE jak keby ho nahrali SAF z dead area. gitary, bicie aj ten tenky vokal. pecka!

#5808 CASH J. napí­sal/a: 12.04.2014 20:31:55

fucking CASH! vinyl je v kurze

#5807 masskillah napí­sal/a: 12.04.2014 19:06:23

fuuuha moc som nepochopil preco to vydal prave metal age. potom ma clovek zaplatit za dve uplne nezname danske kapely na split sedmicke 6,50? celkom brutal

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

26.01. 22:36 Prasiak:


Diskomiňo Pípeš nikto nič?
PIPESH (Slovensko) (predstavujeme kapelu)

17.01. 13:05 Spikey:


Dobry report ale blednú iba v Lucenci!
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

13.01. 15:13 shupo:


zaujimavy typ reportu boha tam. ani neviem, ci to bolo dobre posadene, ale hadam ste pobledli trocha.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

10.01. 19:03 fog:


dzivy report koco. pis viacej.
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 10:18 boiler:


ta fajne
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

09.01. 09:06 deegee:


Še ci tu nepáči ta ic sebe tam žic!
https://www.youtube.com/watch?v=i2aO3NOvXbk
6.1.2023 MALERBÆ, REVERIE, ØJNE Fontanafredda @ Astro (report)

03.01. 19:24 Mišo Štich:


Super, dúfam že to bude kasaštyk!
(novinka)

27.12. 14:26 Scheby:


my ďakujeme!
16.12.2022 HEVER, MAKEXPEACE, INCRIMINATE Bratislava @ Weranda (report)

19.11. 20:27 Limomada :


Pro mě kultovní nahrávka, v 93 jsem ji měl ve walkmanu nonstop
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)

01.11. 22:02 Wrbo:


Je tvoja Dášo, nikto sa neozval :-). Ak budeš vedieť o niekom, kto pôjde okolo BB/ZV, tak sa ozvi a hodím mu/jej ju :-)
APATIA - Bóg, honor, ojczyzna faszyzm 12" (recenzia)