Pozývame:


So 7.8.2021
Sereď @ Kemping

the PUBLIC (SK), BETON (SK), SAMORAST x ZINTAER (SK), MENTAL TENSION (SK), OLD TOMB (SK), AHOJ (SK), POOPIČNÝ STAV (SK), TEUFELSMAUER (SK), PARASITE DREAMS (Rakúsko), VLOČKA (SK), 2 MANKY HOOKERS AND RACIST DWARF (SK), JPN akustika (SK), OTRAS (SK)
... ostatné koncerty

Najnovšie fotky:

HEVER, OTRAS, BOOST (25.7.2021, Košice @ U Koňa)

Najnovší rozhovor:

IMPULSEALER

Najnovší report:

HEVER, OTRAS, BOOST (25.7.2021, Košice @ U Koňa)

Najnovšia recenzia:

EYEHATEGOD - A history of nomadic behavior 12"

Najnovší cestopis:

MEDICATION TIME (Česko + Nemecko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Setkání svobodných duší 2021

Naposledy naskenovaný zin:

Choroba mysli #1 / 2002

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


CAMELEON - DEMO MC

Autor: sangre | Počet videní: 283

DIY
Takto má začínať každá kapela, takto má vyzerať každé demo.
Pravda je taká, že aj keď sa mi páčia rôzne špeciálne prevedenia fyzických nosičov, tak ich vlastne neznášam. Kazety v sáčkoch, v obaloch od VHS, bez obalov iba so zdrapom papiera, alebo v látkových obaloch ako je toto demo a navrch si ho ešte musíš rozpárať, lebo je zašité zo všetkých strán. Vyzerá to dobre, ale ako to mám uskladniť? Sa prídi pozrieť na môj stôl pre osobný počítač, ani myš tam nenájdeš, čo ho mám zahádzaný presne takýmito kazetami, čo nemajú štandardné plastové krabičky. A ešte keď sa pozerám na ten látkový obal, tak mi pripomína maskáčovú taštičku, čo sme nosili na krku v 1991.
Po otvorení vo vnútri nájdeš samolepku, vyšívanú nášivku a to najpodstatnejšie posprejovanú kazetu vyrobenú recykláciou odpadu z plastov pri výrobe kaziet. Poznám, máme takú aj so 7M$. A navrch ešte vnútorňák s textami. Ale s akými!! Nádherné rýmovanie - frázovanie, zrozumiteľná, jednoduchá poézia, nie primitivizmus a nepotrebuješ k tomu žiadnu vysokú školu. Páči sa mi hra so slovom, s jeho významom a nemusíš pri tom špekulovať o čo ide, nie je to jednoznačné, ale porozumieš tomu, mňa to až nadchlo!
Hudobne, zvukovo taktiež. Určitú rolu na tom má aj fakt, že milujem zostavu basa + bicie v tomto prípade si ešte aj rozdelili vokály, čo je vrchol! Chcel som napísať, že takto u nás nikto nehrá, že je to na naše pomery originálne, čo samozrejme aj je, ale musím dodať, že väčšina slovenských kapiel, ktoré sledujem sa vymykajú svetovému priemeru a teší ma v akom perfektnom stave je tá naša subkultúra ostatné roky. Cítim tam atmosféru starého the PUBLIC, ČISTÁ RYŽA a KUMURU, nevnímaj to však ako prirovnanie k tým kapelám, nebudeš to tam aj tak počuť a určite to nebol ani nikoho zámer. Každý úder, každé slovo, každá vyhrávka má presne svoje miesto a všetko do seba parádne zapadá. Si sa nedočítal čo vlastne hrajú, že? Hardcore puzzle.
Takto má začínať každá kapela, takto má vyzerať každé demo.

cameleon1.bandcamp.com

  1. Prerod k novému životu
  2. Strácame poznanie medzi dobrom a zlom
  3. Je čas žit slobodu
  4. Pretiekol posledný pohár vína

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: L+R+S

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

včera 20:29 Tereza:


Ahojte, shanim Sunshine - Velvet suicide na vinylu.

Pokud nekdo mate, diky za nabidku.

T.
(guestbook)

včera 13:22 Rado:


Mam nejake kompromitujuce materialy,ohladom kosickej hc sceny 90tych rokov...hlavne najlepsej a najrychlejsej kapely aku kedy tento svet vyplul...Chromatic Absurdity ;)daj vediet inac idem to dam Nove ..
(guestbook)

29.07. 08:22 deegee:


Ta zenam co tu robim potom. 2 rocny hardckorista...
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

28.07. 19:26 adrik:


Punkgen je už len pre starších a pamätníkov.
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

28.07. 17:36 Kočo:


Slaba kauza bo mladi kosicania ne len ze nechodia do kolosea ale ani na pangen tak to vyzera.
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

27.07. 22:01 pretekar260:


to je skoda preskoda ked sa jeda najst jedno pozitivum, iba ak hraju kamosi
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

26.07. 16:28 Wrbo:


Skvely postreh clovece. Nedavno sme mali v kapele debatu, ze ludom uz zacalo neskutocne jebat a po corone su tie vstupy na koncerty uz riadne prestrelene. Ked sa jedna o benefit, nemam ziadnych vyhrad ..
25.7.2021 HEVER, OTRAS, BOOST Košice @ U Koňa (report)

07.07. 09:18 Tom/EZR:


dakujem
(novinka)

30.06. 19:16 Mišo Štich:


So 17.7.2021 19:00 Bratislava @ garáže pod Prístavným mostom
STARÉ DETI (SK), the AUSGEZEICHNET (SK), LEMINANE (SK). Na akcii hrá kapela DETI (https://www.youtube.com/channel/UCfoWbSC_C7O ..
(guestbook)

22.06. 17:49 Tereza:


Romane-tezko radit, jedine se modlit at se to objevi na Discogs...

Drzim palce.
(guestbook)