Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


HERETIX - OBDOBIE NEISTOTY CD

Autor: Števo Holos | Počet videní: 1176

Heretix rec.
Bratislavský punk rock je už starý známy pojem a nie len na slovenskej scéne. Ha, a stále aj po toľkých rokoch sa nájde niečo nové, čo jasne naväzuje na miestne korene, i keď sa akokoľvek snaží znieť inak. Pri takejto viacgeneračnej zostave by to však asi inak ani nešlo. Už pri prvých zverejnených nahrávkach na nete ten feeling tam bol ľahko identifikovateľný a som len rád, že sa to nezmenilo ani na prvom albume tohto kvarteta. Klasika je postavená na tradičnej rytmike, melodickosti a samozrejme nevyhnutné back-vokály. Myslím, že ten pach starosvetskosti punku hlavného mesta utužujú hlavne dvaja miestny veteráni, kým ich "zúrivejší" dorast dáva tomu energiu a novšie nápady. Osobne ma najviac prekvapili gitarové linky a partie. Bol som v tom, že ešte v päťčlennej zostave bol Had za druhého gitaristu. A tu zrazu toľko gitarových nápadov. Na slovenské pomery normálne až objav roka. Myslím tým, že gitara je značne rocková, napríklad v songu "Čas letí" až neo-rocková. No hotová amerika! Vôbec celý zvuk nahrávky je modernejší, jemne hutnejší, proste rockovejší. Samozrejme aj s hosťujúcimi klávesami, ktoré to len podčiarkujú. Čím sa klasika prekračuje, no aj tak starú Blavu tam stále cítim. A čo konkrétne? Samozrejme starú Zónu, starú Slobodku, LORD ALEX, asi hlavne v speve... keď už Veslo. A to HERETIX nič a nikoho nekopírujú. Na svoju prvotinu hodili 13 skladieb držiacich pokope aj napriek svojej pestrosti. Hitovky, pogovačky a dokonca aj jemné koketovanie s jamajskými rytmami v "Nič tam nie je" dopadlo dobre. Hádam jedinú výhradu mám k piesni "Hudba". Neviem, pre mňa asi posvätná téma na takéto spracovanie. Až mi to Desmodom zaváňa, heh. Všetko ostatné sú veci, ktoré by som už aj naživo mal rád tú možnosť. Dúfam, že to nebude trvať zas toľko, ako som sa dostával k tomuto cédé. Inak zabalené vo vkusnom digipacku so všetkým, čo má booklet obsahovať. Vypadá to tak, že z počiatočného projektu sa stala po obmene pár postov celkom regulárna kapela a som fakt zvedavý, ako bude pokračovať ďalej. A ešte jedna vec. HERETIX ako jedna z mála kapiel si môže naozaj písať DIY punk. Hádam len tlačiareň a lisovňa nie je tiež ich...

  1. Čo je s tebou?
  2. Stratená generácia
  3. Posledný deň
  4. Nádherné sladké sny
  5. Rob ako chceš
  6. Hudba
  7. Nič tam nie je
  8. Chcem dýchať
  9. Lacné vzrušenie
  10. Na nesprávnom mieste
  11. Čas letí
  12. Pre teba
  13. Klamstvá

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: V+L+T

Správa:

#3269 papuc napí­sal/a: 31.10.2011 16:27:15

tak si ma nepochopil, to som pisal skor marianovi ne tak vseobecne, ze na zaklade toho jak poznam mariana si to myslim tak, totalne nic vazne.. a na rozoberanie =)

#3268 tomas napí­sal/a: 31.10.2011 13:50:37

sak papuc.. nebud taky tajnostkar a prezrad svoju vedomost aj inym...ja tam totiz v tom odstavci co si skopiroval nevidim abssolutne nic negativne... totalne nic, prave naopak vsetko z toho mi pripada pozitivne v najhorsom neutralne... teda divne...

#3216 papuc napí­sal/a: 18.10.2011 23:37:35

dumaj

#3214 tomas napí­sal/a: 18.10.2011 15:40:25

Marian - pocit a usudok su rozdielne pojmy. pri usudku by som cakal, ze ho vies odovodnit a pri pocite, chapem ze nie. aj ked nerozumiem procesu vytvarania pocitov vztahujucich sa k hudbe na zaklade recenzie.
papuc - hehe toto som nepochopil vobec

#3203 papuc napí­sal/a: 15.10.2011 21:51:26

co to v nicku mam???? ..

#3202 papucBol som v tom, že ešte v napí­sal/a: 15.10.2011 21:45:00

podla mna zavazili tieto riadky - Bol som v tom, že ešte v päťčlennej zostave bol Had za druhého gitaristu. A tu zrazu toľko gitarových nápadov. Na slovenské pomery normálne až objav roka. Myslím tým, že gitara je značne rocková, napríklad v songu "Čas letí" až neo-rocková. No hotová amerika! Vôbec celý zvuk nahrávky je modernejší, jemne hutnejší, proste rockovejší. Samozrejme aj s hosťujúcimi klávesami, ktoré to len podčiarkujú. Čím sa klasika prekračuje, no aj tak starú Blavu tam stále cítim. A čo konkrétne? Samozrejme starú Zónu, starú Slobodku, LORD ALEX, asi hlavne v speve... keď už Veslo. :D

#3201 Marián napí­sal/a: 15.10.2011 20:38:24

Tomas: Taky pocit som z toho dostal...neviem zdovodnit.

#3189 tomas napí­sal/a: 14.10.2011 21:34:41

Preco Marian?

#3182 Marián napí­sal/a: 14.10.2011 13:11:39

Na zaklade recenzie usudzujem, ze si to CD zhanat nebudem.

#3171 Balki napí­sal/a: 13.10.2011 08:52:39

Ja si myslim, ze je stale dost kapiel, ktore si kludne mozu pisat DIY. Aj ta lisovna je uz luxusv podstate.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)