Pozývame:

So 3.7.2021
Nitra @ Hidepark

SEDEM MINÚT STRACHU (SK), MY O VLKOCH (SK), BLACK PASSENGER (SK), PLEŠATÁ ZPĚVÁČKA (CZ), SYSTEMIC DAMAGE (SK), PRISON OF MY LIFE (SK), BESNA (SK), FYASCO (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

NAZI TAMPONS, #POKORA (28.5.2021, Košice)

Najnovší rozhovor:

Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

Najnovší report:

ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN (22.5.2021, Bardejov, Bašta)

Najnovšia recenzia:

INSISTENT - Disease CD

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Igor Bancer strávi narodeniny vo väzení

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


IDIOTS PARADE - R.I.P. 5"

Autor: Večne nespokojný Viktor | Počet videní: 1077

Totalitarianism still continues
Dnes sa ku mne dostal posledný výkrik do tmy od už neaktívnej kapely IDIOTS PARADE. Či už túto kapelu poznáš skrz identický ženský spev, skrz to, že táto kapela ťahala slovenský fastcore, alebo ju poznáš len z koncertu, kde si náhodou zablúdil/a, musíš uznať, že projekt, akým IxPx bol tu znova dlho nebude. Táto, tuším v poradí tretia doska, ak nepočítam kompilačky, je perfektným zaklincovaním pôsobenia, čo sa týka formátu i obsahu. Na akúsi počesť, alebo v jednoduchej snahe, aby táto kapela nezapadla prachom, Adrik vydal posledný R.I.P. 5" pod okrúhlim číslom TSC 040. V obale ako na CD číha 5", na ktorom sú dokopy 3 songy. Len pre úplnosť dodám, že orandžový clear bol lisovaný v Nemecku a strany sú označené písmenami I a P. Obal je čiernobiely, obohatený o jednoduchú grafiku a ručne kreslené vonkajšie strany, k tomu všetkému ešte patrí nálepka. Na strane I sa nachádza pieseň "Červená škvrna". Či hľadať za textom akési hlbšie myšlienky, alebo ide len o expresívne vyjadrenie smrti z pomsty /"má farbu smrti a chutí skvele"/ neviem, každopádne po prvom počutí si ju púšťam zas. Na strane druhej ma čaká všadeprítomná "Láska", ktorou je poznačená táto doba a cover od MÄSO – "Break your limits". Mám dojem, že pieseň "Láska" stavia do ironického kontrastu názov piesne a jej text, no myslím, že práve táto absurdita vyjadruje to, ako sa dnes vzájomne máme radi – "sestra proti sestre na nože, matka proti dcére na nože..." Poslednú pieseň žiaľ nezrecenzujem, kedže som nikde nenašiel text tohto coveru a originál nevlastním, však v dobe vydania "Insanity over reality" v roku 2000, kde sa táto pieseň nachádza som bol ešte mladý špunt. Týmto by som túto recku asi uzavrel. Som rád, že dosku založím na poličku, kde ma okrem nej čaká aj IDIOTS PARADE / SAYWHY? 7" a IDIOTS PARADE / ABORTION 12". Pre niekoho príjemné zaklincovanie utorkového večera, pre niekoho iného zaklincovanie jednej etapy v živote a pokračovanie druhej. Veci odchádzajú a prichádzajú. Treba to brať ako fakt, no popri tom si ich vážiť, kým ich máme. Kto nezažil koncert/y, môže skutočne ľutovať. Adrik, celé IxPx a všetci, kto kedy akokoľvek pomohli tejto kapele – veľké dík.

bandzone.cz/idiotsparade

  1. Červená škvrna
  2. Láska
  3. Break your limits (MÄSO cover)

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 5+Z+I

Správa:

