Pozývame:


Pi 12.8.2022 - 13.8.2022
Sereď @ Kemping

Ffud fest:
piatok: SMALL TOWN LIFE (SK), TVÖ (SK), 2 MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), GRINDHOUSE (Austrália), OMSORG (Dánsko), DEMERSAL (Dánsko), BETON (SK), RATO TRISTE (CZ), KURWS (Poľsko)
COURO (SK) x FVCK KVLT (SK), DUŠAN VLK (SK), CISAŘPANCÍŘ x GGSTALIN (CZ), IT´S EVERYONE ELSE (Slovinsko), IAMNOT (SK)
sobota: BLAMAGE (SK), KORIDOR (Chorvátsko), FAILURE (Taliansko), RÚBANISKO (SK), REK (CZ), KAKOFONIUM (Poľsko), TORPUR (Poľsko), HELTER SKATER (Poľsko), BEZLAD (Ukrajina), RIVERS RUN DRY (Maďarsko), PRACH (SK), SANGRE DE IDIOTAS (SK), TENDENCIE (SK)
LICKSPIT (CZ), IS DODELIJK (Nemecko), INCRIMINATE (SK), ARNOxDUEBEL (Nemecko), ORBÁN (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

PETROL GIRLS (6.8.2022, Liptovský Mikuláš)

Najnovší rozhovor:

TEUFELSMAUER

Najnovší report:

SANGRE DE IDIOTAS, DADCARE, ONA SNOP, FAMILY VACATION (19.7.2022, Lovčica - Trubín @ Pohoda)

Najnovšia recenzia:

2 MANKY HOOKERS AND A RACIST DWARF - Demo MC

Najnovší cestopis:

OTRAS (Rakúsko, Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river winter

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


LORD ALEX - KAŽDÝ POTREBUJE .. VIAC! CD

Autor: Balki | Počet videní: 1312

Allordex records
Po viacerých demách a prvom štúdiovom albume “Televízna rodina” z roku 2006 vydáva bratislavská, históriou miestami veľmi sporadicky fungujúca formácia LORD ALEX ďalší CD album s názvom “každý potrebuje … VIAC!”. Album vyšiel ešte v septembri 2009, čo ale vôbec neprekáža tomu, aby sme sa naňho pozreli dnes.

V prvom rade treba povedať, že toto dielko je vydané v naozaj veľmi peknom digipacku, ktorý okrem iného obsahuje aj kompletné texty. Grafické i materiálne spracovanie teda dosahuje toho najvyššieho štandardu.
So samotnou obsahovou stránkou to už však také dokonalé nie je. Na albume sa nachádza 14, celkom vyrovnaných skladieb. Žiadna nejak extra nevytŕča medzi ostatné, či už smerom hore alebo naopak. V podstate sa dá povedať, že takmer všetky veci sa nesú vo veľmi podobnom duchu jednoduchého punk-rocku. Štýlovo vybočuje jedine skladba “Ľudia vravia”, ktorá má veľký hitový potenciál, žánrovo však spadá do popových vôd :)
Textovo sa na doske podieľal viacmenej spevák Veslo, ktorý si svoju prácu odviedol celkom slušne – kritika aktuálnych nedostatkov doby z osobitého pohľadu autora je to, o čom budete pri počúvani „informovaní“.
Album bol nahrávaný v bratislavskom LavaSound Studios, ktoré to zvukovo zvládlo na úrovni. Mne osobne trošku chýba väčšia rozmanitosť gitár; keďže zostava Lord Alex obsahuje gitaristov dvoch, škoda to nevyužiť naplno.

