PUNKGEN
< FFUD FEST | OPIČÍ BÁL | PIVNÁ TURISTIKA | totalitarianism still continues DISTRO | LABEL >
< NOVINKY | KONCERTY | FOTKY | REPORTY | RECENZIE | CESTOPISY | ROZHOVORY | PREDSTAVUJEME | ČLÁNKY | FANZINY | PREKLADY | RECEPTYSÚŤAŽEGUESTBOOK >

POZÝVAME:

So 6.6.2020

THORWALD (SK), MENZES (SK)
benefit pre Collosseum

Košice, Collosseum

... ostatné koncerty

NOVINKA V DISTRE:

ARNOXDUEBEL / MEDICATION TIME (BADLUCK RECORDS)
5.00 €

NAJNOVŠIE FOTKY:
AHOJ, NULAJEDNANULANULA, ZMAR (1.3.2020, Žilina)

NAJNOVŠÍ ROZHOVOR:
Mišo Kralovič: "Blog is the new výmena kaziet"

NAJNOVŠÍ REPORT:
VOLE, DEGENS, BAHRATAL (23.2.2020, Brno, Bajkazyl)

NAJNOVŠIA RECENZIA:
VARUKERS / SICK ON THE BUS 12"

NAJNOVŠÍ ČLÁNOK:
Pozvánka na Setkání svobodných duší 2019

NAPOSLEDY NASKENOVANÝ ZIN:
Brněnská vrtule #1 / 1991

NAJNOVŠÍ PRELOŹENÝ TEXT:
ARTURO - Walzer

NAJNOVŠÍ RECEPT:
Goody foody na cibuľke a hríboch


VARUKERS / SICK ON THE BUS 12" (recenzia)
PHR
Split dvoch personálne prepojených anglických veteránov osemdesiatdvojkového punku. Služobne starší VARUKERS hrajú s prestávkami od roku 1979. Na ich čele stojí nezameniteľný a neprehľadnuteľný Rat. Logicky toho majú na rováši oveľa viac. Radoviek zas až o toľko nie, ale épečiek a výberoviek zo singlov, early years a neviem čoho ešte všetkého, ktorého majú tieto staré kapely požehnane. SICK ON THE BUS založili v roku 1990 gitarista a basák VARUKERS, keď si ich domovská kapela dávala pauzu. Na konte tiež zopár radoviek, ale s nástupom nového milénia absencia singlov a nahrávky vydávané iba na CD. Pamätám si časy, kedy v Čechách takmer na každom festivale mali všetci otrhanci tričká alebo nášivky s motívmi VARUKERS, SICK ON THE BUS, k tomu ešte CONFLICT, ONEWAY SYSTEM alebo CHAOS UK. Patril som k nim.
VARUKERS majú na svojej strane šesť skladieb z CD "Hellbound" nahraných a vydaných v roku 2005 k ich turné po USA. K nim ešte prihodili dve skladby z kompilačky Still our future you´re messing up (na ktorej nájdeš ďalších dinosaurov ako DISCHARGE, ONEWAY SYSTEM, ABRASSIVE WHEELS, ENGLISH DOGS, BROKEN BONES či RIOT SQUAD), ktoré spolu následne vyšli na LP "Killing myself to live" v roku 2009. Tú som naozaj dlho nepočul. No a teraz sa všetkých osem zmestilo na jednu stranu ("Killing ourselves to live"). Aj keď nejde úplne o najnovšiu nahrávku, Rat a spol. nestavajú na zašlej revivalovej sláve a to vedia roztočil aj dnes. "Killing myself to live", "Forever crucified" alebo "Hellbound" sú brutálne výprasky, v ktorých sa vedia pohrať s riffmi a sólami (možnože tých záverečných ovácií skoro po každej skladbe mohlo byť menej - to platí aj pri SOTB), ale stále je to špina zažratá za nechtami. Určite aj za zubami, keby ich už nebolo o toľko pomenej ...
Prvých sedem skladieb SICK ON THE BUS je z CD "Music for losers" z roku 2016 a zvyšok zo splitu s ENGLISH DOGS (je tu od nich aj cover). Ty vole, že aj toto vyšlo len na CD ... SOTB na to idú zhurta. Aj keď rukopis skladieb je jasný, oproti VARUKERS sú ich skladby svižnejšie, viac mentál, viac na spíde. Trojka "Sucker" je rocknrollová jazda dole kopcom s príjemným refrénom "Fuck you!". Vlastne celé je to viac rock´n´rollovejšie. Do toho ešte spevák, ktorý sype celé slohy rýchlosťou blesku, takže ani pri nich tiež nemáte kedy zívať.
s LP vyšlo v spolupráci niekoľkých európskych vydavateľstiev, vrátane PHR. Prvý press je vypredaný, ale v týchto dňoch vychádza repress, takže si ešte stále máš možnosť doplniť zbierku.
UK 82 aj v druhom desaťročí dvadsiateho prvého storočia vládne!

