Pozývame:


So 8.6.2024
Žilina @ Hájovňa

FVCK_KVLT (SK), NABOSOPOSKLE (SK)
benefit na VLKa
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

MASSA NERA, SNACKTHIEF (19.5.2024, Praha, Café Na půl cesty)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

ARCRA, SUKOB, KORIDOR (17.5.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #6 / 2014

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


SKAFANDER - GET READY CD

Autor: Mišo(Ch.P.) | Počet videní: 1312

?
Bratislavské ska2tone/reggae zoskupenie chalanov a jednej slečny vydalo asi pred dvomi mesiacmi debutový album s názvom "Get ready". Kapela, ktorá hrá podľa mňa najlepšie SKAčko na Slovensku (POLEMIC nerátam), kombinuje vo svojej hudbe staré jamajské rocksteady s britským SKAčkom a sem tam zablúdia aj do reggae. Album nad mieru vydarený!! 12 pesničiek, 4 prerobené klasiky, 6 inštrumentálnych a 6 pesničiek so spevom. Za najlepšie pesničky hodnotím určite titulnú s názvo "Get ready", "Ticho v raji, ich najstaršiu vec "Kinder mafia, "Boj s osudom, "Rudies back in town". Po pustení "Get ready" si viem úplne predstaviť teplo, piesok a more. Pesnička inštrumentálna a absolútne pozitívne a letne naladená. Nie často sa mi stáva, že už pri pustení prvej pesničky nejakého albumu sa hneď teším a som riadne zvedavý na ďalšiu. "Ticho v raji trošku pomalšia vec, veru pekne spravená pesnička. S pekným textom, zaujímavo urobená, každý nástroj podľa mňa vynikol a našiel si priestor v pesničke. Najstaršia vec "Kinder mafia" je čisto rebelanstká pesnička. Predstavím si anglické ulice a drsných chlapcov. Každopádne asi sa tam o anglických uliciach nespieva, skôr o nejakej Bratislavskej =D. "Rudies back in town" daľšia rebelská pesnička anglických ulíc s anglickým textom. "Boj s osudom" podľa mňa najchytľavejšia vec na albume. Pesnička je prerobená a je do nej hodený aj text. Prvý krát ju nahrali na demáč "Minirudebox. Myslím, že táto na albume "Get ready" je 100% lepšia. V jednoduchosti je krása, rýchle tempo, klávesy, dychy pasujú riadne k sebe. Tuná nechýba fakt nič. Prerobené staré klasiky ako "Early reggrey tea", "Blue danube beat, "Work song"" a "Karavan" sú určite prerobené statočne. V rámci možností to znie ako má znieť, určite nič nepokazili. "Skaravan-u" je milión verzií, tá ktorú spravil SKAFANDER sa vyrovná určite aj tým najlepším, azda už iba tá od TOKYO SKA PARADISE ORCHESTRA je lepšia. Veci ako "Hymn of the rude boys" a "Rocksteady" sú pomalšieho rázu a asi prvá menovaná Hymna drzých chlapcov mi reže asi najmenej. Pesnička veľmi jemná, romantická mi ku SKAFANDRU veľmi nesedí, miestami neverím že to je SKAFANDER. To je asi jediná vec čo by som vytkol tomuto albumu. Album je síce vonku už dva mesiace, ale hmateľna podoba CD-čka ešte na svete nieje. Což veľká škoda, každopádne aj toho sa dočká svetlo sveta určite. Vidno, že chalani a slečna majú k tomuto žánru úplný cit, vedia to robiť nadmieru dobre! "Get Ready" si môžete voľne vypočuť alebo dokonca stiahnuť (čo ma celkom dostatočne prekvapilo) na bandzone.cz/skafander alebo www.soundcloud.com/skafander. Album hodnotím ako vydarený, s kvalitným zvukom, skvelými pesničkami. Určite fajnšmekrom SKAčka polahodí. Kto nepozná nak vypočuje! Hodnotiť číslami neviem.

  1. Get ready
  2. Rocksteady
  3. Karavan
  4. Ticho v raji
  5. Work song
  6. Kinder mafia
  7. Laura
  8. Hymn of the rude boys
  9. Early reggrey tea
  10. Rudies back in town
  11. Boj s osudom
  12. Blue danube beat

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: H+I+P

Správa:

#3779 Mišo(Ch.P.) @ napí­sal/a: 15.02.2012 11:14:28

Peter ospravedlňujem sa za tie dve songy ... menšie nedorozumenie =)

#3766 pedro(SkaFander) napí­sal/a: 10.02.2012 23:00:58

dakujeme za recenziu plni chvaly :) snazili sme ako to slo i ked vzdy je co dorobit a vylepsit :)
ozaj early reggrey tea a blue danube beat su nase skladby a nie prerabky :) takze na albume mame len dve prerabky a to work song a karavan (co urcite vsetci vedia ze povodne to nie su ska skladby ale jazzove standardy ;)
tak stahujte, pocuvajte a komentujte

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

07.05. 09:00 Tomáš Ničiteľ:


Skvelý scene report :) Som sa normálne vrátil v čase. Pre Ničiteľa to bol zásadný rok. V novembri 2013 sme odohrali náš prvý koncert práve v Interactive. Spolu s Human Humus, Warshock, Bur ..
Východné Slovensko scene report (archív zinov)

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)