Ak to zhrnieme, počin “každý potrebuje … VIAC!” má jednu zásadnú vadu – a síce to, že je málo zaujímavý. Pesničkám chýba väčší náboj, ktorý by dal poslucháčovi poriadnu facku. Každopádne je to ale kvalitne odvedená práca, s ktorou by mala byť určite najviac spokojná samotná kapela. Moja osobná spokojnosť sa však pohybuje “len” na stupni 5 z 10. Tu by som parafrázoval samotných hudobníkov – každý potrebuje viac, a tento album nie je výnimkou …

  1. Viac!
  2. Betón a plastik
  3. Nechcem o tom počúvať
  4. Hrdina (dnešného dňa)
  5. Ľudia vravia
  6. Vaše záujmy
  7. Môj svet
  8. Táto zábava je nudná
  9. Skôr alebo neskôr
  10. V pohode
  11. Som robot
  12. Vojna
  13. Nepochopený
  14. Kuba

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: F+U+3

Správa:

#2438 adrik napí­sal/a: 05.01.2011 15:17:14

peťo: Bohužiaľ tak to nevidím iba ja. Na živo som ich naposledy videl v Košiciach a musím povedať, že nič moc, živý prejav speváka bol, že pred každou pesničkou povedal, že je to píčovina / kokotina a pod. (načo to potom hrajú?) A čo že hrajú súvisle 6 rokov? Predtým nehrali, ten reunion som myslel. S demami sa to nedá ani len porovnať. Rád by som vedel dôvod umiesnenia loga a čísla Sozy biem na CD, ale to už nie je môj problém.

#2437 peťo napí­sal/a: 05.01.2011 14:06:49

No podľa mňa dosť nezaslúžene tvrdá kritika adrik. Kde si ich preboha videl na živo? Keď hrajú v BA je to podľa mňa vždy super a neodfláknuté, ako aj živý prejav speváka. LA hrajú súvisle asi posledných 6 rokov ak nie viac tak aký reunion? A ako sa pchajú do Sozy?

#2430 adrik napí­sal/a: 04.01.2011 11:49:44

Pre mňa dosť veľkým sklamaním, ako aj live vystúpenia. Staré demá Lord Alexu mám rád, ale toto CD až príliž kľudné a bez nápadov, aj keď melódiu zo starších nahrávok si ponechali. Z predchádzajúceho CDčka sa dala vypichnúť aspoň skladba "Televízna rodina", no z tohto mi nič v pamäti neutkvelo. Bohužiaľ musím konštatovať, že niektoré kapely by mali ostať bez reunionov a nepchať sa za každú cenu do Sozy.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

06.07. 12:26 kočo:


teufelsmauer moja oblubena kapela
TEUFELSMAUER (rozhovor)

24.06. 11:33 Mišo Štich:


Paráda! Dík za tip.
GOVERMENT BADTRIP - Demo MC (recenzia)

20.06. 15:21 4X3L:


Velice dobrý album aj bez žánrové čistoty:)
DISTAX - Božská komédia 12" (recenzia)

26.05. 22:19 miro:


dobre ti to kuruje axc
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

17.05. 08:09 Mišo Štich:


Super, zaujímavá stránka. Dík za info.
(novinka)

10.05. 15:21 Zxxx:


za ten Slavin 9.5 si mozte podať ruky z našimi náckami z lsns a Kotlebom,to iste robili pred pár rokmi...hnus*a ze liberálny fašizmus nieje :-D mozte náckov dovzdelavat v nenavisti...
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

05.05. 20:08 Wrbo:


Mňa by len zaujímalo, že keby jeblo v hlave napr takému Orbanovi. Kedy by si nárokoval územie niekdajšieho Uhorska a začal by vyhlasovať, že tu operuje fašistická uderka Slovenskí branci, ..
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

04.05. 19:49 axc:


sheby to je snad otazka na mna nie na tvorenie domnenok od inych ;)ale ano mas pravdu tiez sa cudujem niekedy.rad zajdem precitat recky info o koncertoch a som rad ze to tu niekdo drzi pri zivote ps n ..
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

04.05. 15:18 Scheby:


Prečo sem vlastne ten axc furt lozí?
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)

04.05. 12:42 anti:


axc: Chudacik sa v tom stracas. Uz si skusal vysoku skolu zivota?
ROZPOR - Hrubá sila 12" (recenzia)