Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

DIKTÄT, ASTRIS LAPSUS, LUTRA, RETORSION (19.7.2024, Poprad @ Koľaj 22)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


DEPARTMENT OF CORRECTION / STRONG INTENTION 12"

Autor: Fog | Počet videní: 907

Power it up
Začnem netypicky. Obe kapely som reálne spoznal až na tohtoročnom Obscene extreme. D.O.C. som síce evidoval o niečo skorej, ich split s NOISEAR, ktorý som si zaopatril rok predtým, je výborný, ale nejako špeciálne som ich nesledoval. Tento rok mali spoločné EU tourko, ktoré sa zastavilo aj na OEF, kde obe kapely zajebali také výborné sety, že toto LP, ktoré vyšlo práve kvôli ich spoločnému tour, som si išiel naisto zaopatriť. Nakoniec som prehodil nejaké to slovko s milým týpkom, ktorý stojí za STRONG INTENTION a po pár minútach sme sa dohodli na tom, že mi vymení tento split LP za weed pre svojho bubeníka. Fakt moc milý týpek. LP je krásna šedo-bordovo-fialovo žíhaná, vyšla u Power it up a Give praise records, každá kapela okupuje jednu stranu a o cover sa postaral Arif z WORMROT. Teraz k muzike.

Francúzi DEPARTMENT OF CORRECTION sa s tým neserú a hneď od prvých tónov naložia solídny výplach. Zostava poskladaná z gitary, bicích a vokalistu obsluhujúceho dva mikrofóny, dokáže vyprodukovať statočný a hlavne neurvalý grindcore. Ich muzika je ako kopanec do chrbta, ktorý ťa odhodí a keď máš pocit, že pád už je na dosah a celkom to vykryješ, tak ti ešte po ceste nastavia päsť, ktorá ti prerazí ksicht. Ich muzika doslova bije. Je chaotická, ale má hlavu a pätu, je agresívna, ale vie si ťa získať a zničí ťa, ale aj tak ju budeš chcieť znova. Silné nápady, ničiaca dynamika a  devastačný sound. Chaos grind, ktorý ti nedovolí si oddýchnuť a ani mu to nemôžeš vyčítať, lebo aj tak vieš, že presne toto si chcel. Rozjeb.

STRONG INTENTION z USA sú oproti D.O.C. o niečo hudobne umiernenejší a okresanejší, ale o nič menej nasratejší. Inak povedané, hrajú v slušných obrátkach, ale nie sú takí chaotickí a nevypočítateľní. Ich muzika je viac komplexná, pozostávajúca z viacerých prvkov a to sa mi na nich páči. Nedáva si to škatuľky a nesnaží sa to zaradiť sa: jednoducho si berie to najlepšie z HC, grindcoru, thrashu, punku, umne to kombinuje a vyvára pestrú zmesku výbušnej muziky, ktorá vie poriadne pritlačiť na intenzite. Pestré zmeny tempa a nálad, surové, ale šikovné gitary, našlapaná a dynamická rytmika, štekavý vokál. Je to šikovne zahraté, muzikantsky zručné, nápadmi bohaté a dominuje tomu odvaha nebáť sa kombinovať rôzne postupy. Mimoriadne šikovné.

Ak teda zháňaš nejaké fajné, veľké splitko, rozhodne ti túto nahrávku odporúčam. Dostaneš dve kapely, kde každá preferuje iný prístup k tvoreniu muziky, ale spolu na nahrávke spoločne devastujú, čo príde pod ruku. Výborné kapely, výborná muzika, výborný split.

departmentofcorrection.bandcamp.com
www.reverbnation.com/strongintention

  1. DEPARTMENT OF CORRECTION - Caliwarnia
  2. DEPARTMENT OF CORRECTION - Bread of life
  3. DEPARTMENT OF CORRECTION - Space Intruder
  4. DEPARTMENT OF CORRECTION - Roller grinder
  5. DEPARTMENT OF CORRECTION - Poney royal
  6. DEPARTMENT OF CORRECTION - Perifluid
  7. DEPARTMENT OF CORRECTION - Hey monday! What you got?!
  8. DEPARTMENT OF CORRECTION - Horse race of the palio
  9. DEPARTMENT OF CORRECTION - King size bed and mayonnaise
  10. DEPARTMENT OF CORRECTION - Mega bisoo
  11. DEPARTMENT OF CORRECTION - Moto raid
  12. DEPARTMENT OF CORRECTION - Lord of the back ring
  13. DEPARTMENT OF CORRECTION - Supersized cat
  1. STRONG INTENTION - Silence the laughter
  2. STRONG INTENTION - Panic in year zero
  3. STRONG INTENTION - Suffer the cross
  4. STRONG INTENTION - Reap
  5. STRONG INTENTION - Freedom is slavery
  6. STRONG INTENTION - The carnivore
  7. STRONG INTENTION - Messiah whore
  8. STRONG INTENTION - The tipping point
  9. STRONG INTENTION - Without conscience
  10. STRONG INTENTION - Monuments of shit
  11. STRONG INTENTION - The great unraveling
  12. STRONG INTENTION - Swing in the wind
  13. STRONG INTENTION - Lose the enablers

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: F+X+B

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

20.07. 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

20.07. 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)