Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


DECULTIVATE / ÖSTRA TORN 12"

Autor: Fog | Počet videní: 541

DIY
Tento vinyl som doniesol domov ešte z minuloročnej festivalovej sezóny. Na rovinu, splitko som si zaobstaral hlavne kvôli DECULTIVATE. Od ich prvej nahrávky je to čistá láska. Síce to so stopážou nahrávok nie je žiadne terno, ale ja som vďačný za každé minúty, ktoré vyprodukujú. Takže vinyl nesmel chýbať.

DECULTIVATE hodili do pľacu päť nových trackov a je to bomba. Po hudobnej aj textovej stránke. Sound s novou zostavou, rozšírenou o basu a po výmene vokalistu, mi príde kompaktnejší a ešte údernejší ako predtým. Stále dostaneš chutnú porciu pestrého a svojského chaotic hardcoru, kde sa miešajú žánrové nápady, aby vytvorili kompaktnú hlukovú stenu, ktorá ti spraví novú cestičku vo vlasoch. Rozhádzaná, ale celistvá konštrukcia songov drží dokopy riffy, ktoré obíjajú omietku. Mariánova hra na bicie je osve vec, na ktorú sa tu môžeš zamerať. Vokál prskajúci netypické texty dotvára obraz apokalypsy. Zamiešaj dokopy a dostaneš silu rovnajúcej sa tlakovej vlne po explózii v Bejrúte. Táto kapela ma neskutočnú energiu a vždy ju dokáže zachytiť do asfaltu. Škoda, že zase len pár minút, ale radšej málo kvality, ako veľa priemeru. U mňa sa stále nič nemení. V rozšírenej škatuľke "hardcore" DECULTIVATE jednoznačne najlepšia aktuálna česká kapela v hre.

Izraelskí ÖSTRA TORN sa hýbu v príbuzných hudobných vodách, ako českí kolegovia, aj keď v troška inej polohe. Povedal by som, že ich hudba je celkovo viac melodická, aj vokál preberá veľakrát emočné prifarbenie. Troška mi tam chýba silnejší faktor agresivity a útočnosti, s ktorým tam umne narábajú DECULTIVATE. Sú v globále pomalejší a atmosferickejší, menej chaotickí, čo im na druhú stranu zase umožňuje jednotlivé nápady viac rozvíjať. Hudobne je to pestré, ale v rámci ich žánrového zaradenia mi neprídu až takí identifikovateľní, ale môžem sa mýliť, pretože toto až tak zmapované nemám. Ich strana je viac o nálade a celkovom feelingu nahrávky, ako o snahe rozjebať všetko naokolo. Nie je to stopercentne pre mňa, ale rešpektujem túto cestu.

Keď to mám uzavrieť, DECULTIVATE ma bavia na tomto splite o dosť viac. Ale to som ja a predpoklad, ktorý sa len potvrdil. Obe kapely dali dokopy solídny materiál, natlačili ho na asfalt a zabalili do peknej grafiky. Na tomto dvanásťpalci sú muzikantsky vyzbrojení a pripravení pobiť sa o tvoju pozornosť. Otázka, koho preferuješ, je už len vecou vkusu.

decultivate.bandcamp.com
ostratorn.bandcamp

  1. DECULTIVATE - Rovně stát, rovně viset
  2. DECULTIVATE - Laskavost
  3. DECULTIVATE - Mosty
  4. DECULTIVATE - Vzpomínka na noc čtvrtého
  5. DECULTIVATE - Farma beznaděje
  1. ÖSTRA TORN - Unearth
  2. ÖSTRA TORN - Bright spots
  3. ÖSTRA TORN - Distant shadows
  4. ÖSTRA TORN - Practice
  5. ÖSTRA TORN - Climb

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: T+N+H

Správa:

#7726 shupo napí­sal/a: 17.09.2020 10:02:14

velmi pekna recka.

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)