www.thevarukers.com
www.sickonthebus.com
  1. VARUKERS - Killing myself to live
  2. VARUKERS - Fucked it up again
  3. VARUKERS - Forever crucified
  4. VARUKERS - Hellbound
  5. VARUKERS - Get out of the gutter
  6. VARUKERS - Politics instore
  7. VARUKERS - Society´s decline
  8. VARUKERS - Where next
  1. SICK ON THE BUS - Shit machine
  2. SICK ON THE BUS - No knickers
  3. SICK ON THE BUS - Sucker
  4. SICK ON THE BUS - Dead
  5. SICK ON THE BUS - Don´t like it
  6. SICK ON THE BUS - Empty vessels
  7. SICK ON THE BUS - Bomber
  8. SICK ON THE BUS - We are Sick on the bus
  9. SICK ON THE BUS - World war two (ENGLISH DOGS cover)
  10. SICK ON THE BUS - Drink now, pay later
  11. SICK ON THE BUS - High friends in low places

Táto recenzia už bola zobrazená 178 krát!
 Autor: Adrik
Späť na recenzie
Oznámkuj tento album ako v škole:
1 2 3 4 5
Hodnotenie albumu: 1

Pridaj komentár k recenzii:
NICKNAME:
E-MAIL:
WEB:
ANTISPAM: E+B+P
TEXT:


ZAUJALO NÁS:
Bojujeme, nepropouštíme - ale vláda nás pohřbívá svou nekoncepčností

POSLEDNÉ KOMENTÁRE:
01.06. 16:53
masskillah: hruba banda! >> (novinka)
01.06. 11:39
adrik: A kde sa spomína, že to malo pokračovať v tradícii feministických fanzinov ako Bloody Mary? Šlo tam skôr predstaviť dievčatá, ktoré až tak "nevidieť", ale sú medzi nami, či ich to bav .. >> (novinka)
01.06. 07:43
Oi: Tak premna je toto cisto ze hnoj, no nizatouz. Obal je pekny, matuci, clovek si to poriesi, ocakavanie su, v priestore kde sa v minulosti vydavaly kvalitne dievcenske ziny ako bloody marry... je toto .. >> (novinka)
25.05. 15:36
Eduv syn: miso, postupne. teraz samplujem plastikov a robim cover od kryla :D >> (novinka)
25.05. 10:12
Mišo Štich: Zabijácke. Chalani, mohli by ste spraviť dáky cover od Brezovského. Anjel alebo Chcem byť sám... >> (novinka)
25.05. 09:52
Mišo Štich: https://brnenska-vrtule.webnode.cz/ >> Brněnská vrtule #1 / 1991 (archív zinov)
19.05. 11:20
-R-: oceňujem výber grafiky od dánskeho umelca kt. tvorí pod pseudonymom ADAM O.
viac jeho prác tu : http://adamo.dk/
alebo daj do gúgelu "adam otegninger" >> (novinka)

18.05. 09:27
supelak: fajne, fajne..lem oprav prosim odkaz na medication time >> (novinka)
14.04. 19:03
axc: Mám na vymenu 7" Siviilimurha - Tolkuton Tuho -ak by niekdo xcel >> (guestbook)
11.04. 01:16
Cibazoll: "Táto recenzia už bola zobrazená 666 krát!" >> RAPSÖD / PRŮMYSLOVÁ SMRT 7" (recenzia)

ANKETA:
Skúšaš aj recepty zverejnené na tejto stránke?

[81/26.56%]
Jasné, väčšina bola fantastická

[74/24.26%]
Niečo som už vyskúšal a boli fajn

[12/3.93%]
Vyskúšal som, ale nič moc

[78/25.57%]
Mne varí mama

[60/19.67%]
Niečo s mäsom by nebolo?


PoČet hlasov: 305


(copyleft) 2003 - 2020 adrik punkgen@gmail.com