#5193 Večne nespokojný napí­sal/a: 22.04.2013 18:21:11

Prinajhoršom, ten mechanizmus sa dá vkuse odjebať, ak je tam pružinka tak ju preštiknúť, rovnako drôtik a pod.. Ihla ti pôjde v drážke vkuse rovnako, tým že odjebeš mechanizmus na autostop akýmkoľvek spôsobom nič nepokazíš, jedine bude možno neskôr kúsok problém predať ho, ak si budeš chcieť kúpiť lepší. DIY jak riť

#5192 zelezny potok napí­sal/a: 22.04.2013 14:35:05

budem to musiet vyskusat . Diky za rady

#5190 drrro napí­sal/a: 22.04.2013 11:05:06

Ja som tiez svoj gramec rozobral a vybral z neho taku tycku, aby mi to samo nevypinalo.

#5189 Večne nespokojný napí­sal/a: 21.04.2013 21:15:36

Zelený potok: tak isto som mal "poloautomatický" gramofón ale pod tanierom sa dá ten mechanizmus, ktorý sa stará o vypnutie gramofónu po dosiahnutí hranice založiť na takého miesto a tým sa zablokuje, je to až primitívne jednoduché, len to treba skúsiť sa na to pozrieť ako to funguje a či tam nie je miesto, kam sa to dá zakvačiť :)

#5188 zelezny potok napí­sal/a: 21.04.2013 20:36:43

idiotov si vypocujem asi iba na júťub

#5187 zelezny potok napí­sal/a: 21.04.2013 20:34:06

ano ta posrana prenoska sa stale vracia na začiatok

#5186 kokot kominar napí­sal/a: 21.04.2013 20:00:13

je mozne ze mas automaticky gramofon?

#5185 zelezny potok napí­sal/a: 21.04.2013 18:52:10

je to mozne, ze moj gramofon to nechce prehrat

#5171 Jan IP napí­sal/a: 16.04.2013 20:38:35

Mali sme na konzultácii Luboša, gitaristu Maso a s ním sme text dávali do kopy...ani on si originál text nepamätal haha

#5166 drrrrro napí­sal/a: 15.04.2013 07:54:39

foneticky z odposluchu :-)

#5165 Večne nespokojný napí­sal/a: 15.04.2013 00:45:10

Tak podľa čoho spievali IxPx?

#5164 marek napí­sal/a: 12.04.2013 18:06:19

Break your limits nema text ani v originale

#5162 lukas napí­sal/a: 11.04.2013 12:23:34

je to paráda, krásna vecička

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 16:13 roman:


Pozdravujem, vie mi niekto poradiť, kde zohnať LP Rübäniskö ‎– Nihil Blues
(guestbook)

05.06. 21:51 karfin:


cenu to malo ešte bez Barbary ... https://www.youtube.com/watch?v=X-2dOMn--d8
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

03.06. 08:13 Balki:


Nasrac, aj tak to bez Barbary nema cenu :/
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

02.06. 15:49 adrik:


Z toho by som si srandu nikdy nerobil: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/maduar-2020-tour-roznava/
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

02.06. 15:18 Balki:


Si rob picu, ze Maduar bol v Roznave ...
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

06.05. 19:07 Elramon:


ja som spoko. prva verzia chaos, toto nie je extra vzhladne, ale ucelove, takze ok.
(novinka)

05.05. 18:10 Lichtle - B.I.T.CH.:


https://bitchxzine.blogspot.com/2021/05/obrana-bicova-pozdravujem-necitatelov.html
(novinka)

05.05. 08:19 punkerxxx:


Super, drzim palce, takyto kseft s doskami by som uvital aj v BA. (otvoril uz konecne Klaus ten kseft na Medenej po tych rokoch??)
(novinka)

04.05. 20:47 Pissmaster:


Odvazna vec. Drzim vam palice a tesi sa ked dojdem na nakup!! (a pivo)
(novinka)

04.05. 20:28 Dead:


Tento zin som si ešte nezaobstaral ale keď sa mi dostane do rúk čo dúfam že hej!tak prednú stranu určite prelepím,z jednoduchého dôvodu, mám deti ktoré majú niečo pod desať rokov a nec ..
(novinka)