Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


PIG DESTROYER - BOOK BURNER 12"

Autor: Fog | Počet videní: 541

Relapse
Táto úchylná kapela má moju pozornosť už veľmi dlho. Milujem ich. Sú svojskí, osobitní a pre mňa v určitom smere rozhodne inovátorskí. Samozrejme za veľa z toho môže dvojica Scott Hull – J.R. Hayes. Kým jeden pre túto kapelu (okrem svojich ďalších projektov, hlave napríklad AGORAPHOBIC NOSEBLEED) skladá neskutočné songy, ten druhý ju vybavuje jej povestným šialeným textovým konceptom, ktorý je temný tak, ako dokáže byť temný svet sám. Celý chorý koncept je podporený samplami, ktoré obsluhuje Blake, od minulého albumu už oficiálne ďalší člen kapely. A na tomto nás zase čakala zmena na poste bubeníka, kde stoličku obsadil Adam Jarvis (MISERY INDEX). Na tom ďalšom zase oficiálne bude prvý krát PIG DESTROYER s basou a basovými linkami, tak už teraz som zvedavý. Nepredbiehajme ale, poďme si posvietiť na aktuálneho spaľovača kníh. LP aj CD vyšlo u Relapse records, CD verzia obsahuje bonusový disk so 7 covermi starých HC peciek.

Album otvára svoje brány intenzívne. Od začiatku je jasné, že táto špecifická grindová mašina nepoľavuje a stále je ochotná do nás tlačiť svoje choré a  prepnuté nápady. Hullov gitarový rukopis, rozpoznateľný, a tak svojský, že pomohol zadefinovať štýl tejto kapely už od prvých nahrávok, dostáva naplno priestor a jeden šialený riff strieda druhý. Hayes pľuje svoje texty ako had, ktorý má taký prebytok jedu, že ak by ho systematicky nehádzal po ľuďoch, otrávi sa. Jarvis, ktorý patrí medzi bubenícku špičku, jebe jeden masaker za druhým a napriek mojim menším obavám, zapadol do konceptu muziky PIG DESTROYER a podarilo sa mu vychytať štýl, s ktorým pracoval jeho predchodca. Perfektné stop time-y, zmeny tempa a nálad, podporené rôznou zmesou samplov, ktoré sú citeľné a dotvárajú atmosféru, ale na druhej strane nevyčnievajú natoľko, aby na seba pútali pozornosť. Do toho osadené intenzívne sypačky pokombinované so strednotempovými pasážami, kde sa Hull vyhráva so svojimi riffmi až k  absurdnej dokonalosti. To všetko zabalené v klinicky precíznom zvuku, o ktorý sa postaral tiež Scott Hull, ktorý album nahrával a produkoval vo svojom Visceral sound studios.

Keď sa to dá celé na kopu, dostaneme kvalitný materiál, ktorý sa drží v  duchu toho najlepšieho, čo si PIG DESTROYER nasadili už na predošlých nahrávkach. Svojský štýl postavený na netypických, mimoriadne zaujímavých a deštrukčných gitarách, rytmike, ktorá rozkopáva rite, samploch, ktorých prítomnosť je napriek ich nebadanosti mimoriadne citeľná, a Hayesovom psychotickom vokále, ktorý na nás hádže temnotu slovo za slovom. PIG DESTROYER je psychotická kapela, ktorá nemá svoj ekvivalent. Práve preto ich mám tak rád. A aj preto, že zakaždým vydajú nahrávku, ktorá ma posadí na riť. "Book burner" nie je žiadnou výnimkou.

pigdestroyer.bandcamp.com

  1. Sis
  2. The american´s head
  3. The underground man
  4. Eve
  5. The diplomat
  6. All seeing eye
  7. Valley of the geysers
  8. Book burner
  9. Machiavellian
  10. Baltimore strangler
  11. White lady
  12. The bug
  13. Iron drunk
  14. Burning palm
  15. Dirty knife
  16. Totaled
  17. Kamikaze heart
  18. King of clubs
  19. Permanent funeral

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 6+O+R

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

20.07. 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

20.07. 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)