Pozývame:


So 10.6.2023
Košice @ Collosseum

NERVY (CZ), NIČITEĽ (SK), GÁGOR (SK), POHROMA (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

PANIKA, TRÄUME, BIB (20.5.2023, Wroclaw @ CRK)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

PIPESH, VOLE, BIB (19.5.2023, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

BETON - Zombie mustang safari CD

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Česko, Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


INFEKCJA 7"

Autor: Adrik | Počet videní: 633

Drop out records
Zbytočne by si u nás hľadal krasterov s prišitými zadovkami INFEKCJA, no severnejšie od nás, (nie v Škandinávii, trošku južnejšie stamadiaľ :D) v Poľsku by si s tým žiaden problém nemal. Kapela funguje viac než 15 rokov, má na konte 2 veľké dosky, 3 samostatné epky a splitko s S.O.WAR. Posledný ich vinylový zásek je 5 skladieb na bezmennom sedempalci. Na D.I.Y. feste v Gdynii so svojím šialeným crustom poriadne rozbili publikum, takže som bol na túto malú placku extrémne zvedavý. Začnem obalom, ktorý je ukážkou precíznej práce. Platňa je zabalená do potlačeného čierneho sáčku pripominajúceho sáčok do koša. Hlavný artwork mi dosť pripomína sedmičku MOTHER, na druhej strane je veselá koláž so zničeným mestom a zombíkmi s čipmi a čiarovými kódmi. Texty aj s prekladmi sú na ďalšej dvojstránke. Škoda že materiálne nemožnosti nedovoľujú každému sa takto pohrať s obalom a kapely sú dnes radi aj za skromnejšie vydania. Infekcja side skrýva dve skladby "Polak? a skoro pomalšiu a metalovejšiu "Gnida". Prvá menovaná pekne hneď zhurta a agresívne otvára dosku, škoda, že na ňu nie je aj preklad, pekne sa strefuje do mentality poľského národa, kde sa nezabudlo ani na pápeža Wojtyłu; druhá tu bohužiaľ nemá text ani po poľsky. Otáčam na fish side. Kapela je čím viac nasratejšia, v druhom songu "Padlina i scierwo" mi úplne znie ako RATOS DE PORAO za čias "Anarkophobie", ešte aj tie pomalé prechody! "Incubatory" sa strefujú do ponižujúceho vnímania žien niektorými mužmi: "Kobiece ciała - pokrowce na plody ... Kuchnia, koscioł, dziecy, to twoje obowiazki." a do toho ešte aj muži - politici majú posledné slovo pri potrate v Poľsku: "Jestes człowiekiem drugej kategorii". V "Padlina i scierwo" sa spieva o tom, či ti to skvelé čerstvé mäso nadopované antibiotikami a steroidmi v chladničke nesmrdí. A posledná v tejto zbesilej jazde je "Nigeria / Shell" o dnes už zabudnutej téme ťaženia ropy v 90-tych rokov v Nigérií a zaobchádzaním s vtedy ešte miestnym obyvateľstvom. Kurva, viac takýchto ultrakritických kapiel aj u nás! Doska vyšla v náklade 730 čiernych a 300 červených placiek za kooperácie 6 vydavateľstiev. Určite sa obzri aj po ich starších doskách, ak ťa nenainfikujú "nevyhovujúcimi" myšlienkami, tak ti ich šialená muzika aspoň pekne rozhádže sluchové telieska v ušných prijímačoch.

  1. Polak?
  2. Gnida
  3. Inkubatory
  4. Padlina i scierwo
  5. Nigeria / Shell

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 8+O+5

Správa:

#4591 axc napí­sal/a: 28.10.2012 15:25:07

no a ja mam limit v latkovom obale s potlacou..

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

30.05. 18:10 serus666:


diky za super report! aj ked s viacerymi vecami nesuhlasim. neviem vela background info, kazdopadne napr. v Berline si mozes dovolit mimoriadne mensie vstupne, ked je vopred jasne, ze bude natrepany c ..
19.5.2023 PIPESH, VOLE, BIB Košice @ Collosseum (report)

30.05. 16:24 Cubirkova:


Na koncertoch v DE si vypytali take love ze konec a nakoniec este aj bedakali ze malo. Vstupnemu 17€ sa teda nedivim, aj ked v Berline abo Lipsku to bolo tak o 5€ menej. A este sa spevak postazova ..
19.5.2023 PIPESH, VOLE, BIB Košice @ Collosseum (report)

25.05. 15:52 Luboshio:


Zvolen je známy svojou tradične dobrou návštevnosťou na UG koncertoch (už od 90tych)- SÚ TU KVALITNE VYCHOVANÍ A VYCHOVÁVANÍ HC/METAL ĽUDIA hehe. Super zhrnutie Miňo, nejako mi to tentoraz ..
13.5.2023 DADCARE, the PUBLIC, ADACTA, THORWALD, RUINEUM Zvolen @ Wake up (report)

25.05. 15:28 fog:


super report, uz nemusim pisat ja, ha. inak BIB podla mna tlak a strasne dynamicka a zivelna show. praveze to, ze nezastali, ziadne kecy, nic, len song za songom, to tomu dodalo intenzitu brutalnu. ta ..
19.5.2023 PIPESH, VOLE, BIB Košice @ Collosseum (report)

20.05. 02:47 Prasiak:


Fog AKA "drtička a huba sa mi nezastavia"
20.6.2022INCRIMINATE (Česko, Nemecko) (cestopis)

09.05. 18:56 Prasiak:


oo dikes za report, zabudol si už len chalo zrecenzovať.. <3 koniec hrania 21:20 luxus, nečakal som, neplanoval som.. kapely ma ojebali, že budu všetky hrať 30min :D
3.5.2023 DOOIE MUS, FYASCO, DOWNSTREAM Košice @ Collosseum (report)

03.05. 19:41 Balki:


Wrbo ked nebudes nabuduce brat to distro, nemozem ist ja? :D
7.4.2023SAMORAST (Čechy) (cestopis)

02.05. 23:15 svako:


zssk mi vo vlaku na wifi blokuje punkgen, lebo je tu zevraj skodlivy a nevhosny obsah. ste na seba hrdi dufam :D
(novinka)

25.04. 09:44 lichtle:


Dikes!!!
Boha tak pekne napísané!
BETON - Zombie mustang safari CD (recenzia)

26.01. 22:36 Prasiak:


Diskomiňo Pípeš nikto nič?
PIPESH (Slovensko) (predstavujeme kapelu)