Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

KOVOŠROT, MARNE, NERVY (13.4.2024, Žilina @ Hájovňa)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

MIND.OFF, POTENCE (31.3.2024, Bardejov @ Bašta)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #4 / 2012

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


LAHAR - UMĚNÍ STRACHU 12"

Autor: rikArdo | Počet videní: 1192

Doomentia
Áno, áno, áno. Rýchlo, rýchlo, rýchlo. Vonka je nový dvanásťpalec starých ksichtov a mne ako absolútnemu fanúšikovi tejto kapely nadskočilo srdiečko. Moja vinylofília si prišla tiež na svoje, pretože obal je totálne skvelý či už z vonka alebo z vnútra. Predstavuje apokalipticko-cirkevnú skazu, fanatickosť, nevedomosť, pápež držiaci v rukách ukrižovaného Ježiša Krista, no na míle vzdialený jeho posolstvu. Vzduchom lietajú bomby, mesto v troskách, človek ktorý na svojej ceste svetom klesol tak strašne hlboko až došiel k svojmu koncu. Hudba je „laharovská“ ale hlas je Banánov. Jeho texty sa mi pozdávali aj v jeho predchádzajúcich projektoch a tu mi sedia do tej hudby tiež, dokonca sa niektoré aj rýmujú. Nemyslím si, že by zaostával za Honzom, posunulo sa to zas o kúsok ďalej ale základ zostal. Thrash, kvíliace no uchu lahodiace gitary (môjmu teda určite) a gulomety bicích, ach krása! Títo páni to jebú tak skvelo dopredu, že za celý ten čas čo pôsobia proste nestrácajú energiu a dravosť. Niektoré mladé kapelky, ktoré by sa ich snažili nejakým spôsobom dobehnúť musia vypiť ešte veľa ryžového alebo sójového mlieka (každému podľa chuti). U mňa vyhráva song s názvom „Řecko“, no prišlo aj na tretiu tvár songu „Život tě naučí“. Musím spomenúť ešte cover od Kritická Situace- „Snad kdesi za Piavou“- ktorý je pekne odspievaný hehe. Ak nemáš doma Tesla gramofón z čias keď si tvoj tatko na ňom púšťal Helloween a Tublatanku nezúfaj, toto dielo vyšlo aj na CD formáte. Všetko to má na svedomí Doomentia, ďakuj im, nie mne. Títo šialenci majú byť začiatkom mája v bratislavskej Oblude. Keď ti táto kapela niečo hovorí, alebo ak máš rád hudbu na ktorú sa dá utekať, skoro až lietať tak môžem len doporučiť. Snáď pán boh dá a podarí sa mi tiež dotrepkať do nášho hla-d-ného mesta. Recenzia končí a platňa sa točí. Znova a znova. Škoda že 45rpm je najväčšia rýchlosť.

  1. Ďábel je hovno
  2. Pohřbeni zaživa
  3. Dva hroby
  4. Řecko
  5. Navždy nepřátelé
  6. Život tě naučí
  7. Fekete Peter
  8. Snad kdesi za Piavou

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: Z+T+W

Správa:

#2615 Večne nespokojný Viktor napí­sal/a: 22.03.2011 14:12:07

Môj foter počúval Iron Maiden a Nazareth! Recenziu nehodnotím moc kladne, sorry, ale je to strašne krátke, o doske som sa nedozvedel v podstate nič a ten Helloween si si mohol odpustiť.. Teším sa na ďalšie recenzie. Sebakritikou k lepšiemu zajtrajšku!

#2614 Balki napí­sal/a: 22.03.2011 08:00:41

"... z čias keď si tvoj tatko na ňom púšťal Helloween a Tublatanku" ... ty brdo

#2613 adrik @ napí­sal/a: 21.03.2011 19:42:57

Škoda tak krátkej recky, myslím si, že o Lahare by sa dali písať eseje, nielen o obale. S Banánom je to zmena, ale stále sa neviem zbaviť pocitu, že pán Samuel to stíhal podstatne viac, ale možno je to len sila zvyku. Vlastním limitovanú edíciu, ktorá je doplnená o slipmat (tá podložka na gramofónový tanier), luxusný hrubý gatefold (mohli byť všetky s gatelodom nie?, ale to by som potom nechcel vidieť tú cenu ..) + polovičný čierno - modrý vinyl. Vymakaná vec!
Čo takto vydať Lahar - Demo 2003 na 10" / 9"?
PS: Ďábel je hovno!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)