Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

TVOI POSTOI, FUKOTY, NIČITEĽ, MY O VLKOCH (19.4.2024, Košice @ Collosseum)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


VIA ANIMA – SISTÉM MÁ CHYBU CDr

Autor: Wrbo | Počet videní: 2437

DIY
Dokonalosť môže dosiahnuť svoj vrchol iba keď sa spojí s nedokonalosťou. Presne tento prípad vystihuje kapela VIA ANIMA (putujúce duše) z Banskej Bystrice, ktorá sa už od svojho prvého koncertu stala pre nejedného človeka senzáciou a pri ich sete som pozoroval na ľuďoch len padnuté sánky a oči, ktoré nevedeli sputiť zrak z pódia. Áno dvaja chlapci a jedna slečna položili latku tak vysoko a svojím atypickým štýlom (aspoň čo sa týka Slovenska) si určite vybojujú svoje miesto nielen na domácej pôde.

V prvom rade musím pochváliť zvuk, ktorý miestami svojou agresivitou dodáva ešte väčšie emocionálne grády a tak celkový dojem je ako som spomenul už na začiatku viac než dokonalý. Pochváliť musím taktiež obal (zložená A4 kreslená perom) - dievčatko na hojdačke je na lúke kde svieti slniečko, pasie sa koník... Tomuto sa povie kurva DIY!. "Booklet " tiež obsahuje aj kompletné texty piesní. Páčia sa mi najmä vykreslené postavičky, ktoré stelesňujú každodennú realitu našich životov. Už od prvej piesni možno postrehneš neustále zmeny nálad, tempa, ktoré evokujú enormné kvantá pocitov a do toho 3 spevy, kde sa snáď prestrieda každá poloha hlasu. Na začiatku som načrtol, že sa jedná o atypický štýl – áno, na domácej scéne som zatial nič podobné neregistroval. Možno, keby som už fakt musel škatulkovať, prirovnal by som to ku kapelke RAVELIN 7, ale to tiež možno len tou alternatívou v niektorých skladbách, nie celkovým dojmom. Najviac ma dostali piesne "Zúfalé hippie" a "Chcenie, neistota, pevný bod, deficit, hľadanie, deevolúcia, prijebanosť, neviem", kde ma ale totálne prevalcoval úvodný klavír a prenádherná melódia, za ktorú by sa ani sám Mozart hanbiť nemusel. Celý počin obsahuje 9 osobitých piesní nesúcich sa v pomalejších tempách, vybrnkávačkách a následne naspídovaných rýchlych rytmov v celkovej minutáži 23:33. Kapela neplánuje zatial žiaden profil či www stránku, takže CD si môžete zaobstarať asi jedine len na koncerte alebo vypočuť si na nižšie uvedenej adrese. Na koniec by som dodal, že tento počin rozhodne stojí za Vašu pozornosť – mňa to dostalo úplne.
viaanima.bandcamp.com

  1. Nemá
  2. Nádherná pesnička o slniečku a kvietkoch
  3. Navyše
  4. Sistém má chybu
  5. Zúfalé hippie
  6. Chcenie, neistota, pevný bod, deficit, hľadanie, deevolúcia, prijebanosť, neviem
  7. Ohne
  8. Počujem
  9. ...

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: 6+O+9

Správa:

#4377 tibor napí­sal/a: 13.08.2012 21:43:32

proste nadhera moj novy objav

#4033 mišo napí­sal/a: 02.05.2012 17:06:08

Super kapelka..tie ich pesničky, melódie a tak..sami si vydali album..nakreslili obal..proste paráda..odporúčam pesničku Zúfalé hippie..tá mi prirástla k srdcu :)

#3788 retsil napí­sal/a: 17.02.2012 20:18:51

ja som si ten album objednal, pisal som na mail ktory je uvedeny tu http://viaanima.bandcamp.com/album/sist-m-m-chybu

#3787 Vomit napí­sal/a: 17.02.2012 17:01:37

Neskutočné...snáď sa mi podarí nejako zohnať ich album. Ak má niekto nejaké info, ako sa to dá, napíšte

#3137 butchi napí­sal/a: 11.10.2011 16:55:18

Výborná kapela a výborný lidi. Jsem rád že jsem tuto kapelu poznal. A skladbu Chcenie,neistota... si dokážu pustit i třikrát za sebou.

#3056 vehement @ napí­sal/a: 17.09.2011 23:34:54

Vyborna kapela, kto ich este nevidel, ma sa na co tesit!

#2996 Wrbo napí­sal/a: 09.09.2011 00:14:37

A mrzí ma nakoniec, že som nevystihol osobitosť piesni Ohne, tak aspoň dodatočne ! :)

#2993 Sajmon napí­sal/a: 08.09.2011 19:36:03

moc, moc pekné...

#2992 anti napí­sal/a: 08.09.2011 16:24:16

vov, uzasne

#2990 hovlado napí­sal/a: 08.09.2011 09:42:53

diky moc wrbo, ze si na to zrobil recenziu ;) vobec som o tejto kapelke nevedel, ale som nadseny

#2989 rikArdo napí­sal/a: 08.09.2011 07:07:55

fúha som skutočne rád za takéto kapely, i love via anima

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)