Pozývame:


Pi 10.5.2024
Košice @ Collosseum

EMPTY HALL OF FAME (CZ), SAMORAST (SK), ROŽAVA (CZ), ANTISOCIAL SKILLS (CZ)
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

RAEIN (27.4.2024, Wien @ Rhiz)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

LOSER YEAR, LOVE EMBASSY, RAEIN (27.4.2024, Wien @ Rhiz)

Najnovšia recenzia:

KAZOSTROJ - Masopust MC

Najnovší cestopis:

NONCONFORMIST (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Predčasná vzbura #5 / 2013

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


St 27.9.2023: Spoločné vyhlásenie spriaznených kapiel k voľbám 2023

Spoločné vyhlásenie spriaznených kapiel k voľbám 2023Zoskupenie spriaznených kapiel okolo punkovej a metalovej komunity zverejnilo na sociálnych sieťach spoločné vyhlásenie o aktuálnych voľbách a potrebe ísť voliť. Ako hovorí jeden z autorov textu vyhlásenia Boris Bauer zo skupiny CATASTROFY: "Aj keď máme každý trochu iný pohľad na život a politiku, v zásadných veciach majú všetky zúčastnené kapely jasno."

Hudobníci si uvedomujú svoj dosah na ich fanúškovskú základňu a chcú ho takto pozitívne využiť.
"Vždy sme sa ako kapela vyjadrovali k sociálnym témam a politike. Vnímame to ako prirodzenú súčasť našej subkultúry., dodáva Matej "Datra" Vít z punkovej stálice ROZPOR, ktorý je aj autorom kreslenej ilustrácie k textu.
Niektoré z týchto skupín sa podobnej spoločnej aktivity zúčastnili už aj v minulosti pri rôznych významných udalostiach - napríklad pri voľbách alebo na výročie vzniku zločinného fašistického Slovenského štátu.

Text vyhlásenia:
Nebudeme chodiť okolo horúcej kaše.
Voľby sú tu a my nechceme, aby sa do vlády dostali čistokrvní náckovia, mafiánski zlodeji, pohrobkovia komunistov, či proruskí kolaboranti, ktorí slovník ladia podľa aktuálnych preferencií manipulovateľného ľudu.

Áno, vieme! Ste unavení z politiky a mnohí si myslíte, že politika do muziky nepatrí, pretože ňou nechcete mať zasratý ešte aj ten posledný kúsok pohodovej bubliny, ktorá vám pomáha prežiť v sračkách bežného života. Chápeme to. Zo skúseností však vieme, že práve politika do veľkej miery ovplyvňuje v akých hlbokých sračkách sa tým životom brodíme.

My si dobre pamätáme útoky náckov na punkové a metalové koncerty, napádanie a bitky v uliciach kvôli inému zovňajšku či svetonázoru. Kopec z tých útočníkov dnes nosí oblek a už sedí v parlamente a kopec im podobných sa tam hlási. Šatník zmenili, mentalita a mokré sny o diktátorskom režime im však ostali.

Mrzí nás, že ostatné vlády premrhali šancu ukázať celej spoločnosti, že sa to dá robiť inak, na úrovni. Tou klauniádou totiž otrávili a odradili mnohých príčetných od ďalšieho záujmu o politiku. Napriek tomu si nemyslíme, že by bolo múdre voľby odbojkotovať, prípadne voliť strany s totalitnými, alebo mafiánskymi sklonmi.

Chceme žiť v spoločnosti, ktorá nediskriminuje menšiny, ctí vedecké poznanie a napríklad vo vojne na Ukrajine vie jasne pomenovať agresora. Nechceme návrat do totality, či v niektorých prípadoch dokonca až do stredoveku. Sme súčasť menšinovej subkultúry, ktorá oslavuje pestrosť a inakosť. Pošlime preto v sobotu náckov, komunistov a zlodejov do riti, kam patria!

