Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


26.7.2019 FLUFF FEST 2019; Rokycany

Autor: Fog | Počet videní: 978


Fluff fest som evidoval dlho, ale prvýkrát sa mi tam podarilo dostať až minulý rok. Hrali sme s MEDICATION TIME na All go - no slow stagi. Bolo nám tam fajn a celkovo sa u mňa festival zapísal dobre. Až na nejaké detaily (hlavne dostupnosť jedla v neskorých hodinách) to bolo epické. Nové prostredie, nové zážitky. Celkom sa mi tam zapáčilo, aj hudobne. Viem, že Fluff puristi poslednú dobu preklínajú line-up. Ja to síce v globále nemôžem hodnotiť na základe jednej návštevy, ale za mňa som sa bavil. Brutal power-violence sety, hardcore náklady, pomalé temnoty či rôzne žánrové odchody. Mám to rád pestré.

Na koncerte v Košiciach v máji sme dostali od Skuldu opäť pozvánku, tento krát ako INCRIMINATE. Najebaný tam v backstagi som sa ho pre istotu šesť krát spýtal, či naozaj. Vraj má pre nás slabosť. Som rád, že mu vydržala aj po tom, ako som tam neskôr večer predviedol svoju neandertal verziu. Silný večer v skvelej spoločnosti. Všetko platilo našťastie aj po vytriezvení. Po obdržaní hracieho času bolo jasné, že tam pôjdeme na etapy. Jakub s Dávidom vyrazia tradične už v stredu na pre-fluff večer, ako majú vo zvyku každý rok. My s Olim až piatok ráno a návrat v nedeľu. Troška skromnejšie, ale robota a povinnosti nepustia. Štvrtok balíme komplet gear dvaja. K tomu ešte milión vecí, čo berieme chalanom od stanov po vaky. Spotení preklíname. Ale čo narobíš. V kapele sa aj maká.

PIATOK
Vyrážame skoro, cesta ide rýchlo a prichádzame okolo piatej. Parkujeme skraja vedľa chalanov z JAKUBYSKO. Do troch minút koluje prvá fľaštička a pri narážke na barly skvelá story, ako si Filip zlomil nohu na dovolenke v Alpách po pár minútach na svahu. Ale previezol sa aspoň vrtuľníkom chalan. Medzitým dohrá na hlavnom pódiu GRAF ORLOCK, čo som tak troška chcel vidieť, ale mám piči hneď po siedmich hodinách šoférovania utekať pred stage. Tak tie tri posledné songy načúvam z parkoviska. Možno by som aj zišiel, keby spevák skôr povedal, že posledná show v Európe. Čo už. Balím, vytneme dačo a idem poriešiť vstup. Keď sa vraciam k autu, v Psych tente začína set TORPUR a to si už dám. Silná hluková stena, poháňaná punkovými gitarami zabalenými v primitívnej agresívnej rytmike, ktorú dokresľuje vokál s echom na maximum. Masívny útok dynamického bordelu. Bavilo ma to už predtým a baví ma to stále. Zaujímavá kapela, ktorá sa s tým moc nesere. A to je devíza. Niekedy je menej viac. Hlavne keď to má feeling.


the SEEKER
Najbližšie chceme vidieť the SEEKER na rýchlom stagi, ale začínajú až o  siedmej. Tak ubaliť, naliať a Oliho slovami sa zajebávať pri aute. Do areálu teda až pred siedmou, mierne čapnutý. Pred fast stagom dávam debatu s Mikom zo SEEKERu a čakám, kým Oli donesie pivo. Zrazu dobehne s pollitrom a slovami: "Pozri sa za seba." Otočím sa a tam Tónika aj a Dianou. Odišiel som od seba. Dorazili tajne z Nemecka. Pôvodne o tom bola reč, ale Tommy to dávnejšie zrušil a tak tam stojím prekvapený bez slov. No nič. Toto sa iste zvrtne, keď sme celá dementná kapela zase pokope. Najprv ale pozrieme set.

