Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


(V/A) INTERKOMUNIKATIVNÍ POMOC 12"

Autor: Adrik | Počet videní: 623

Popes ass
Výbery mám celkom rád, hlavne ak sa jedná o regionálne záležitosti alebo kapely, ktoré spája niečo viac ako zopár vymenených emailov. Trochu skeptickejší som k medzinárodným výberom, kedy sa kapely navzájom ani nepoznajú a zmysel účasti niektorých kapiel prestávam chápať, ak na tieto kompilačky umiestnia skladby, ktoré na rovnakom formáte vyšli nie raz, ale dokonca viac krát. Táto nemecko - česká kompilačka s nepomerom tri ku piatim pre Českú republiku vyšla v úplnej v tichosti a za zbytočného humbuku sa rozobrala väčšina kusov, možno ešte nejaký ďalší kus prešiel aj cez slovenské hranice, o čom ale dosť pochybujem. Poďme teda rozobrať, čo sa skrýva pod dlhým názvom "Interkomunikativní pomoc": KOEXISTENZ je nemecká partička, o ktorej neviem úplne nič. Ani vo svojom štvorčeku v búklete nemajú na seba žiadny kontakt. Hudobne je to miešanina grindu a crustu s celkom uletenými bicími. Dosť krátka pesnička, ale neurazí. S ďalšími účinkujúcimi B.C.M. som sa prvý raz stretol na koncerte ešte v roku 2007, kedy z dodávky vyliezli farebné, onášivkované, poprepichované a pokérované opice, z ktorých sa veriace babičky vracajúce sa domov z kostola, ktorý je pri Collosseu, musia prežehnávať ešte doteraz. Neznáme kapely a masakrálny bordel. Poslednú dobu to tak u mňa väčšinou býva, keď sa na niečo teším, kapela ma sklame, ale keď od nej nič nečakám alebo na koncert prídem len "pozrieť", tak idem domov spotení so zaľahnutými ušami a so singlom v ruke. Zase som odskočil niekde do minulosti. B.C.M. tu majú dve dlhšie skladby, zcrustovatelá pomalšia odroda hard core, mne to veľmi pripomína IDIOTS SAVANT, atmosférou aj spevom. Jedna z lepších vecí na tomto čiernom asfalte. Pri MÖRKHIMMEL začínam rozmýšľať nad zmyslom tejto kompilačky. Song "Sheep in the labyrint" je z rovnomennej LP, ktorá vyšla ešte v roku 2010 a dokonca sa ten istý song už na jednej nemeckej LP kompilačke objavil. Škoda, song je to fantastický, o tom bez debaty, aj MÖRKHIMMEL tu majú najlepší zvuk zo všetkých kapiel, ale mať to tri krát na doske? Až taký úchylák ešte nie som. Nasleduje žižkovská GOMORA, ktorá tu má dva songy z poslednej LP "Poslední jízda" a narozdiel od predchádzajúcej kapely, je to zvukovo celkom chliev. Tie skladby si radšej pustím zo samostatnej dosky. Neviem, kde sa stala chyba, asi som si mal najprv okrem kapiel zistiť, aj aké piesne tu majú. Druhú stranu načínajú CLIMAX asi s najlepšou skladbou, čo som od nich počul. Názov "Dost vivisekci" asi napovedá, o čom bude a je z rovnakej nahrávacej session ako 7" "No time for heroes". Ťažko opísať, ako som sa potešil tej špine, ktorá zrazu vyliezla z gramofónu. Prvé songy RISPOSTY ešte z dema roku oána alebo pani 2007! Hneď po nich som si musel pustiť ich prvú LP. Kvôli týmto dvom zárezom sa oplatí splašiť si túto kompilačku. Českú presilovku zakončujú grinderi KONFIDENT, ktorým to šľape výborne. Síce tu tiež majú skladby, ktoré už predtým vyšli na albume "My jsme ta příčina", ale ten vyšiel len na CD, takže kapela má odpustené. Ak už nie nové songy, tak aspoň tie, ktoré na doske nevyšli. Alebo som staromódny? Platňu zakončujú Nemčúri GUTS AND GUNS s ich stoner hard coreom s vydunenou basou ďaleko za maximumom. Strašne dlhý song, ktorý sa v polovici rozbehne, ale aj tak bohužiaľ nič pre mňa. Aspoň tu umiestnili song, ktorý nie je na ich jedinej LP "The pig rug collection".
Som dosť sklamaný. Nechcem dehonestovať ľudí, ktorí sa podieľali pri jej tvorbe, ale niektoré skladby mohli byť vybrané rozvážnejšie, poprípade sa mohla dať príležitosť kapelám, ktoré na vinyle ešte nedebutovali. Hlavne dnes, keď vychádza viac titulov, ako je potencionálnych kupcov. Obal je tiež total DIY, znovupoužitý obal zo starej dosky a na to sieťotlačou namaľovaná grafika a z druhej strany aj logá a názvy skladieb. Môže byť sranda mať pod tým nejaký nemecký press Karla Gotta alebo Modern talking (haha a kde sú pôvodné platne?), ale pri mojej kópií ledva vidieť čo je čo. Mohol sa predtým spraviť na obal nejaký podklad. Insert tiež nie je žiadna výhra, každá kapela má štvrtinu z 12" formátu a väčšine sa tam zmestil len text v jazyku, v ktorom spieva, navyše to vyzerá ako urobené za 15 minút v skicári. Ešte viac to pokazilo už aj tak slabý dojem z dosky. No a teraz sa poďte navážať do mojej kompilačky ...

  1. KOEXISTENZ - Kreisverkehr
  2. B.C.M - Zug des Lebens
  3. B.C.M - Festung Europa
  4. MÖRKHIMMEL - Sheep in the labyrint
  5. GOMORA - Bažina
  6. GOMORA - Napadrť
  7. CLIMAX - Dost vivisekci
  8. RISPOSTA - Nájemný vrazi
  9. RISPOSTA - Plýtvat životem
  10. KONFIDENT - Sebezapomění
  11. KONFIDENT - Ostré trny růží
  12. GUTS AND GUNS - The mill of satan grind slowly

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 8+M+N

Správa:

#5467 HAvran @ napí­sal/a: 17.09.2013 13:00:27

Cau. Sem rad ze se prece jen nejaky kousek kompilace na slovensko dostal. Nechci nikomu nalhavat ze je to nejlepsi kompilace. Jen par letmych postrehu k recenzy: Jelikoz sem vokalista z gomory tak bezpecne vim, ze od nas sice sou stejny pisnicky i na nasi samostatny desce (ktera sice vychazela dlouho (cca rok) ale ne tak dlouho jako tahle kompilace-dva roky) ale nahravka je ze zivaku a tak si s tim ze sou to stejny valy nedelam takovou hlavu - sou proste jiny uz jen tim ze sou z koncertu. Co se tyka climax tak ta sestava co nahrala material na tuhle kompilaci je ze 3/4 jina nez sestava co nahrala samostatny ipko. To jen tak pro objasneni. dik. HAvran

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)