Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


FIGHT4LIFE CDr

Autor: Adrik | Počet videní: 731

DIY
Pred časom sa ku mne dostalo CDr púchovských FIGHT4LIFE, o ktorých som predtým vôbec nepočul. Boxer (ten taký na ruku, čo nosia gangsteri z mokrej štvrte, nie plemeno psa) v logu dopredu naznačoval, o čo pôjde. Dávam CDr do mechaniky a predpoklad sa naplňuje: 5x drsný a tvrdý hard core amerického strihu. Nie, žeby to bolo nejako zlé zahrané, ale pomalé pasáže tomu berú šmrnc, sto krát zahrané riffy a sóla, celé to vyznie dosť ťahavo až nudne. Skladby by sa dali možno aj skrátiť, len prvý song má 5:47. A možno je to len tým, že už takéto ťahačky mám dávno prepočúvané, kedy sa to všetko točilo len okolo AGNOSTICu, MADBALLU a podobných "veľkých" mien. Ale FIGHT4LIFE by som skôr priradil k topoľčianskej scéne, ku kapelám ako GODNOISE, PAYBACK alebo ZAČIATOK KONCA z obdobia albumu "Another day, another face". Možno ak by ten spev nebol až tak zahuhľaný a nezanikal v hudbe, bolo by to počúvateľnejšie. Určite by k zvýrazneniu spevu pomohlo, keby v skromnom búklete boli namiesto toľkých fotiek vytlačené texty. No ale asi to má tak byť. Tak mi texty prídu ako dosť všeobecné klišé, typu buď proti, bojuj a podobne, ale proti čomu, to už sa v skladbách nespieva. Aspoň z toho, čo som napočúval mi vyšlo toto, nie všetko je totiž počuť. Ale tak dobre, aby som nebol zas až tak negativistický, štvrtý song je o chamtivosti na peniazoch.
Celá nahrávka sa dá vypočuť na bandzone kapely.
Fandovia veľkých NYHC sa možno budú radovať z ďalšej slovenskej hard core kapely, u mňa bohužiaľ šedý priemer bez nápadu, možno tak pred niekoľkými rokmi ..

  1. Túžba
  2. Demagógia
  3. Nie všetko čo sa leskne je zlato
  4. Quo vadis
  5. Everyone hardcore

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 4+G+D

Správa:

#3267 Andrej @ napí­sal/a: 30.10.2011 13:40:47

Ďakujeme za hodnotenie chalani všetko nás posúva ďalej takže sme radi aj zlá recenzia je recenzia, aspoň vieme čo máme zlešovať Adyš F4L

#3256 Sajmon napí­sal/a: 27.10.2011 15:37:50

no môžem potvrdiť, chalani hrali začiatkom 2010 u nás v TO spolu s Načo Názvom a Sixth Sense (teraz Sex) a tiež mi to neprišlo moc nápadité, ale vlastne som nikdy tieto NY cory extra nemusel... no lepšie toto ako nič...

#3255 rikArdo napí­sal/a: 27.10.2011 06:24:35

hmm ten spev je fakt dosť zlý!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)