THE SEEKER z Milána otvárajú rýchly stage. A hneď bomby. Napliaskaný fastcore lomeno péve spúšťa ľudí do pohybu a začína to hustnúť. Z reprákov agresívne songy prilievajú olej do ohňa. Akonáhle sa bubeník chce predýchať na desať sekúnd, hneď pohľady od kolegov, že má hrať. Neni kedy. Prach obíja telá v pohybe a spevák stratený dole medzi nimi. Na dva songy sa pridá aj Dubák, ktorý tu voľakedy bliakal. Pred stagom jedna guľa plná hluku, ľudí a energie. Instantne navreli žily na čele. Lepšie sa to ani nemohlo rozbehnúť.


CONTROLLED EXISTENCE
Späť k autu dačo vyžrať od radosti a späť na set CONTROLLED EXISTENCE. Tú máš tiež garanciu toho, že ťa odfúkne od stagu. Grindcore surovej školy hnaný nenávisťou. Zubár ničí bicie, chalani gitary a Ľuba seba za mikrofónom. Songy ťa zasahujú jeden po druhom ako trieštivé náboje a nechávajú zdevastované orgány. Tie moje už sú poznačené, lebo štiepime pálenku ako profesionáli. Celé sa to nádherne spojí vo festivalový moment, kedy sa zabávaš na dobrú muziku s ľuďmi, s ktorými ťa to spája. Emočné veci.

Po ceste pozrem song či dva od SPORT, ale nejak mi to nestačí. Berieme nejaké chálko a po skúsenostiach z minulého roku si odkladám nejaké vegan burgery aj do auta. Pre istotu. Myseľ sa začína príjemne zatemňovať. Tak som rád, že došiel Tomy, že trávime spolu s Olim prakticky každú sekundu večera a užívame si to, že sme spolu. Bledneme pri aute a drinkujeme, ja balím ta het. Do pozadia hrá Psych tent. Tu a tam sa pristaví známa tvár, ktorá automaticky vyfasuje kovový poldecák s tmavým obsahom. Niečo dáva tušiť, že tento ročník toho uvidím asi menej, ako ten minulý. Ale hlavne sme spolu. Netrávime spolu veľa času, tak to musíme vyťažiť.

Sťahujem grupu pozrieť THOU. Priznám sa, veľmi som to chcel vychytať. Z nahrávok je to tak pol na pol u mňa, hlavne ich majú na svoj žáner celkom dosť. Ale má to niečo do seba a navyše, keď už je tá možnosť, dobrý sludge/stoner nezaškodí. Prichádzame ale po začiatku, pred hlavným stagom je masa ľudí a nemáme chuť sa tým prebíjať, tak ostaneme prizerať zozadu. Nejak to ale nefunguje na takú diaľku. Výkon je super, aj muzika baví, ale atmosférou to nejak nestačí. V tom mentálnom stave a fyzickej vzdialenosti by som to potreboval kontaktnejšie. Kapela tip top, o to pokoj, ale akurát teraz potrebujem proste silnejší impulz. Presúvame sa od hlavného k rýchlemu stagu, kde budú moje potreby zanedlho uspokojené.


JODIE FASTER
Pódium obsadia JODIE FASTER. Táto francúzska štvorica je presne to, čo potrebujem v tomto momente. Rýchly punk mixnutý old school 80s hardcore výplachmi, hraný v smrtonosnom tempe. Každý jeden song je ako úder skate doskou po krížoch. Kolieskami vonka. Ono aj označenie "skate" je pre túto kapelu príznačné. Muzika je hlavne rýchla, nekomplikovaná, ale nápaditá, svižne úderná a nesmierne energická. Toto by rozhýbalo aj mŕtvolu. Ľudia v rituálnych pohybových kreáciách, kapela so stodesať percentným nasadením. Výmena energie v plnom prúde a môj mozog dostáva zásahy dopamínu v pravidelných intervaloch. Toto nemalo chybu. Silný set a za mňa jednoznačne hudobný vrchol tohto dňa. Akurát si s odstupom času vyčítam, že som na tú rozjebanú hlavu nenakúpil od nich žiadne nosiče. Nedá sa všetko.

