Pozývame:


Pi 19.4.2024
Košice @ Collosseum

FUKOTY (SK), TVOI POSTOI (SK), MY O VLKOCH (SK), NIČITEĽ (SK)
vinyl afterparty
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7"

Autor: Masskillah | Počet videní: 1015

Totalitarianism still continues
    Recenziu by som kľudne mohol začať ospravedlnením Adrikovi, nakoľko táto recka mala byť urobená už dávno, ale letná rozlietanosť (a samozrejme vo veľkej miere aj to, že som hnilár) spôsobila, že sa ku vám dostáva až teraz. V drážkach sexy vyzerajúceho zeleného vynilu na vás čaká spoločná snaha dvoch spriaznených kapiel z Jihlavy. Začneme napríklad s RAPSÖD.
    Tých registrujem podľa mena už dlhšiu dobu, ale priznám sa, že nejak som sa k ich muzike moc nedostal. To bola chyba! Rapsoďácky crossoverový thrashcore v strednom tempe má skvele vyvážený pomer punkovej a metalovej zložky, výsledkom čoho je skvele zahraná muzika nepostrádajúca energiu a punkový odpych. Výhodou tohto mixu je absencia akýchkoľvek gitarových onanií. K punkovému vyzneniu prispievajú aj zborové vokály v druhom songu, ktoré do hudby veľmi dobre zapadajú. Celkovo by som RAPSÖD prirovnal k ranným MUNICIPAL WASTE (alebo ako hovoria bratia česi "MUNICIPAL WASTE pro chudé" hahah), čo je si myslím dosť veľká pochvala. Zvukovo nemám čo vytknúť. Akurát by som na sedmičku možno jebol o jeden song viac. Veľmi sa teším na ich vystúpenie na FFUD feste (zdravím sympaťáka Kocoura. "Jó pohoda ty vole":) V ďakovačke je slivkový Bernard, ktorý mám veľmi rád, takže ďalšie plusové body.
    PRŮMYSLOVÁ SMRT prináša muziku vo vyšších obrátkach. Ich matroš zo split Lp ma vôbec neoslovil, tu je to už lepšie. Aj keď nie som veľký fanda takéhoto fastcore, niektoré rýchle pasáže znejú fakt dobre. Trocha mi to pripomína v klepačkách starší GRIDE. Keď Prúmyslofka zvolní tempo, moc mi nesedí, ale to sa našťastie nestáva často. Sound je dosť surový, vynikajú ultra rýchle bicie a to je fajn.
    Zhrnutie: obe kapely prinášajú hudbu na úrovni, obal je absolútne vymakaný (skvele nakreslená chobotnica, nie dáka okopčená kokotina z netu!!!), vynil je peknej zelenej farby a navyše je doska benefičná na ABC. Highly recommended.

  1. RAPSÖD - Hradby
  2. RAPSÖD - Ruce od krve
  1. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Grinding party
  2. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Destrukce zevnitř
  3. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Den mrtvých
  4. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Egoisti z punku ven
  5. PRŮMYSLOVÁ SMRT - Pád modly

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: T+X+9

Správa:

#7696 Cibazoll @ napí­sal/a: 11.04.2020 01:16:05

"Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!"

#2925 zlocinec napí­sal/a: 05.08.2011 10:11:36

hmmmm. slivkovy bernard. goood

#2924 rikArdo napí­sal/a: 04.08.2011 19:00:39

Rapsod zajebali fajne aj na Fluffe, len škoda, že sa tam tie české TOPky prekrývali, ale dalo sa to postíhať

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)