Podpísané kapely:
ADACTA, BETON, BRATISLAVSKÉ DIEVČATÁ, CATASTROFY, DAVOVÁ PSYCHÓZA, DIMENZIA X, DISTAX, FYASCO, ILEGALITY, KANÁL, LES MYZERABLES, LUTRA, MIŠO ŠTICH, MODRÝ PONDELOK, MUNÍCIA, NEHA!, ROMANES, ROZPOR, SISTEM ERROR, SHALLOV, SUPRESSER, VEĽKÁ POTREBA, VBPS, ZAČIATOK KONCA, 2 MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF, 29. AUGUST.

Pridaj komentár k novinke:

Meno:

Email:

Antispam: S+F+I

Správa:

#7986 d @ napí­sal/a: 26.10.2023 14:53:04

@kkt, nie som sice tvoj mily, ale aspon si mi nevynadal, pokrok. Nabuduce si prosim odpusti aj tieto zosmiesnujuce pomenovania.

Ja som boj proti fasizmu nechapal nikdy iba ako boj nackom (predpokladam, ze to tym naznacujes, ze tak ako boli v 90.rokoch nackovia na uliciach, tak teraz su v parlamente).

Takyto antifasizmus logicky vyusti do toho, co naznacujes, ze kedze sa nackovia presunuli do parlamentu, tak sa musia nejako aj antifa ludia (sprostredkovane cez volenie politickych stran, co slubuju, ze s nimi zatocia...).

Rovnaka logika ako pises by sa dala v podstate uplatnit na kazdu aktivitu. Naco budem za nieco bojovat d.i.y., ved to nema zmysel - sefovia su silnejsi, nackovia su silnejsi, dezolati su silnejsi... Treba dat hlas strane, co s nimi nieco urobi, ja si urobim pohodu doma pri chipsoch a serialy, pojdem sa vykricat na koncert a vybavene.

Boj proti fasizmu chapem sirsie ako boj proti statu a kapitalizmu. Mali by sme sa bavit ako robit veci efektivnejsie, spolu a nie stracas cas debatami a vyhlaseniami, na koho delegovat svoju moc.

#7985 kkt napí­sal/a: 24.10.2023 18:03:16

nie moj mily, nestaci. Mozno si si nevsimol, ale fasisti dnes nie su ti isti, ako boli po roku 1989. Tvoje diy vylepovanie nalepok ani fyzicke konfrontacie dnes nic nezmenia.

#7984 d @ napí­sal/a: 23.10.2023 22:39:17

jasne, bojovat proti fasizmu uz nestaci ako bolo zvykom po roku 1989 d.i.y. Potrebujeme si vypocut vyhlasenie kapiel, ze treba ist volit a tym sa vsetko vyriesi. Ale nie volit hocikoho, ale jasne sa vymenuje koho vsetkeho vlastne nie, aby bolo jasne, koho treba.
Tieto vyprazdnene postoje, su pluvancom do ksichtu vsetkym ludom, co odrastali na punku a stale sa snazia robit na tom, aby bolo menej statu, menej kapitalizmu, viac kolektivneho rozhodovania, viac d.iy. kultury.
Ale uz sa opakujem a ty vlastne tym prispevkom si zase nic nepovedal. Cim to asi bude...A asi je to tak aj lepsie.

#7983 zavriem oci a ignorujem fasizmus lebo som d.i.y napí­sal/a: 23.10.2023 10:45:26

d: k srackam, ktore sem pises sa ani neda vyjadrit inak ako ironiou

#7982 d @ napí­sal/a: 23.10.2023 07:36:59

@Peter, idealne zacat diskusiu s tym, ze vynadas tomu druhemu...
Nijako si sa nevyjadril k tomu, co pisem (ked tak akurat zosmiesnovanim a ironiou - neviem, mozno, ked nie su argumenty, tak aj take nieco staci?), o apolitike nikde nehovorim (prave naopak).
Asi by sa ti zislo citat viac s porozumenim.
Pekny den.