Odbehneme na set FREDAG DEN 13:E. Mal som možnosť vidieť ich na Obscene a odvtedy sa mi zapáčili. Švédsky crust, ktorý pozná melodické momenty, ale vie pekelne prikúriť pod kotlom. Proste tradičný severský náklad. Tam sa tí ľudia rodia asi s gitarou v ruke. Tu ma ich set ale kus obchádza. Nutno podotknúť, že mojou vinou. Jednak sa mi zase nechce prebíjať davom, pretože prichádzam v polke. Takže odstup tomu nepomôže a ani to, že JODIE FASTER mi pár minút dozadu práve natrhli riť. Mám pocit, že to pozerám cez výklad. Dám pár songov, beriem pivko a spať na All go - no slow stage na set ENTRAILS MASSACRE. Ubalím, stretnem Radka, tak pokolujeme, než sa tento nemecký stroj rozbehne.

ENTRAILS MASSACRE pustošia scénu už pekne dlho. A oprávnene. Aj tu predviedli, prečo sa s nimi stále počíta aj do budúcna. Natrepaný grindcore set. Osobne nejak nejdem nahrávky, ale naživo ma to bavilo vždy. Je tam štandardná kvalita, čo sa týka výkonu. Danilo je skvelý frontman a celá kapela odvádza serióznu robotu. Takto sa to má robiť. Takto sa to má hrať. V tom bode to ešte neviem, ale na dneska posledný set, čo vidím. Idem k  autu, po ceste kontrolujem dostupnosť jedla a keď vidím dva rady stojacich ľudí na posledné porcie, som rád, že som sa prozreteľne zásobil už predtým. Pri aute sme zase komplet kapela a k rozliatym panákom sa pridáva David. Party ide ďalej.

Kým u nás sa striedajú kolá páleniek, na Psych tente zase kapely. Zaujme ma hlavne BAHRATAL. Black punk jak kokot. Na moju škodu neodbehnem, znelo to famózne. Ale ako som spomenul vyššie, som rád, že sme pokope a  to má momentálne prednosť. S Tomym sme tento rok strávili len tri týždne. Niekedy je festival viac o ľuďoch, ako o hudbe. V tomto prípade to platilo stopercentne. Ako tam bledneme a popíjame, tu a tam sa niekto primotá. Obsahy fľašiek priebežne miznú. V jednom momente vyeskalujem a z dierky na prst zrazu dotrhám Tónovi tričko. Osprostel. Aj ja očividne. Besnota. Hlavne, že som chcel piť s rozumom, keď zajtra hráme, ale život je už raz taký. Priebežne odpadávame, až sa ocitnem sám s Dianou, ktorá si ide dookola alko slučku, že prečo ju nemám rád. Keď sa táto téme konečne uzavrie, je čas to zabaliť, lebo sú štyri preč. Ledva žijem. Som ešte schopný si umyť zuby a hodiť sa do spacáku. Na dnes je dobojované.

SOBOTA
Budím sa niečo po desiatej. Otváram zips a vyliezam zo stanu. Mentálne sa cítim ako jaskynný muž, ktorý vyšiel po dlhej zime z úkrytu a pocítil na tvári prvé jarné slnečné lúče. Dávam si dokopy myšlienky a snažím sa nahodiť operačný software. Pohľadom zablúdim na tri vypité litrové fľaše pálenky, ktoré tam ležia ako memento ľudskej výdrže a debility. Dali sme to štyria s menšou výpomocou. Niet sa čo diviť, že vytretosť dosahuje levelu neschopnosti nadiktovať svoju adresu.

