Pozývame:


St 20.3.2024
Žilina @ Hájovňa

NONCONFORMIST (SK), PRACH (SK)
výstava Peter Pyppo Dlhopolček
... ostatné koncerty

Vyhľadávanie:


Najnovšie fotky:

ANCHORLESS BODIES, ARI & INDI, INTERPUNKCE, MARNE, YPERITIFF (16.3.2024, Orlová @ Futra)

Najnovší rozhovor:

ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!"

Najnovší report:

NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE (28.2.2024, Brno @ Sibiř)

Najnovšia recenzia:

OFFSIDE REIDARS - This is now 7"

Najnovší cestopis:

UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko)

Najnovší článok:

Pozvánka na Riot over river 8

Naposledy naskenovaný zin:

Srbská vzbura #3.14 / 2011

Naposledy preložený text:

ARTURO - Walzer

Najnovší recept:

Goody foody na cibuľke a hríboch


TENDENCIE - NEDAJME ŠANCU BEZNÁDEJI ZMARIŤ NAŠE ŽIVOTY 12"

Autor: Adrik | Počet videní: 924

PHR
"Žijeme vo svete plnom apatie, sebeckosti a netolerancie. Každý chce len uspokojiť svoje potreby. Neberie ohľad na iných, na prírodu či životné prostredie. V celom svete narastá vlna násilia. Masmédia plnia naše mysle katastrofickými scénami o neodvratiteľnej skaze ľudstva. Fašistické postoje sa stali súčasťou názorov majority, pričom sa zabúda na hrôzy, ktoré táto zvrhlá ideológia priniesla v minulosti. Stále však môžeme nájsť krásne veci v živote. Rodinu, priateľov, lásku. Svet je plný nádherných miest, starých lesov, majestatných vrchov, tichých úkrytov. Stále máme možnosť vybrať si akým spôsobom prežijeme svoje dni. Nedajme šancu beznádeji zmariť naše životy."
Práve tak sa volá nový album západoslovenskej kapely TENDENCIE, ktorá už pred ním mala na konte dva desaťpalce. Tie si vydala buď sama, alebo v kooperácii. Po dlhom hľadaní vydavateľa (album bol nahraný ešte v roku 2017) zakotvili u Pavla a jeho PHR. Pekný darček k desiatemu výročiu existencie. Kreslený obal (tento ugly art & tattoo šiel stále akosi mimo mňa), čierny vinyl a insert s prekreslenou fotkou, pokecom, textami a zvyšnými informáciami kto kde kedy a ako. Nič nechýba ani nič neprevyšuje. Intro, basa, gitara a už to ide. TENDENCIE hrajú úplne svojskú muziku. Nikam sa neponáhľajú, takže sa tu strieda pomalé, až stredné tempo. Sem tam sa to vlečie, hodnú chvíľu trvá, kým sa to rozbehne, niekedy je to až moc lopaťácke a niekedy zase pre zmenu až moc prešpekulované. Striedanie basy s gitarou je fajn, ale kým sa to stihne poriadne rozbehnúť, tak je aj koniec skladby. Na druhej strane sa tu žiaden riff viackrát neopakuje, aj keď niektoré postupy sú prevzaté z predošlých albumov. Priamočiarejšie pankovice sa striedajú s krkolomnejšími hard core nášľapmi. Nezameniteľný je hlboký Majtov vokál, ktorý sa strieda s Martinovým krikom, aj keď osobne je mi viac sympatické, keď to dávajú obaja spolu. Viac ako hudobné prevedenie ma berú celkom dlhé poeticko - nepoetické texty. Tie sa venujú síce aktuálnym, no v spoločnosti stále nie dostatočne predkladaným témam ako sú prebúdzajúce sa totalitné tendencie v spoločnosti, o slovenských náckoch ("Zrušme gramatiku"), o ľudskom egoizme a mamone, o odkladaní starých ľudí (možno druhý text na túto tému v celom hard core panku!) alebo o kampani lesoochranárskeho združenia VLK - Nič, ale nezabudli ani na historické okienko ("Babyn jar") o masových popravách na severe Ukrajiny počas nacistickej okupácie. A aby som nezabudol, je tu aj cover od starej žilinskej kapely JUNK. Skladba stará 25 rokov bohužiaľ stále bohužiaľ s pravdivým textom. A pri tejto skladbe aj nájdeš odpoveď na otázku od koho TENDENCIE ten svoj hard core potajomky "obkukali".

tendencie.bandcamp.com

  1. Nádej
  2. Tiene
  3. Cesta pokroku
  4. Dnes (v uliciach)
  5. Evolúcia zániku
  6. Modrá krv
  7. Väzni cudzích cieľov
  8. Čakáreň Na Konečnej
  9. Boh majetku (cover JUNK)
  10. Tri morové rany
  11. Ľudskosť
  12. Babyn jar
  13. Nič
  14. Otvorené oči

Pridaj komentár k recenzii:

Meno:

Email:

Antispam: N+S+5

Správa:

Zaujalo nás:

Posledné komentáre:

13.03. 14:16 Prasiak:


Jeden z tych trve smutnych punx hodnoti tak, že ta vlasata zruda sa postarala o dva najzimomriavejšie highlighty celeho vikendu, perfektne to bolo.. keď bude trochu viac času, tak odpovedam na inz ..
8.3.2024 UCHAFU, FUKOTY, NERVA, TVOI POSTOI (Slovensko) (cestopis)

01.03. 12:26 deegee:


Dávam koment, aby sa z nástenky trocha vytlačili tie poruské nazi nazory zo štvrtej cenovej. A hej krásny report, Ojne oporúčam tiež zažiť v Itálii. Iný level.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

01.03. 10:37 fog:


tip-top report brasko.
28.2.2024 NICOTA, SNACKTHIEF, OJNE Brno @ Sibiř (report)

20.02. 01:49 Prasiak:


Jak sme sa na poslednu chviľu rozhodli, že tam ideme, tak sme sa najviac zjebovali na tom, že Samčo, boha, to zas bude. No normalne mi ten jeho set pripomenul (tiež som ho už dlho nevidel), že ..
17.2.2024 SAMČO, BRAT DÁŽĎOVIEK, TVOI POSTOI, UCHAFU, OTRAS Spišská Nová Ves @ Divadlo Kontra (report)

13.02. 10:01 TvojaManka:


Otec, ze ty tak trochu obdivujes Putina a zaroven tak trochu nenavidis demokraticke hodnoty? Pravdu ale mas, ze vela ludi zomrelo pre mocenske chutky tohto diktatora. A pritom by stacilo, aby nezautoc ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

13.02. 09:44 Bambulka:


Dedko, vsetkym jebe, len ty tu mas vysoku skolu zivota v odbore politologia a medzinarodne vztahy. Kto je vo vojne na ukrajine agresor? Rusko zautocilo na suverennu krajinu a ty tvrdis, ze sa mali vzd ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

12.02. 14:09 Scheby:


Rozpor hlasa Slava Banderizmu? :D dobre si sa opuscil, cenim nazor zo stvrtej cenovej
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

11.02. 21:16 Dedo jozef:


Skurveny Rozpor celé roky sa hrali na veľkých Antifakov a teraz tam Sláva Banderizmu.a vám to úplne jebe?aké obsadenie Ruskom a Koreou vy ste dobre ojebany západom,A choďte do piče s tými v ..
ROZPOR: "Kto chce mier, nech sa pripraví na vojnu!" (rozhovor)

30.01. 15:35 adrik:


axc: Áno.
(guestbook)

29.01. 08:31 axc:


cuzz ten nonconformist bude povodna zostava na koncerte?
(guestbook)