Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


14.9.2021 KAZOSTROJ, AHOJ, DIMENZIA X; Banská Bystrica @ Kaktus

Autor: Wrbo | Pridané: 18.9.2021 | Počet videní: 804


Tak a konečne sa dočkala aj Bystrica! Koncert robený vcelku narýchlo, ale taká je doba, plánovanie dopredu sa nemusí 2x vyplatiť. Kedže to bol dátum návštevy pápeža, tak bola ešte aká taká šanca, že to vyššia moc nezruší. Tak poď na to!
Dva dni pred koncertom mi definitívne chcíplo auto (RIP oktávka) a nastali mierne komplikácie s odvozom spevového aparátu. Našťastie sieť kamoškov funguje (dík Kalach) a plán sa realizuje na minútu presne! Do Bosorky teda prichádzame presne na 8 hodinu večernú. Spotení jak prasce (prasce sa potia?) ponosíme tie ťažké kravy dole a nastáva séria zapájania aparátu metódou pokus omyl. Dlhšie sa tie veci nevyužívali a teda nebolo jasné, čo za ten rok sucha vypovedalo službu. Zvítavam sa s Marošom / KAZOSTROJ, s ktorým sme si posledné obdobie dopisovali, no naživo sme sa ešte asi nevideli - teda možno raz, ale to sme sa vôbec neregistrovali. Čo to sa pozapája a vyzerá to, že by sa to mohlo spojazdniť bez nejakých problémov (počiatočný optimizmus haha). Inak výber kapiel bol excelentný. Adam toho oslovil viac, no takto na rýchlo kdekto nemohol. Myslím ale, že tieto tri bandy sú každá vo svojom štýle na popredných miestach pomyselnej pyramídy - teda aspoň pre mňa.
Prvá ide kapelka KAZOSTROJ z vyjeBánoviec a je to moja premiéra. Registrujem ju od prakticky od začiatku, kedy bola vlastne len oneman projekt a práve tieto prvé veci mi moc nerezali. Kde kto to prirovnával k ČADu. A vlastne občas ešte stále začujem prirovnanie "čad pre chudobných". Pri ich sete som nad tým aj rozmýšlal a možno to aj trošku chápem. Teda farba hlasu je podobná. Témy sa občas tiež o seba obtrú, ale čo ja viem ... Nepríde mi to až také kritické. ČAD ma nebaví a toto práveže žeriem. K ich setu by som asi len napísal, že to bola jeba. Kopec zmien, husté riffy, parádne príhovory. Nemám výhrad. Možno tá dĺžka setu bola akurát tak na hrane (pre mňa) a tá posledná coverovka do setu moc nezapadala. Určite si ich ale očekuj, je to kvalitka.
AHOJ odpálili svoj set ako druhí a opäť stojím s otvorenou papuľou. Spomedzi všetkých bánd, v ktorých sa títo ľudia mihli ma práve táto baví najviac (ok o prvenstvo sa delí s KITTom). Krátke, intenzívne, energické a hlavne prirodzené. Bubeník Rišo je neskutočný makač. Tým starým bosoráckym amatkám nedaroval skutočne ani trochu oddychu. Ešte pred ich setom študujem Justinovu gitarovú hlavu a som celkom prekvapený, že Ampeg robil aj čisto gitarové hlavy. Pre mňa novinka.
DIMENZIA X je u nás celkom pojem. Asi nepoznám človeka, ktorému by sa ich album "Nik nie je bez viny" nepáčil. Pár evrgrínov z neho zaznelo aj tu. Spočiatku trochu hapruje mikrofón, ale borci si s tým poradili. Ja ako každý poriadny zvukár som sa zakecal pred klubom haha. Ako som už vyššie načrtol, tak chalani majú u mňa rešpekt, že budú na scéne už pomaličky 30 rokov a aj po toľkých rokoch to majúv hlavách upratané, čo dokazujú aj jednak nové songy, či príhovory pred piesňami. V tomto skladám pomyselný klobúk z hlavy dole. Taký bordel pred kapelou som tu v Bosorke už dávno nevidel. Ešte aj Vajco sa húpal na mieste a spieval si a to sa stáva tak raz sa svetelný rok!
Platiacich bolo niečo cez 50 a akcia vyšla do mierneho plusu, tak sa nie je na čo sťažovať. Dokonca prišlo kopec starých a dokonca aj nových tvárí, takže dávam plný počet bludišťákov.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: N+K+W

Správa:

#7881 kočo napí­sal/a: 20.09.2021 19:21:45

dík za pekné slová aj za pozvání! Len ešte treba spomenúť Tánine jedlo - to bol headliner večera!

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)