Dám nevyhnutné sranie. Priebežne sa preberá zvyšok. Za mňa sa nedá hovoriť o zvyškovom alkohole. Ešte mi regulérne píše. Dostávam jack ass strih, príznačný pre moje opité stavy a skáčem k polospiacemu Dávidovi do stanu. Dopadnem váhou na prsty ľavej ruky a okamžite pocítim bolesť v ukazováku a prostredníku. Precitnem v momente a idem si stonajúc stískať poohýnané prsty do stanu. Smiech prešiel. Treba si privodiť zranenie na ruke pár hodín pred koncertom. Čistý kokotizmus. Našťastie bolesť v priebehu dňa poľaví, ale ako píšem tieto riadky, stále nemám prsty v stopercentnom stave a pri kokotskom pohybe ešte zabolia.


Náš set zboku
Keď sa troška ukľudním s vedomím, že som si prsty len narazil, ale nezlomil, a tým pádom neriešime pohotovosť, sádru a rušenie koncertu, môžem sa vrátiť späť do reality. Vonka je už kurevsky teplo. Včera to bol tiež výpek, dnešok vypadá rovnako. Areál sa otvára až o druhej, takže naše kroky smerujú jednoznačne na kúpalisko. Až v bazéne po ponore a pár záberoch pod vodou si uvedomím, ako zo mňa ešte razí. Neni sranda sám seba dýchať. Porochníme sa, pobledneme a ideme do čínskej na obed, lebo v žalúdku sa otvára priepasť. Natlačíme sa a späť do areálu prichádzame niečo pred treťou, tak sa ešte vystriem do tieňa pri aute načerpať energiu. Do tela aj do prstov. Preklínam svoju schopnosť načasovať si zranenie a dúfam, že set prebehne v poriadku. Stretávku máme o štvrtej pri aute. Tá hodinka na karimatke pomôže dokončiť proces triezvenia.

Ideme autom dozadu k stagu sa nachystať. Ako skladám stojany, zistím, že sa mi na jednom odjebal závit a je nepoužiteľný. Skvelé. Situáciu zachraňuje Yago. Hrajú po nás, takže zanedlho prídu a jeden mi požičia. Kým sa chystáme, hrá DEATH CULTURE DEPRIVATION s niektorými členmi LYCANTROPHY. Produkcia tejto kapely je ale inde a príde mi to ako štandardný crust/grind v českom duchu. Odohratý dobre, ale viac ma oslovuje ich domáca kapela. Zanedlho prichádza náš čas. Dáme zvukovku a celkom stŕpnem, keď vidím, koľko sa na nás prišlo pozrieť ľudí. Tipujem okolo tristo hláv. Možno menej. Úprimne, som prekvapený takým záujmom. Na trému som ale stále fest vytretý. Obvody a senzory sú vypnuté. Takže to odklepem a odohráme to hladko a bez problémov. Prsty vydržia a ľudia sa pod stagom bavia. Odozvu máme super. Atmosfericky jeden z našich najlepších koncertov. Sme spokojní. Obzvlášť Jakub a Dávid, pre ktorých je toto menší splnený sen. Emotikon srdiečko hashtag kapelovanie.


JAKUBYSKO
Pobalíme auto. Dvíha sa vietor, kopia sa mraky a podľa predpovede má prísť búrka. Idem pozrieť JAKUBYSKO, ktorí nastupujú hneď po nás. Páči sa mi, že začali pretkávať songy intrami. Je to celkom vtipné a hodí sa to k nim. "Bravo, jesteš alergikem" bol top. Troška ma mrzí, že skrz počasie sa začalo pred nimi vyľudňovať, lebo chalani zajebali silný set aj výkon. Táto kapela nedokáže podliezť svoj kvalitatívny štandard. V podstate ako dohrali posledné tóny, začína kvapkať a utekáme k autu, aby sme šli preparkovať a boli eventuálne schovaní. Ako prejdeme dvesto metrov, vonka nastúpi mordor. Spustí sa extrémny dážď. Hustý, ťažký a nekončiaci, podporený silným vetrom. Zaparkujeme pri našom kempe a čakáme. Vonka vidíme ľudí utekať v panike zľava doprava, až sa to tam okolo nás vyľudní ako po morovej epidémii. Nikto nikde. A okolo nás so stoicky kľudným krokom vo flip-flopkách prejde čávo, ako keby sa vonka nedial koniec sveta. Pekná momentka. Vo finále to ale vypadá na dlho. Aspoň v kľude a hlavne suchu ubalím a zapálime. Som rád, že sme to vychytali a môžeme to celé prečkať v aute. Plnohodnotne leje hodinu bez prestávky.


