Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


NOISEAR – TURBULENT RESURGENCE 12"

Autor: Fog | Počet videní: 544

Deep six
Každý znalec US grindcore scény by mal túto kapelu poznať. A kto nepozná, mal by spoznať. NOISEAR funguje už dlhé roky, pozostáva z ostrieľaných ľudí, ktorí spáchali nejeden kvalitný projekt a čo sa mňa osobne týka, trieska tu Bryan Fajardo, jeden z najštýlovejších a najlepšie identifikovateľných bubeníkov (mimo iného aj PHOBIA, KILL THE CLIENT, P.L.F., GRIDLINK, ...). Jeho projekty sledujem, lebo vždy zaváňajú tou najlepšou kvalitou.

Pokiaľ sa nemýlim, "Turbulent resurgence" je tretia dlhá LPčka, ktorú NOISEAR vydali, táto vyšla pod hlavičkou Deep six records. Každá strana obsahuje intro a desať totálnych námrdov, ktoré sa vyznačujú tým, čím sú NOISEAR svojskí a jedineční. Choré rytmické konštrukcie, kde sa striedajú breaky, zmeny, sypačky a Fayardove prepnuté hrátky s prechodmi a celkovým feelingom rytmického plnenia skladieb. Práve NOISEAR mi príde ako kapela, kde si necháva najviac priestoru pre svoju typickú hru, v ktorej sa skĺbia pestrosť, dynamika, rýchlosť a nečakané rytmické nápady. K tej šialenej konštrukcii sa nabaľujú gitarové riffy, ktoré sa nechávajú inšpirovať čímkoľvek. V jednom rozhovore s gitaristom Dorianom som čítal, že dokonca na tejto nahrávke použili riff, ktorý vymysleli tak, aby im pripomínal driblovanie basketbalkou. Tie gitary sú netypické, absurdné, choré, ale pritom premyslené a dotiahnuté. Posadené, najebané a neotrelé. Typické pre nich. Do toho tam na seba jačí niekoľko vokálov v rôznych polohách a celá tá koláž zvukov a hlukov vytvára zmes, ktorá sa do označiť len jedným slovom: NOISEAR. Toto sú oni, takto to robia a takto to presne chceme.

Zhrnuté do jednoduchého záveru, táto nahrávka je celá dobrá. Je kvalitná, vyvážená, svojská a baví stále. Má dobrý sound, je prehľadná a originálna. NOISEAR vypustili ďalší kvalitný rachot, ktorý sa vyznačuje ich typickými prvkami, držia si svoj ksicht a hrajú nekompromisný technicko- absurdný grindcore, ktorý nemá svoju obdobu nielen na ich scéne, ale globálne. Ak teda odchádzaš na prepnutých kapelách, ktoré sú jedinečné a vieš ich spoznať po dvoch taktoch, túto nahrávku si vyplieskaj. Aj tie staršie. NOISEAR je len jeden.

willowtip.bandcamp.com/album/turbulent-resurgence

  1. Intro
  2. Pressure blast
  3. There is no god
  4. Black trust
  5. Indifference
  6. Justifiable homicide / Legal gangsters
  7. Grains of sand
  8. Educate hatred
  9. Inflated ego
  10. Statue
  11. Blood bag for the leeches
  12. Intermission
  13. Surrounded by control
  14. Born alone, die alone
  15. Murderous
  16. Less fashion, more thrashin´
  17. Broken cycle
  18. Black holes
  19. Harsh reality
  20. Arm yourselves
  21. Million miles
  22. Fiery rebirth
  23. Outro

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 7+X+5

Správa:

#5659 drrrrrrrrrrrrrro napí­sal/a: 28.12.2013 19:50:21

jeden dva albumy hore dole :-), jeba to je, to je jasné :-)

#5656 fog napí­sal/a: 28.12.2013 14:53:48

mea culpa, mal som to preverit...kazdopadne, tento album je jeba, tak sup do neho

#5655 frmol na zakrute napí­sal/a: 28.12.2013 14:25:08

Metal Archives hovorí o piatich albumoch
http://www.metal-archives.com/bands/Noisear/3540364613

#5654 drrrrrrrrrro napí­sal/a: 28.12.2013 11:24:21

Je to štvrtá LPčka (Submit To The Subliminal, Pyroclastic Annhiallation, Subvert The Dominant Paradigm, Turbulent Resurgence)

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)