#7980 Peter napí­sal/a: 18.10.2023 17:14:23

Píšeš parádne hlúposti -)))
Už samotný názor, že do umenia politika nepatrí, je absolútne politický, ty pako.
A vieš, ktože to povedal? Orwell.
Ten totiž videl, že presne takíto mudrci, čo sa zastierajú za takzvanú apolitiku, tým v skutočnosti sledujú svoje ciele a majú v hlave nasraté.
Pcha - že "nevtahuju velku politiku do nasich zivotov" - myslím, že takýto antagonizmus, dobre, po slovensky takúto kokotinu, môže napísať fakt len naslovovzatý profík -)))

#7977 d @ napí­sal/a: 06.10.2023 14:08:58

Ja len aby to nevyzeralo, ze punkova scena je v tomto nazore, co je tu vyssie, jennotna.
Nie, nie je.

Sice sa kapely, ktore d.i.y pristup k zivotu a spolocnosti, nevyjadrili, verim, ze ich je vela takych, co nevtahuju velku politiku do nasich zivotov a nediktuju koho mam volit (a koho nevolit). Skratka drzia sa principov d.i.y a nenutia ma, aby som si povedal, ze punk je len hudba, a vlastne mam dospiet a ist volit, lebo to co nedokazem zmenit, tak to za mna lepsie urobia politicke strany.

Hoci vidim podpisane viacere kapely, ktore aktivne pocuvam a som trocha znechuteny, dufam, ze s tymto prehlasenim aspon nesuhlasi cast clenov a cleniek podpisanych kapiel. Nerad by som ich prestal pocuvat...

Takyto text (a aj nedavne srackove "interview" s rozporom) patria na stranky normalnych medii, a nie d.i.y punkoveho webu.

d.i.y or die
(Ne)volit nestaci!

#7976 Peter napí­sal/a: 04.10.2023 18:06:21

Tak to si dobre napísal - to by bol fakt popiči line up na nejaký UG fest budúci rok ! -))))

#7975 Ramirez napí­sal/a: 03.10.2023 10:32:47

Budúco ročný line Up na najväčšom UG feste pohode:)

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

03.04. 21:34 Rado RK:


Bolo skvele, kopa ľudí naozaj odkiaľkoľvek...ako vždy naozaj ústretové prostredie bosorky...dik...normálne mi to pripomenulo BB spred skoro 20 rokov keď v Irishi, Tartarose, Podlaviciach, 77m ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

28.03. 14:49 deegee:


Wrbo: Nesom istý, či si Adam pamätá večer :(
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

27.03. 07:06 Wrbo:


haha super report :-) Adam mi to podal podstatne strohejšie, už aj čítam, že prečo :-D
23.3.2024 MIND.OFF, ĎAS, DEPTHS OF MEXICO, MOIRA Košice @ Collosseum (report)

22.03. 19:06 emo:


Jedina moznost spieval Achmed. bol aj Vrabec ale nie vzdy. a staly clen bol Papi na gitare. Bicie neviem kto.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

22.03. 12:15 Majo:


Jasné že Košice!!!pilier ug scény vtedy a z chromatic A
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:21 adrik:


http://muzika-komunika.blogspot.com/2017/02/jedina-moznost-skusobna-live-atrium.html
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:20 Noro TT/Wien:


A bola tu otazka na tu Jedinu Moznost. Mysli sa JM z Kosic, kde hrali clenovia Nonc., tusim v 1989-91 (inac velmi potesilo, toto pocut po vyse 30 rokoch!)
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 19:17 Noro TT/Wien:


Dobre si to napisal kamo! Oplatilo sa z Viedne prist, aj ked boli namietky, ze Noncoformistisu nezohrati, ale u mna to atmosfera koncertu (aj pred koncertom) prevalcovala. Prach som predtym nepoznal ( ..
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

21.03. 11:58 Majo:


A ktorej jedinej možnosti?lebo jedna je niekde z Handlovej,
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)

20.03. 21:21 fog:


no vidis brasko, ako si to pekne naklepal. ako nic. mucosolvan na hrad.
18.3.2024 PRACH, PIVNICA, NONCONFORMIST Banská Bystrica @ Bosorka (report)