Pánko
Keď sa to ako tak ukľudní, vylezieme von. Ešte nejaké kvapky padajú, ale malo by to byť za nami. Je akurát osem a o takom čase majú hrať na hlavnom stagi TØRSÖ. To mi nesmie ujsť za žiadnych okolností. Aj s rizikom, že zmoknem od bundy až po ponožky. Zídeme do areálu, ale očividne sa všetko posunie. Začnú menšie prehánky a tak sa schováme pod výčapný stan. Zobereme si pivo a pálenku. Pomedzi plnku ľudí pod stanom sledujem, ako zo stagu zmetajú litre vody. Ešte očividne kopa času, ak nechcú usmažiť kapelu zaživa. Odbieham vyriešiť cesťák, kým je čas. Keď sa vrátim do stanu, už sa tam pri chalanoch motajú kamoši z ARNOxDUEBEL a ANF s maskotom Salvatorem. Výborne. Hneď ďalšie kolo do toho sparna pod stanom a keď konečne prestane pršať, dá sa ísť konečne na čerstvý vzduch.

Nevzdaľujem sa od hlavného stagu. TØRSÖ u mňa povinne. Pár rokov dozadu som ich videl v Pešti v pivnici a od vtedy túto kapelu silne môžem. Dokonca som si k platni kúpil aj triko, čo bežne nerobím, tak mi to zapísalo. Predviedli tam neskutočnú show. Bol som zvedavý, ako naložia tu. Niežeby som sa bál, ale predsa len, klub je klub. Ale to, čo tam dokázali, prekonalo všetky očakávania. Ich muzika ma baví. Hardcore od podlahy, postavený na precíznych gitarách a neskutočne posadenej punkovej rytmike. Silná, agresívna, nápaditá muzika. Troška s crustovým presahom. Kapela výkon neskutočný. Gitarista s basáčkou sypú riffy, speváčka behá a kričí na všetkých naokolo a bubeník čistý stroj. Kebyže mu dáš do ruky krompáče, tak vykope kanalizačnú jamu odtade až po vstup. To nasadenie, dynamika, spád. Tá intenzita! Ukážkový set. Energeticky rozjebali všetko naokolo. Ostatne polovica TØRSÖ predtým pôsobila v PUNCH. To hovorí samo za seba. Nebolo treba byť ani pod reprákom. Toto trhalo obočie aj ľudom dole v meste. Výkonnostne festivalový strop za mňa. Hudobne treba prešlapať dlhú cestu do takéhoto bodu. S Olim si celý čas meníme veľavravné pohľady. Takto vypadá a hrá bezchybná kapela. Opäť neskutočné. TØRSÖ über alles.

