Pozývame:

Pi 9.8.2024 - 10.8.2024
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
ÁDA & KOBYLKA (CZ), ASTRIS LAPSUS (SK), BEROSSZULÁS (Maďarsko), BLIND RÄTTVISA (SK), BRÜNNER TODERSMARSCH (CZ), DAMATO (SK), DIN - ADDICT (Maďarsko), DISTAX (SK), HYACINT (CZ), LUTRA (SK), MÖBIUS (SK), NÄ (SK), NERVA (SK), NIČITEĽ (SK), NOWITCHOK 5 (Rakúsko), OSTROV P (SK), RAID SIREN (SK), RÜBÄNISKÖ (SK), SCUMSTRIKE (Kanada), SEDEM MINÚT STRACHU (SK), TRHAN (CZ), TWO MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), YPERITIFF (CZ)
stan piatok: IMPULSEALER (SK), INTERPUNKCE (CZ), LILIXELBE (CZ), MEDICATION TIME (SK), RETORSION (Maďarsko)
afterparty : SNIFFAH DJ set
stan sobota: MENTAL TENSION (SK), TIME SPROUT ORCHESTRA (SK), NABOSOPOSKLE (SK), ATOMIC CANDY CREEPS (CZ), SEPARATE ISOLATED (?)
afterparty : selektor POTKAN
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KNUR, HABAK (13.7.2024, Varšava @ ADA Puławska)

Najnovší rozhovor:

Čurby

Najnovší report:

WOLNERA, INCRIMINATE, BRAIN TOURNIQUET, DELIRIANT NERVE (16.7.2024, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

HORSEBASTARD – From the axial to the appendicular - an equestrography MC

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Rakúsko, Slovensko, Česko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #8 + #9 / 2016

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


BESTIA TRIUMPHANS - VŠICHNI V JEDNÝ HŘE CD

Autor: Wrbo | Počet videní: 755

PHR
Musím sa priznať – doteraz som o kapele BESTIA TRIUMPHANS nepočul. A to bola obrovská chyba, pretože už sa mi dlho nestalo, že by ma na prvé počutie zaujala pre mňa neznáma kapela. Predný obal na mňa pôsobí trocha retro štýlom a celkovo moc nevyniká (možno to bude tou farbou). Samotný booklet sa mi ale páči o dosť viac. Nájdeš v ňom jak texty v češtine, tak i preložené do angličtiny. Trošku mi tam chýba ale málo informácií a taktiež i samotný kontakt na kapelu (i keď vlastne webová stránka kapely tam je). CD som si prvý krát pustil v noci, keď sme sa vracali domov z jedného koncertu a ostal som milo prekvapený. Zvuk perfektný, muzika agresívna a texty spievané česky. I keď popravde prvotným dojmom som si myslel, že som si pustil INNOXIU CORPORU alebo nejakú inú bandu od Rožňova. Netvrdím, že je to zlé, má to vlastný xicht, len to bol proste taký prvý menší šok. Pri pozdejšom pátraní som sa dozvedel, že od spomínaného mesta to majú dosť ďaleko a tak som ostal udivený o to viac. Aby ste mi rozumeli, aj samotné texty BESTIA TRIUMPHANS sú písané spôsobom iným – aby som to zasa raz zaškatulkoval (aj keď nerád), sú písané štýlom kapiel CO-CA, INNOXIA či TELEFON. Chyba to ale rozhodne nieje a takisto ani žiadna kopírka, či vykrádačka. Hudobne je to pomalší hardcore/punk s jedovatou gitarou a neustálymi zmenami rytmu. Vynikajú tu najmä bubenícke zručnosti. Texty angažované v plnom rozsahu a tak po tejto stránke tu nieje skutočne čo vytknúť. Medzi jasné favority patrí prvotná "Pro výstrahu", či "Všichni jsme otroci všech". Jediné mínus by som dal možno za to, že po nejakom čase sa mi všetky piesne začali zlievať do jedného celku, čo v konečnom dôsledku niekedy ani nemusí byť na škodu. Celá doska obsahuje 12 piesní z toho jednu inštrumentálku "Komunikace beze slov". Toto dielo odporúčam každému, kto má rád nasratý punk s myšlienkou a samozrejme ľuďom, čo už ako som spomínal – žerú kapely od Vraha.
Mňa to dostalo :-).

  1. Pro výstrahu
  2. Další jistý
  3. Ticho a tma
  4. Všichni jsme otroci všech
  5. Vpřed
  6. Bestia Triumphans
  7. Kdo z nás je ten...?
  8. Rakovina charakteru
  9. V pasti
  10. Komunikace beze slov
  11. A co zbyde pro vás...?
  12. ...provaz

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: G+S+3

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 11:06 fog:


pracuje sa na nom. som v polke. ak vsetko vyda, tento vikend to doklepem. skorej napisem report na jednu kapelu ako zhruba styridsat. trpezlivost. vsetko je na ceste.
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

včera 10:02 elramon:


Nemal tomuto reportu predchadzat report na oef? Ten uvod tomu nasvedcuje
7.7.2024 SOLIPSISM, WIEGEDOOD Bratislava @ Pink whale (report)

22.06. 18:19 fog:


planujem.
Čurby (rozhovor)

22.06. 10:05 Dirigentova zlomena palička:


Prosim vas pan recenzent,skladba prokofiev nieje symfonicky track,nezavadzajte!!!
GRIDE - Vyzobat CD (recenzia)

19.06. 08:53 Scheby:


viac rozhovorov!
Čurby (rozhovor)

17.06. 22:30 Bretfa:


,, chlapci měl sem vás rád, ale dnes jsme každý na jiné straně barikády... ti zoufale jednoduché argumenty, ani se mě to nechce nějak vyvracet,, je mi z toho smutno
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.06. 11:12 Mišo Štich:


Peckä!
(novinka)

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)