Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


6MAS - RAPE THE EARTH ... 12"

Autor: Adrik | Počet videní: 719

diy conspiracy
Dávnejšie na tejto stránke pribudol komentár, že je dnes trendom, aby každá neznáma česká kapela hneď vydávala vinyl. Je to bohužiaľ pravda. U susedov vychádza pomaly každá vec už aj na platni, vydávanie CD sa naopak obmedzilo. 6MAS však nie sú žiadnymi nováčikmi, minimálne na Morave nie, aj keď toto je iba ich druhá oficiálna nahrávka. Niekedy je si istejšie počkať. Prvý koncert odohrali už v roku 2003, koncertne neobišli ani Slovensko a dodnes pravidelne organizujú koncerty pod hlavičkou Noise mafia v Brne. Ale poďme k samotnej doske: Pochmúrná grafika dosky v pochmúrnych farbách (nie je sa čomu čudovať, keď sa album volá "Znásilnenie Zeme") je skrytých 11 skladieb klasického "českého" hibakushovského (čisto skladba "Terror bus") kolovrátkového crustgrindu so striedavými klepačkami a pomalšími pasážami. Češi by si naozaj mohli tento štýl patentovať. Aj keď 6MAS majú oproti takej HIBAKUSHY viac zmien tempa v skladbách, takže to nie je len 11x bezbožné mlátenie do nástrojov, aj keď jemným náturam sa to tak zdať môže. Ale niekedy je to vážne ultra sypačka, klobúk dole. Do toho dva ječáky a už zhruba musíš vedieť, čo 6MAS môžu produkovať. Pozor, žiaden murmur alebo bordel, ale skvelý zvuk, ktorý nezunuje, z pre mňa neznámeho štúdia Davos. Nechýba ani krátke hrané intro a outro s nekonečnou smyčkou na konci. Aspoň to furt hraje :) Texty sa vrieskajú dokonca v troch jazykoch: český, anglický a jeden text je po nemecky. Od klasických textov tohto žánru: podriaďovaniu sa a predávaniu sa za peniaze ("The Mask", "Prachy"), riťolezectvu venovanému všetkým Hujerům ("Arse climbers"), po extrémne výplody "scény" ("Fuck punk superstars", "Emo sucks") až po tie zaujímavé a neokúkané: olympiáda v Číne na úkor obyvateľov ("Sláva vítězům, smrt poraženým") alebo o vymyslenej hrozbe terorizmu na každom kroku ("Terror bus") a celú dosku zakončuje jediný nemecký text o športovkyni Heidi Kriegerovej, ktorá sa stala nedobrovoľne mužom ("Liebe Heidi"). Všetky texty aj komentármi nájdeš v priloženom letáčiku s obrázkom obrovskej dymiacej továrne. Žeby clivota za rodnou Ostravou? LP vyšlo za kooperácií 8 českých labelov: GRF records, Noise mafia, Hellbeat, Rarach katus, Aback, Člověk a JNTheBeast + jedného poľského labelu Everydayhate v náklade 500 kusov, všetko na čiernom vinyle. Táto doska možno neprerazí vo svete, no v českých a slovenských zbierkach isto tak ľahko nezapadne prachom.

  1. Intro
  2. The masks
  3. Rape the earth
  4. Terror bus
  5. Fuck punk superstars
  6. Arse climbers
  7. Sláva vítězům, smrt poraženým
  8. Prázdniny v supermarketu
  9. Emo sucks
  10. Prachy
  11. Mám rád hluk
  12. Liebe Heidi
  13. Outro

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: A+I+W

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)