Rozmýšľame, čo ďalej. Zaťažko sa orientovať, čo bude kde. Búrka rozhádzala celý festival časovo hore nohami. Ideme pozrieť rýchly stage, kde hrajú ANTHROPOCIDE, ale mozog odmieta prepisovať akurát nahraté dáta z  toho vedľajšieho. Nedivím sa. Takže žiadne spomienky, len pocit, že som to videl. Možno aj nie. Smer auto s chálom po ceste. Tak zase nakupujem do zásoby. Popritom hrajú CEREMONY, ale obdobný scenár. TØRSÖ vykopli latku tak vysoko, že potrebuješ rebrík, aby si na ňu dočiahol. Takže auto a troška kľudu. Ja už striedmejšie na pivku, zajtra treba šoférovať. Ale Oli s Tónom idú podľa včerajšieho scenára. Späť sa vraciame na druhý Fluff stage. ARMS RACE. Britský hardcore zamiešaný discharge špinou so zahuhlaným zvukom. Z nahrávky ma to až tak neberie, naživo to má väčšie grády. Dosť našlapané, songy sú vyvážené a každý je celkom solídna kopačka kanadou. Spevák behá vo vytržení ako zatúlaný bojový pes hľadajúci súpera. Kapela mu za chrbtom tiež tlačí poriadne, takže ako celok to u mňa funguje. O dosť viacej ako z nahrávky, tam mi to prišlo troška nudnejšie. Tu tomu rozhodne pomohol dobrý sound a hlavne energia z live setu. Oplatilo sa vidieť to.

Idem pozrieť noise battle na rýchly stage. MASSOLA vs. MENTAL HYGIENE TERRORISM ORCHESTRA. Dosť vyvážený súboj, až na to, že Francúzov bolo dvakrát toľko, čo ich českých súperov. Noise core songy sa striedajú a uši nedostanú oddych. Všetko zavŕšené spoločným jamom na konci, kedy si pocítil nával dvoch bicích, dvoch gitár, dvoch saxofónov a nejakých škatuliek plus rajbadla na pranie, či čo to bol za basmeg. Solídny bordel od začiatku po koniec. A poctivo natrieskaný na oboch stranách. Myslím, že to môžeme uzavrieť ako remízu. Sledujem sám, chalani dade štiepia alkohol. Ubalím a ostanem aj na set HØRDÜR z Francúzska. Celkom svieži mix grindcoru a fastcoru. Troška v tom bolo zo všetkého dačo, ale vyvážene. Bavilo ma to celý čas, aj keď po nahrávke by som asi nesiahol, lebo to ničím nevytŕčalo.

Nájdeme sa v areáli. Chalani na pálenke, ja beriem pivko. Bledneme pri rýchlom stane a debatíme s JAKUBYSKOm. Zanedlho ide druhý verzus set, tentokrát ANF vs. ILL!, ktorí majú vonka čerstvý spoločný split. ANF hrajú výborný power-violence s orientáciou na pôvodný hardcore feeling a ILL! tlačia prvotriedny fast/grindcore, ktorý sa nebojí hľadať inšpiráciu aj mimo svojej škatuľky. ANF žeriem veľkou lyžicou, ich kolegov vidím a počujem prvý krát. Kapely sa striedajú po pár songoch. ANF ľudí nakopne do pohybu a ILL! im porozdáva facky, ako lietajú naokolo. Výkonnostne paráda. Obe kapely sú posadené a v tempe, no kým ANF je orientované na skočnosť a klasický jednokopákový násyp, ILL! rúbu v o niečo rýchlejších obrátkach. Záplava energie jebe zo stagu. Bavia sa ľudia, bavia sa kapely. Salvatore vo víre zábavy skoro odjebe okuliare. Našťastie prežijú. Dva krát dvadsať minút na striedačku a je po všetkom. Rozdielne kapely, rozdielne sety, ale spoločná ničivá sila. Výborné celé. Na oboch stranách.

Mizneme z centra diania a bledneme pri aute. Začína sa prejavovať únava. Oli s Tomym už neplánujú návrat, my s Dávidom ubalíme a ideme pozrieť stoner BONGTHROWER, ktorí uzatvárajú dnešný line up na vnútorných stagoch. Nápady to má, aj atmosféru, akurát si nejakú dobu zvykám na spev. Neviem sa s charakterom toho vokálu stotožniť a nejakú dobu mi trvá, než to zaradím do systému. Nakoniec pozrieme celý set, ale v tomto žánri je silná konkurencia, takže kapela musí troška trčať, ak ma to má udrieť do ksichtu. Čo sa v tomto prípade nestalo. Ale kľudne to pripíšem poruche vo svojom prijímači. Kapela zahrala precízne, akurát je asi na mňa všetkého už veľa.

