Pozývame:


So 10.6.2023
Košice @ Collosseum

NERVY (CZ), NIČITEĽ (SK), GÁGOR (SK), POHROMA (SK)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

PANIKA, TRÄUME, BIB (20.5.2023, Wroclaw @ CRK)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

PIPESH, VOLE, BIB (19.5.2023, Košice @ Collosseum)

Najnovšia recenzia:

BETON - Zombie mustang safari CD

Najnovší cestopis:

INCRIMINATE (Česko, Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Stop and go fest 2022

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


KOMATOZ - TWO HANDS 12"

Autor: Adrik | Počet videní: 855

PHR
Import z Ruska. Import ako import, skoro polovicu labelov tvoria české vydavateľstvá. KOMATOZ a ich druhá kapela DISTRESS sú veľmi dobre známi svojim koncertovaním aj po strednej Európe. Hlavne v Čechách sú pečení varení na každom väčšom festivale. Za jedenásť rokov, ktoré pre ináčzmýšľajúcich ľudí v Rusku museli trvať prinajmenšom dvakrát toľko, stihli vydať dve samostatné CD, split CD so spomínanými DISSTRESS a českými DEMARCHE, nakoniec objavili kúzlo väčších placiek a pred dvoma rokmi vyšiel vinylový debut v podobe split sedmičky s talianskými REPULSIONE a napokon toto veľké čierne čudo (čiernou sa naozaj nešetrí) s názvom "Two hands". Ak máš aspoň časť z vymenovaných nahrávok, neušiel ti hudobný posun na každej z nich. Od rôznych mixov raw punku, ťažkotonážneho dizbítu, thrashu až k tomuto .. čo to vlastne je? Alexov spev stále mohutnie, dvojšľapke by ste namerali minimálne mach 3, mohutná gitara, ale so šialenými sólami a dunivá basa má na hony ďaleko od starého thrash metalu. Kde sa to zastaví?
Štýl kresby znetvoreného ježiška vysávajúceho ľuďom vedomie pripomína tú z albumu "Within the law", je viac než dosť možné, že je to od rovnakého kresliča. Okrem platne z obalu vypadne aj textová príloha, na jednej strane fotky členov + obsiahla ďakovačka, na druhej texty v rodnej azbuke a pre nás neskôr narodených aj v angličtine. Texty sú o všetkých zvrátenostiach, ktoré vás napadnú. Žiadne sprosté alebo sexistické gore sračky, ale predovšetkým sa točiace okolo kolobehu konzumu a otroctva v podobe ťažkej práce ovládaného nenažranými korporáciami a podobných potešení zo života, ktoré zažíva väčšina populácie, kde je istá len smrť. No žiaden optimizmus veru. Ani posledná rovnomenná "Two hands" nie je o nič "krajšia": "Na mene nezáleží, postatné je, že je to všade rovnaké, kontrola nad masami a ich podriadení, je to, čo boh stále hľadal." Vieš si predstaviť do takej agresívnej muziky vrieskať verše od Puškina? Osem skladieb vrátane intra na 45 rpm preletí ako nič a ty len otáčaš dosku a otáčaš až sa skladby zlievajú do jednej veľkej machule. Bohužiaľ. Výživnú pôdu vinylofílie zasejú ďalším plánom na čiernu placku, a to split 7" s KANSALAISTOTTELEMATTOMUUS, dávaj bacha, možno to už bude old school death metal! :)

  1. Road to hell (intro)
  2. Everything´s fine
  3. Emptiness
  4. Cant save this world on your own
  5. Im not ill
  6. Indifference
  7. What have you done for this?
  8. Two hands

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: J+K+X

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

30.05. 18:10 serus666:


diky za super report! aj ked s viacerymi vecami nesuhlasim. neviem vela background info, kazdopadne napr. v Berline si mozes dovolit mimoriadne mensie vstupne, ked je vopred jasne, ze bude natrepany c ..
19.5.2023 PIPESH, VOLE, BIB Košice @ Collosseum (report)

30.05. 16:24 Cubirkova:


Na koncertoch v DE si vypytali take love ze konec a nakoniec este aj bedakali ze malo. Vstupnemu 17€ sa teda nedivim, aj ked v Berline abo Lipsku to bolo tak o 5€ menej. A este sa spevak postazova ..
19.5.2023 PIPESH, VOLE, BIB Košice @ Collosseum (report)

25.05. 15:52 Luboshio:


Zvolen je známy svojou tradične dobrou návštevnosťou na UG koncertoch (už od 90tych)- SÚ TU KVALITNE VYCHOVANÍ A VYCHOVÁVANÍ HC/METAL ĽUDIA hehe. Super zhrnutie Miňo, nejako mi to tentoraz ..
13.5.2023 DADCARE, the PUBLIC, ADACTA, THORWALD, RUINEUM Zvolen @ Wake up (report)

25.05. 15:28 fog:


super report, uz nemusim pisat ja, ha. inak BIB podla mna tlak a strasne dynamicka a zivelna show. praveze to, ze nezastali, ziadne kecy, nic, len song za songom, to tomu dodalo intenzitu brutalnu. ta ..
19.5.2023 PIPESH, VOLE, BIB Košice @ Collosseum (report)

20.05. 02:47 Prasiak:


Fog AKA "drtička a huba sa mi nezastavia"
20.6.2022INCRIMINATE (Česko, Nemecko) (cestopis)

09.05. 18:56 Prasiak:


oo dikes za report, zabudol si už len chalo zrecenzovať.. <3 koniec hrania 21:20 luxus, nečakal som, neplanoval som.. kapely ma ojebali, že budu všetky hrať 30min :D
3.5.2023 DOOIE MUS, FYASCO, DOWNSTREAM Košice @ Collosseum (report)

03.05. 19:41 Balki:


Wrbo ked nebudes nabuduce brat to distro, nemozem ist ja? :D
7.4.2023SAMORAST (Čechy) (cestopis)

02.05. 23:15 svako:


zssk mi vo vlaku na wifi blokuje punkgen, lebo je tu zevraj skodlivy a nevhosny obsah. ste na seba hrdi dufam :D
(novinka)

25.04. 09:44 lichtle:


Dikes!!!
Boha tak pekne napísané!
BETON - Zombie mustang safari CD (recenzia)

26.01. 22:36 Prasiak:


Diskomiňo Pípeš nikto nič?
PIPESH (Slovensko) (predstavujeme kapelu)