Pozývame:


So 26.6.2021
Košice @ Collosseum

TVÖ (SK), KOLÁRČIK & BAND (SK), BUG SPENCER (SK), APATHEA (SK), OTRAS (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

KALIMERO, OCTOPOULPE (21.6.2021, Trnava)

Najnovší rozhovor:

IMPULSEALER

Najnovší report:

KULTÚRA SMRTI, SHALLOV, EDÚV SYN (18.6.2021, Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom)

Najnovšia recenzia:

SEDEM MINÚT STRACHU / the WILDERNESS MC

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Igor Bancer strávi narodeniny vo väzení

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7"

Autor: Masskillah | Počet videní: 879

Totalitarianism still continues
    Recenziu by som kľudne mohol začať ospravedlnením Adrikovi, nakoľko táto recka mala byť urobená už dávno, ale letná rozlietanosť (a samozrejme vo veľkej miere aj to, že som hnilár) spôsobila, že sa ku vám dostáva až teraz. V drážkach sexy vyzerajúceho zeleného vynilu na vás čaká spoločná snaha dvoch spriaznených kapiel z Jihlavy. Začneme napríklad s RAPSÖD.
    Tých registrujem podľa mena už dlhšiu dobu, ale priznám sa, že nejak som sa k ich muzike moc nedostal. To bola chyba! Rapsoďácky crossoverový thrashcore v strednom tempe má skvele vyvážený pomer punkovej a metalovej zložky, výsledkom čoho je skvele zahraná muzika nepostrádajúca energiu a punkový odpych. Výhodou tohto mixu je absencia akýchkoľvek gitarových onanií. K punkovému vyzneniu prispievajú aj zborové vokály v druhom songu, ktoré do hudby veľmi dobre zapadajú. Celkovo by som RAPSÖD prirovnal k ranným MUNICIPAL WASTE (alebo ako hovoria bratia česi "MUNICIPAL WASTE pro chudé" hahah), čo je si myslím dosť veľká pochvala. Zvukovo nemám čo vytknúť. Akurát by som na sedmičku možno jebol o jeden song viac. Veľmi sa teším na ich vystúpenie na FFUD feste (zdravím sympaťáka Kocoura. "Jó pohoda ty vole":) V ďakovačke je slivkový Bernard, ktorý mám veľmi rád, takže ďalšie plusové body.
    PRŮMYSLOVÁ SMRT prináša muziku vo vyšších obrátkach. Ich matroš zo split Lp ma vôbec neoslovil, tu je to už lepšie. Aj keď nie som veľký fanda takéhoto fastcore, niektoré rýchle pasáže znejú fakt dobre. Trocha mi to pripomína v klepačkách starší GRIDE. Keď Prúmyslofka zvolní tempo, moc mi nesedí, ale to sa našťastie nestáva často. Sound je dosť surový, vynikajú ultra rýchle bicie a to je fajn.
    Zhrnutie: obe kapely prinášajú hudbu na úrovni, obal je absolútne vymakaný (skvele nakreslená chobotnica, nie dáka okopčená kokotina z netu!!!), vynil je peknej zelenej farby a navyše je doska benefičná na ABC. Highly recommended.

  1. RAPSÖD - Hradby
  2. RAPSÖD - Ruce od krve
  1. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Grinding party
  2. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Destrukce zevnitř
  3. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Den mrtvých
  4. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Egoisti z punku ven
  5. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Pád modly

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: E+H+A

Správa:

#7696 Cibazoll @ napí­sal/a: 11.04.2020 01:16:05

"Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!"

#2925 zlocinec napí­sal/a: 05.08.2011 10:11:36

hmmmm. slivkovy bernard. goood

#2924 rikArdo napí­sal/a: 04.08.2011 19:00:39

Rapsod zajebali fajne aj na Fluffe, len škoda, že sa tam tie české TOPky prekrývali, ale dalo sa to postíhať

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

22.06. 17:49 Tereza:


Romane-tezko radit, jedine se modlit at se to objevi na Discogs...

Drzim palce.
(guestbook)

21.06. 14:56 Balki:


Popici obal :)
SEDEM MINÚT STRACHU / the WILDERNESS MC (recenzia)

15.06. 16:13 roman:


Pozdravujem, vie mi niekto poradiť, kde zohnať LP Rübäniskö ‎– Nihil Blues
(guestbook)

05.06. 21:51 karfin:


cenu to malo ešte bez Barbary ... https://www.youtube.com/watch?v=X-2dOMn--d8
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

03.06. 08:13 Balki:


Nasrac, aj tak to bez Barbary nema cenu :/
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

02.06. 15:49 adrik:


Z toho by som si srandu nikdy nerobil: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/maduar-2020-tour-roznava/
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

02.06. 15:18 Balki:


Si rob picu, ze Maduar bol v Roznave ...
22.5.2021 ONDREY ZINTAER, SEDEM MINÚT STRACHU, MAREK MARCHIN Bardejov, Bašta (report)

06.05. 19:07 Elramon:


ja som spoko. prva verzia chaos, toto nie je extra vzhladne, ale ucelove, takze ok.
(novinka)

05.05. 18:10 Lichtle - B.I.T.CH.:


https://bitchxzine.blogspot.com/2021/05/obrana-bicova-pozdravujem-necitatelov.html
(novinka)

05.05. 08:19 punkerxxx:


Super, drzim palce, takyto kseft s doskami by som uvital aj v BA. (otvoril uz konecne Klaus ten kseft na Medenej po tych rokoch??)
(novinka)