Ešte sa pomotáme areálom, ale nič nás nezaujme, tak popri zvukoch z Psych tentu dávame pri aute posledné pivo a brko. Tomy už zmizol, Oliver spí na prednom sedadle. Budím ho, či si nejde ľahnúť do stanu. Má piči, už nejde nikam. Len hladný je. Urgentne. Vravím mu, nech si zoberie môj záložný burger z palubovky. Na tie nadšené oči nezabudnem. Ja si dopijem pivko a pripravím sa na spánok. Prídem k stanu. Na moju radosť je zvnútra mokrý. Spacák detto. Asi som bol mierne naivný. Tu dneska očividne nespím. Idem k vypnutému Oliverovi do auta a smejem sa na tom, ako by mi asi vynadal, ak by dal na moju radu a šiel by čerstvo prebudený do toho mokrého stanu. Prikryjem sa bundou a  pred štvrtou na sklopenej sedačke zahájim spánok.

Nedeľu je síce ešte regulárne festivalový deň, ale nás povinnosti nepustia a musíme ísť domov. Cítim sa relatívne fresh, pospal som si dobre, vzhľadom na okolnosti. Troška som dokrčený, ale hlava je čerstvá. Pocit umocní ranná sprcha. Jakub a Kizo idú tiež dnes s nami skrz svoje riešky. Inštrukcie sú, že najneskôr o desiatej sa vyráža. Všetko stíhame, akurát troška popohnať Dávida baliť jeho veci, ktoré mu berieme. Ideme prebudiť Tóna a Dianu. Šli by aj oni už, ale Tomy by isto ešte fúkol. Aj tak vypadá. Lúčime sa a vyrážame. Keď sme už dve hodiny na ceste, pípne správa, že sú stále tam zaseknutí, lebo akurát otvorili kontrolný stan, kde fúkol krásnych 0,37 promile. Cesta prebehne dobre a nezasekneme sa do žiadnej zápchy či kolóny, čo je až na počudovanie. Vykladanie vecí, rozvoz do Fiľakova a Rimavskej a po siedmej už spokojne sedím doma sŕkajúc pivko.

Okolo tohto ročníka bol troška rozruch. Hlavne čo sa týka line-upu. Prebehlo to aj netom. Bavili sme sa o tom aj po ceste. Jakub sem chodí pravidelne už roky a tiež to zaregistroval. Čoraz častejšie sa objavujú ohlasy od stálych a pravidelných návštevníkov festivalu, že jeho dramaturgia už nie je to, čo bývala. Respektíve, že sa mení z tejto stránky charakter festivalu a  jeho orientácia. Ako som napísal v úvode, na základe dvoch návštev a neznalosti predošlých ročníkov to nemôžem moc hodnotiť. Na druhú stranu čo som sa dočítal v debatách, organizátori podľa vlastných slov zmenili spôsob fungovania festivalu, pridali ďalšie tímy, ktoré zabezpečujú booking, aby na festival prilákali nových fanúšikov a dostali ho do zelených čísiel a mohol tak prežiť. A tomu dokážem porozumieť.

Za seba môžem povedať, že mňa v podobe, v akej som ho zažil, baví. Je to tam hudobne pestré. To mám rád. Atmosféra festivalu ma baví tiež, chodí sem kopa známych a zvyknem si aj na tých pár detailov, ktoré mi nesedia. Dokonca rozmýšľam, že začnem Fluff navštevovať pravidelne, ak na to budú vhodné podmienky. Bavil som sa tu skvele minulý rok, bavil som sa tu skvele tento rok. Asi si začíname ja a Fluff k sebe budovať puto. Vzťah je síce ešte len na začiatku, ale vypadá potencionálne.

Pridaj komentár k reportu:

Meno:

Email:

Antispam: B+W+J

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)